Görüş Bildir
Haberler
Tatiliniz Çileye Dönüşmesin! Yaz Tatillerinin Korkulu Rüyası Güneş Yanığını Tedavi Edecek Doğal Yöntemler

Tatiliniz Çileye Dönüşmesin! Yaz Tatillerinin Korkulu Rüyası Güneş Yanığını Tedavi Edecek Doğal Yöntemler

Didem
15.07.2021 - 07:00

Yaz tatillerinin korkulu rüyası güneş yanıkları. Cildin aşırı güneşe maruz kalması ciltte güneş yanıkları meydana getirir. Özellikle hassas ciltlerin ve çocukların cilt yüzeyinde fazlaca kızarıklıklar oluşur. Ayrıca güneş yanıkları; bulantı ve kusma, deri soyulması, ateş, baş ağrısı, ciltte aşırı gerginlik ve kuruluklara sebep olur. Peki güneş yanıkları nasıl geçer? Güneş yanıklarında hangi yöntemler anında etkisini gösterir? Güneş yanığının tedavisinde kullanılan bitkisel yöntemler nelerdir? Acil durumlarda imdadınıza koşacak yöntemleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aloe Vera

1. Aloe Vera

Yara ve yanıklar için oldukça sık kullanılan aloe vera, güneş yanığının iyileşmesine yardımcı olur. Güneş yanığınıza sürdüğünüz andan itibaren acıyı hafiflettiğine şahit olacaksınız.

2. Elma Sirkesi

2. Elma Sirkesi

Her derde deva elma sirkesi. Güneş yanıkları için kullanılan bir diğer yöntem. Bir bardak suyun içine bir kaşık elma sirkesi koyun ve karıştırın. Pamuk yardımı ile yanık bölgelerinize sürün. Etkisini kısa sürede gösterecektir.

3. Lavanta Yağı

3. Lavanta Yağı

Nemlendirici özelliği sayesinde güneş yanıklarına iyi gelen lavanta yağı, en sık başvurulan yöntemlerden birisi.

5. Salatalık

5. Salatalık

En çok su içeren besin olan salatalık cildi hem nemlendirir hem de onarır. Bu yüzden yanıklara ve tahrişlere çok iyi gelir.

6. Siyah Çay

6. Siyah Çay

Özelikle göz bölgesindeki yanıklara anında etki eder. İki adet poşet çayı soğuduktan sonra gözlerinize koyun. Banyo suyuna veya küvete siyah çay ekleyin. Acıları hafiflettiğini göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Yulaf Ezmesi

7. Yulaf Ezmesi

Üç yemek kaşığı yulaf ezmesini bir bardak kaynar su ile karıştırın ve soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra cildin yanan bölgelerine nazik ve dairesel hareketlerle sürün. 5-10 dakika sonra bol su ile durulayın. Acılarınız hafifleyecektir.

8. Yoğurt

8. Yoğurt

Yanıklar için en sık başvurulan yöntem şüphesiz yoğurt. Buzdolabından çıkardığınız yoğurdu yanık bölgelere sürüp yayın. 5-10 dakika bekletip yıkayın.

9. Zeytinyağı

9. Zeytinyağı

Güneş cildi kurutur ve gerginleşmesine neden olur ve ağrılar oluşur. Zeytinyağı ise cildi nemlendirir, gerginliği alır.

Bu içeriklerde ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İronici

İstisnasız her yaz, krem sürmeme rağmen güneşte yanan biri olarak bunların hepsini denedim. Bir boka yaramıyorlar ama yine de deneyin belki sizde işe yarar