Görüş Bildir
Haberler
Tarihe Adını Kazımış İnsanlarla İlgili Okulda Öğrenemeyeceğiniz Gerçekler

etiket Tarihe Adını Kazımış İnsanlarla İlgili Okulda Öğrenemeyeceğiniz Gerçekler

A. Ece
21.03.2019 - 12:13 Son Güncelleme: 22.03.2019 - 17:59

Hayatımız boyunca gördüğümüz eğitimlerde adlarını duymaya alıştığımız insanlara bir de monotonun dışındaki bilgilerle bakalım mı?

Bu arada bu bilgiler sizi Oyna Kazan yarışmasında bir tık ileri taşıyacak ;)

Hala indirmediyseniz buradan uygulamayı indirebilirsiniz.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-people/e...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Napolyon Bonapart

1. Napolyon Bonapart

Napolyon Bonapart Korsika'da doğmuştu ve ataları Floransalıydı. Bu yüzden Napolyon'un İtalyan ya da Korsikalı olduğu söylenebilir. Okulda İtalyanca okusa da 10 yaşında Fransızca öğrenmeye başladı. Bonapart bir Fransız imparatoru ve İtalyan kralıydı. Fransız bayrağından etkilenerek İtalyan bayrağının yaratılışında rol oynadı. Sadece mavi rengi yeşil ile değiştirilmişti.

2. Abraham Lincoln

2. Abraham Lincoln

Abraham Lincoln gelmiş geçmiş en önemli Amerikan başkanlarından biriydi. Gençliğinde ise deneyimli bir dövüşçüydü. Bütün borçlarını ödemesinden kaynaklı Dürüst Abe olarak da anılan Lincoln karşısına çıkan herkesle dövüşmeye hazırdı. Güreş onur listesinde adı bile vardır.

3. Jeanne d'Arc

3. Jeanne d'Arc

Geçmişte kısa saçlı bir kadınla tanışmak neredeyse imkansızdı. Anlatılanlara göre Jeanne, aklında farklı şeyler yapmasına neden olan sesler duyuyordu. Bir keresinde sesler ona saçlarını kesmesini söyledi. Bundan 500 yıl sonra ise Jeanne'in hikayesinden etkilenen Polonyalı bir kuaför, kadınlar arasında oldukça popüler olan kısa saç modelini yarattı.

4. Albert Einstein

4. Albert Einstein

1955 yılında aort yırtılması nedeniyle ölen fizikçi Albert Einstein'in otopsisi sırasında patolog Thomas Harvey, Einstein'ın beynini saklamak üzere çıkarmaya karar vermiş. Bu arada Einstein'ın beyni 1224 gram ağırlığındayken, ortalama bir insan beyni 1360 gram ağırlığındadır.

5. Marilyn Monroe

5. Marilyn Monroe

Bu güzel kadının hayatı oldukça trajik ve zor olmuş. Annesi bir akıl hastanesinde olduğu için yetimhanede büyüyen Monroe'yu 11 farklı aile evlat edinmiş fakat hepsi de küçük kızı geri getirip yetimhaneye bırakmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. VII. Charles

6. VII. Charles

Ünlü 'Kral öldü, kralımız çok yaşa!' sözü, VII. Charles'ın 1422'de gerçekleşen taç töreninde ortaya çıkmış. Bu söz önceleri bir önceki yöneticinin öldüğünü ve sıradaki yönetici ile devamlılığın sağlanacağından halkın emin olmasını sağlamak için kullanılırdı.

7. Charles Darwin

7. Charles Darwin

Ünlü naturalist Charles Darwin'in hiçbir biyoloji eğitimi almadığını çoğu kişi bilmez. Okuldan mezun olduktan sonra Darwin aile geleneğini devam ettirmek amacıyla Edinburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeye karar vemiş, fakat bu eczacılığa veda etmesini gerektiriyormuş. Fakat Darwin kan görmeye dayanamıyormuş.

Dahası, Charles Darwin insanların maymunlardan geldiğini asla iddia etmemiştir. Söylediği şey insanların ve antropoit maymunların ortak bir atası olduğudur ve bu iki cümle birbirinden tamamen farklıdır.

8. Jül Sezar

8. Jül Sezar

Jül Sezar kafasındaki kelliği saklamak için her zaman defne yapraklarından oluşan bir taç takma hakkını kullanmıştır.

9. İspanya Kralı XIII. Alfonso

9. İspanya Kralı XIII. Alfonso

XIII. Alfonso'nun kendi marşından sorumlu bir adamı vardı. Kralın müzik kulağı olmaması ve marş ile diğer şarkıların arasındaki farkı anlayamamasından dolayı marşı icra eden kişi marş çalınırken krala haber verirdi.

10. Henry Ford

10. Henry Ford

Henry Ford'un şirketindeki bir geleneğe göre sağlık durumuna bakılmaksızın herkes işe alınabiliyordu. Bu yüzden 1917'de şirkette 6,000 engelli insan çalışmaktaydı. 

Şirket bütün işçilerine eşit maaşlar ödüyordu ve Ford engelli insanların monoton işler için daha uygun olduğunu düşünüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kristof Kolomb

11. Kristof Kolomb

Kolomb'un eleştirileri ve zeki cevaplarıyla ilgili bir efsane bulunuyor. Efsaneye göre önceden Amerika'yı bulmanın zor olmadığı söyleniyordu ve İspanyol denizci bu durumdan rahatsızdı. O yüzden düşmanlarına bir yumurtayı dik şekilde durdurmalarını söyledi. Fakat kimse yapamadı. Sonra Kolomb yumurtayı masaya vurarak ucunu düzleştirdi ve 'Amerika'yı bulmak kadar kolaydı.' diyerek onunla alay edenlere iyi bir ders verdi.

12. Voltaire

12. Voltaire

Tarihi bilgilere göre Voltaire kahveye bayılıyordu ve günde 50 kupa kadar kahve içiyordu. Fakat içtiği saf kahve değil, kahve-çikolata karışımıydı. Doktoru onu içtiği şeyin öldüreceği konusunda uyarsa da, Voltaire seksenlerine kadar yaşadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
83
30
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
derya btk

voltaire bana umut veriyorsun :)))

shiroshinju

5.M.Monroe bilgisi bende bir aydınlanma yaşattı.Nalet olası okullar böyle bir bilgiyi nasıl öğretmezler.Krallar ve dahiler arasında kesinlikle öğrenilmesi ge... Devamını Gör

what the duck

Ayrıca Voltaire '' Can boğazdan gelir sözünün sahibidir '' :)))