Görüş Bildir
Haberler
Tek Bir Isırığı Bile Sizi Saniyeler İçinde Öldürebilecek Olan Dünyanın En Tehlikeli Besinleri

Tek Bir Isırığı Bile Sizi Saniyeler İçinde Öldürebilecek Olan Dünyanın En Tehlikeli Besinleri

Ceren
01.10.2022 - 15:30

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre her yıl 600 milyondan fazla insan zehirli olduğunu bilmediği gıdalar nedeniyle hastalanmakta ve bunun 420.000 tanesi ölümle sonuçlanmaktadır. Gelin birlikte dünyanın en tehlikeli gıdalarına birlikte bakalım 👇

1. Fugu Balığı

1. Fugu Balığı

Balon balığı, Japonya'nın denizlerinde yaşayan bir tür zehirli bir balık çeşitidir. Siyanürden 1.200 kat daha öldürücü bir nörotoksin olan tetrodotoksin, fugu'nun yumurtalıklarında, bağırsaklarında ve karaciğerinde bulunur.  Tetrodotoksin, sinirlerden kaslara sinyallerin geçişini bozarak vücudun kaslarının ilerleyici felcine neden olur. Bu nedenle, dünyanın en ölümcül bileşenlerinden birine ev sahipliği yapar: Tetrodotoksin, o kadar ölümcül bir nörotoksindir ki, bu maddenin küçük bir miktarı yetişkin bir insanı dakikalar içinde öldürebilir.  Bu balık Japonya'da sadece özel eğitim almış şefler tarafından hazırlanır.

2. Ake Meyvesi

2. Ake Meyvesi
ychef.files.bbci.co.uk

Batı Afrika'da yetişen Ake, oldukça lezzetli olmasına rağmen, ham hali zehir doludur! Eğer henüz olgunlaşmadan yenirse çok ciddi sağlık sorunlarına hatta ölümlere sebep olur.

3. Sannakji

3. Sannakji

Sannakji, Güney Kore'de çiğ olarak yenen küçük bir ahtapottur. Hayvan genellikle parçalara ayrılır ve sashimi olarak servis edilir. Ama henüz canlı olduğu için, iyi çiğnenmezse vantuzları boğaza yapışıp nefesi kesebilir! Sannakji'den ortalama olarak ve yılda altı kişi ölmektedir...

4. Manyok

4. Manyok

Cassava olarak da bilinen manyok, Güney Amerika'ya özgü bir bitkinin köküdür. Manyok nişasta ve un gibi sayısız kullanıma sahiptir. Manyok aynı zamanda, alfa-amalyne-sodyum adı verilen bir toksin içerir. Bu sebeple doğru pişirilmediği sürece karaciğer ve böbreklere geri dönülmez zararlar verir.

5. Ravent

5. Ravent

Ravent, kuzukulağıgiller familyasından bir tür otsu bitkidir. Anadolu'da yetişen ışgın otuna benzer ama raventin sapları ışgının tam tersi olarak pişirildikten sonra tüketilir. Tehlikeli olan kısmı ise yapraklarıdır: Ravent yaprakları cildinizle temas ederse ciddi döküntülere neden olabilir!

6. Mürver

6. Mürver

Her ne kadar mürver oldukça yararlı bir bitki olmasına rağmen, onu gerçekten tehlikeli yapan şey tohumlarıdır!  Mürver tohumları şiddetli ishale ve nöbetlere neden olabilir. Tohumlar risin adı verilen bir toksin içerir. Bu zehirli madde, yutulduğunda cildin ciddi şekilde kararmasına ve hatta ölüme neden olabilir.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
42
37
32
25
20
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?