Görüş Bildir
Haberler
Tatilciler Dikkat! Halka Açık Havuzlardan Bulaşarak İnsan Sağlığını Tehdit Eden 7 Hastalık ve Korunma Yolları

Tatilciler Dikkat! Halka Açık Havuzlardan Bulaşarak İnsan Sağlığını Tehdit Eden 7 Hastalık ve Korunma Yolları

Rinascita
05.06.2019 - 23:41 Son Güncelleme: 07.06.2019 - 01:59

Yaz gelince, sıcak havalarda deniz kenarında yaşamayanların en büyük eğlence kaynağı havuz haline gelir. Ama havuzlar resmen insanların mikroplar ve bakterilerle iç içe olduğu bir yerdir. Rekreasyon suları hastalıkları, halka açık havuzlarda kullanılan kimyasallar ve bakterilerden kaynaklanır. 

Bu hastalıklardan kaçınmanın en güzel yolu ise, haklarında bilgi sahibi olmak! Spoon University'den sizler için derlediğimiz bu içerikte, sizi havuzlara karşı dayanıklı hale getirecek her şey mevcut.

Kaynak: https://spoonuniversity.com/lifestyle...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dış kulak iltihabı

1. Dış kulak iltihabı

Eğer daha önce dış kulak iltihabı yaşadıysanız, ne kadar can acıtıcı olduğunu bilirsiniz. Dış kulak kanalında iltihap nedeniyle oluşur ve kulağın dışında da ağrıya neden olur. Genellikle kulağınıza çok fazla su kaçtığında gerçekleşir ve eğer su kirliyse, oluşma ihtimali çok daha yüksektir. Neyse ki, doktor tarafından önerilen uygun kulak damlaları ile tedavi edilebilir. Dış kulak iltihabından kaçınmak için yüzdükten sonra kulaklarınızı havlu ile kurulayın veya kafanızı yana doğru eğerken kulak memenizi hafifçe çekin. Aptalca görünebilir ama kulaklarınız patlayacak gibi hissettiğinizde işe yarıyor.

2. Şigelloz

2. Şigelloz

İshal, kusma, ateş ve kramplar? Kim istemez ki? Bu hastalık şigella adlı bakteriden kaynaklanır. Suda çok çabuk bulaşabilir. Küçük durumlarda 5-7 güne atlatabilirsiniz. Fakat, eğer ciddi boyuta ulaşarak sindirim sisteminize zarar vermeye başladıysa hemen bir doktora başvurmanız gerekir.

3. Bitler

3. Bitler

Klorlu suda size bir şey olmayacağını düşünüyorsanız, bir daha düşünseniz iyi edersiniz. Bitler, küçük ve asalak böceklerdir. Klorun etkisine karşı da bağışıklıkları vardır. Genellikle insanların kafa derisine yapışarak beslenirler. Havuzda bitlenme olasılığınız düşüktür ama havuzda ortak kullanılan havlu ve fırçalardan bitlenme olasılığınız yüksektir.

4. Hepatit A

4. Hepatit A

Hepatit A, kesinlikle bulaşmak istemeyeceğiniz hastalık türlerinden biri. Karaciğer virüsü olarak bilinir ve antibiyotikler çözüm üretemeyebilir. Hastalığın şiddetine bağlı olarak mide bulantısı, iştahsızlık, ateş ve sarılık gibi belirtileri vardır. Ama önlemek için aşı yaptırabilirsiniz.

5. E. Koli (Koli Basili)

5. E. Koli (Koli Basili)

Bu bakteri genellikle yiyecekler ile ilişkilendirilir ama suda da yaşayabilir. Genellikle tehlikeli değildir ama bazı çeşitleri ishal, böbrek iflası ve hatta ölüm tehlikesine neden olur. Bu bakteriden korunmak için hayvanların yüzdüğü veya dışkı yapılmış havuzlarda yüzmemeniz tavsiye edilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kriptosporidiyoz

6. Kriptosporidiyoz

Kripto olarak da bilinen bu hastalık kriptosporidyum adlı parazitten kaynaklanır. Diğerleri gibi bu hastalık da şiddetli ishal ve kramplara neden olarak, daha büyük sorunların yolunu açabilir. Kendinizi korumak için saçlarınızı ve kulaklarınızı kuru tutmalısınız. Açık yaranız varsa yüzmemelisiniz. Yüzdükten sonra klor vücudunuzda kalmayana kadar duş almalısınız.

7. Lejyoner Hastalığı

7. Lejyoner Hastalığı

İshal sözünü duymaktan bıktıysanız, bu sefer size başka belirtilerle geldik. Lejyoner hastalığı bir çeşit akciğer yangısıdır ve lejyonella adlı bakteri nedeniyle olur. Suyun buharından bulaşır ve zayıf bir bağışıklık sisteminiz varsa etkilenme olasılığınız daha yüksektir. Üşüme, ateş, vücut ağrısı ve baş ağrısı gibi belirtileri vardır. Havuzun sağlık ve güvenlik standartlarına uygun olduğundan emin olarak kendinizi koruyabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
104
72
23
9
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Saffet Filiz

Bir insanın boklu götünü soktuğu havuza girip o boklu su da yüzüyorlar ya hayret ediyorum.

Denize girmiyorum. İmkanlarım var ama girmiyorum inat işte. Yine de havuza girebilenlere daha çok şaşıyorum. Denizden bile mikrop kapmak çok kolayken havuz..... Devamını Gör

Alf

Bizim canımız yanmaz gardaşşş