Görüş Bildir
Haberler
CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ahmet Akın Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ahmet Akın Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

GNS
21.11.2022 - 11:07 Son Güncelleme: 14.12.2023 - 21:26

CHP Parti Meclisi, 2024 yerel seçimleri için belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ahmet Akın'ın adı listelerdeki yerini aldı. Peki Ahmet Akın kimdir, kaç yaşında ve nereli? CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Akın'ın hayatı ve kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Akın'ın Eğitim Hayatı: Ahmet Akın Kimdir?

Ahmet Akın'ın Eğitim Hayatı: Ahmet Akın Kimdir?

13 Ağustos 1973'te Balıkesir Gönen'de dünyaya gelen Ahmet Akın, ilk ve orta öğretimini doğduğu yerde tamamlamıştır. Liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde bitiren Ahmet Akın, İngiltere'de Cambridge şehrinde Eurocenter kursunda Dil ve Ekonomi eğitimleri almıştır. Ardından Bahçeşehir Üniversitesi'nde siyaset eğitimini tamamlamıştır. “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi” hakkında İspanya’da farklı tarihlerde birçok eğitim ve seminerlere katılmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Ahmet Akın'ın Kariyeri

Ahmet Akın'ın Kariyeri

Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında genel müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren holdinglerde CEO ve yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır. 

2015 Haziran Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir milletvekili olarak meclise girmiştir.  26. dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu'nda üye olarak yer almıştır. 2016 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olmuştur.

Ahmet Akın Neler Yaptı?

Ahmet Akın Neler Yaptı?

2018 Türkiye genel seçimlerinden önce 14 CHP'li milletvekiliyle birlikte mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçmiştir. 2018'de tekrar CHP'ye geri döndü ve Balıkesir 1. sıradan aday gösterilerek tekrar milletvekili seçildi. 

2019 yerel seçimlerinden önce CHP Parti Meclisi kendisini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak gösterdi. İYİ Parti ile ittifak kurulması sonrası İsmail Ok lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda parti meclisi üyesi seçildi. Kurultay sonrası CHP MYK'sında enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirildi

Ahmet Akın Kaç Dil Biliyor?

Ahmet Akın Kaç Dil Biliyor?

Ahmet Akın; İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca olmak üzere üç yabancı dil bilmektedir.

Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu böyle duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın