Görüş Bildir
Haberler
Tayland Türkiye'deki Elçiliklerini Kapattı

Tayland Türkiye'deki Elçiliklerini Kapattı

FreiGeist
10.07.2015 - 13:06 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 14:36

Tayland, önceki gün İstanbul'daki fahri konsolosluk binasına saldırının ardından elçiliklerini geçici olarak kapatma kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AFP'nin haberine göre Ankara'daki Tayland Büyükelçiliği ve İstanbul'daki Fahri Konsolosluk cuma günü geçici olarak kapatıldı.

Önceki akşam yaşanan saldırıda fahri konsolosluk binasının kapısını ve camlarını kırarak içeriye giren eylemciler, içerideki klasör ve evrakları sokağa dökmüştü.

Saldırı üzerine Tayland’ın Ankara büyükelçiliği Türkiye’de yaşayan yaklaşık 1300 vatandaşını ‘tetikte olmaya’ çağırmış, Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha da, durum kötüleşirse büyükelçiliği kapatabileceklerini dile getirmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tayland'a sığınan 115 Uygur'un Çin'e iade edilmesi ardından Dışişleri Bakanlığı ise iade kararından dolayı Tayland'ı kınamıştı.

"Koruma talep etmediler"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise Tayland Krallığı Fahri Konsolosluğu'na yapılan saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, konsolosluk yetkililerinin koruma talep etmediğini belirtti. Açıklama şöyle:

'8 Temmuz günü saat 23:30 sıralarında meydana gelen ve bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan Şişli İlçesi Esentepe Mahallesi'nde bulunan Tayland Krallığı Fahri Konsolosluğu'na ellerinde Doğu Türkistan bayrağı olan kadın, çocuk ve erkeklerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grubun gelerek slogan atması ve bu kişilerden bazılarının konsolosluğa zarar vermesi ile ilgili olarak; 2911 SKM (Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet) ve Mala Zarar Verme suçlarından 9 şüpheli yakalanmış ve haklarında adli işlem yapılmıştır. Daha önce bu adreste herhangi bir olay meydana gelmemiştir. Yaklaşık 2 ay önce konsolosluk yetkilileri ile yapılan resmi yazışmada kendilerinin koruma taleplerinin olup olmadığı sorulmuş ve taleplerinin olmadığı bildirilmiştir. Olaydan sonra Tayland Krallığı Fahri Başkonsolosluğu ile ilgili koruma tedbirleri ikinci bir emre kadar devam ettirilecektir. İlimizde bulunan yabancı misyon şefliklerine ve ilimizi ziyarete gelen turistlere yönelik yapılabilecek saldırılara asla müsamaha gösterilmeyecektir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0