Görüş Bildir
Haberler
Tarihin Tozlu Sayfalarında Kalmış Muhtemelen Bilmediğiniz En Tuhaf Olaylar

Tarihin Tozlu Sayfalarında Kalmış Muhtemelen Bilmediğiniz En Tuhaf Olaylar

Düğün hediyesi olarak dişinizi çektirdiğinizi düşünün veya çuvallardan giysi yaptığınızı...Tanıklık edemediğimiz dönemlere ait tarihin en tuhaf gerçeklerini sizler için derledik. Buyurun...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düğün hediyesi olarak diş çektirmek...

1. Düğün hediyesi olarak diş çektirmek...

Diş hekimliğinin çok daha başarılı olduğu bir döneme denk geldiğimiz için şükretmeliyiz. 19. yüzyılda Viktorya dönemi İngiltere'sinde doğmuş olsaydık, muhtemelen dişçilerin ne kadar acımasız olduklarını görünce dehşete düşerdik. Bu dönemde kadınların düğün günlerinde veya doğum günü kutlamalarında dişlerini tek seferde, ağrısız bir şekilde çektirme hakkı vardı. Bu şans onlara bir “hediye” olarak veriliyordu. Dişlerinin çürüyeceğine inandıkları için, diş maliyetlerinden tasarruf etmek adına dişlerini çektiriyorlardı. Bu dişlerden gelecekte kullanmak üzere takma diş yapılmaktaydı.

2. Şeker şurubu tsunamisi

2. Şeker şurubu tsunamisi

1919'da, Boston'ın kuzey yakasında korkunç bir dalga, tsunamiye dönüştü. Ancak bunun doğal bir afetten kaynaklandığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Fırıncılıkta kullanılan şerbetin üretimi için, yüklü bir sevkiyat üretim alanına geldi. İşçiler kaynatma işlemini yaparken fazla ısıdan dolayı bir patlama yaşandı. Akışkan şurup kontrolden çıktı ve tsunamiye dönüştü. Çevredeki binaların yıkımının yanı sıra en az 21 kişi hayatını kaybetti. Boston sokaklarının yapışkan maddeden kurtulması birkaç hafta sürdü.

3. Patates çuvalı modası

3. Patates çuvalı modası

Güncel moda trendlerinden sıkıldınız ve yeni ilhamlar mı arıyorsunuz? ABD ekonomik bunalıma girdiğinde, insanlar hayatta kalabilmek için ürünleri geri dönüştürmenin yollarını aradılar. Bu nedenle, evlerindeki ürünleri kullanarak kıyafet dikiyorlardı. Patates çuvallarını yoksul aileler kıyafet dikmek için kullanmaktaydı. Kadınların, bu inanılmaz yaratıcılığı tüm ülkede duyuldu. Firmalar kadınların çuvalları kumaş olarak kullandıklarını öğrenince, renkli baskılı çuval üretmeye başladılar.

4. Einstein'a İsrail cumhurbaşkanlığı teklifi

4. Einstein'a İsrail cumhurbaşkanlığı teklifi

Eğer teklifi geri çevirmemiş olsaydı, Einstein’ın İsrail'in ikinci cumhurbaşkanı olabileceğini biliyor muydunuz? Albert Einstein doğuştan Yahudiydi ve başkanlık görevini yapacak tüm niteliklere sahipti. İsrail'in ilk cumhurbaşkanı Chaim Weizmann 1952'de vefat ettiğinde, onun yerine geçecek ve ulusun yeni lideri olarak hizmet edecek birini aradılar. Einstein o sırada ABD'de yaşadığı için İsrail Büyükelçiliği ona düşüncelerini paylaşan bir mektup gönderdi. Einstein, bu teklifi hemen reddetti. Albert Einstein, yaşlı olmasının yanı sıra tecrübesiz olduğunu ve bu görev için kendisinin yanlış bir seçim olduğunu söyledi.

5. Sorunlu kral

5. Sorunlu kral

Mısır Kralı Faruk, 1936-1952 yılları arasında yönetimdeki başarısızlığı nedeniyle tüm ülkede tepki çekmekteydi. Yolsuzluk zirvedeyken, Kral Faruk kumar ve alkole kendini kaptırmış durumdaydı. Ayrıca hayvan düşmanı olarak da biliniyordu. Aslanların kendisini yuttuğu bir kabus gördükten sonra sabah yaptığı ilk şey aslanları vurmak oldu. Her şeye sahip olabilecek güçteyken yan kesicilik yapıyordu. Bir keresinde İngiltere başbakanı Winston Churchill'in cebinden bir saat çaldı. Yakalandığında, saati yerde bulduğunu iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 9 yaşındaki muhteşem yazar

6. 9 yaşındaki muhteşem yazar

Tavan arasında eski kıyafetler veya değerli eşyalar bulmak her zaman hoşumuza gider. Peki onlarca yıl önce yazdığınız bir kitabı bulursanız ne olur? Daisy Ashford, annesinin evini temizlerken dokuz yaşında yazdığı bir kitabı buldu. 1890'da çocukken yazdığı 'Genç Ziyaretçi' kitabını 1919'da yayımladı. Kitabın ani başarısına herkes şaşırdı. Kitap, dokuz yaşındaki bir çocuk tarafından yazılmış olmasına rağmen bir efsane haline geldi. Daisy'nin hikayesi, genç yazarlara ilham kaynağı olmalı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
3
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın