Görüş Bildir
Haberler
Tanıdığınıza Bin Pişman Olacağınız İnsanları Görür Görmez Anlamanızı Sağlayacak Özellikler

Tanıdığınıza Bin Pişman Olacağınız İnsanları Görür Görmez Anlamanızı Sağlayacak Özellikler

Nergis
16.02.2020 - 08:15

Hayatınızda böyle biri varsa aman dikkat! 😓

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şey nedense onların başına gelir!

Bu tip insanlar kötü şeyler yaşıyor olabilir ve bu konu hakkında yapılacak hiçbir şeyin kalmadığına inanıyor olabilirler. Ama yaşanılan durum ne kadar çözümsüz olursa olsun, her zaman karamsarlığı bir kenara bırakıp daha pozitif düşünebilecek yönleri vardır. Maalesef ki 'kurban' psikolojisine giren insanlar, çevresindeki herkesin de kendisi gibi mutsuz olduğuna inanırlar ya da en azından onun gibi hissetmenizi beklerler. Sürekli içinde bulundukları durumdan şikayet eder ve bu kronik mutsuzluk durumundan asla çıkamazlar aslında çıkmak da istemezler.

2. Manipülasyon uygularlar.

İstedikleri sempati ve ilgiyi toplayabilmek adına sanki çok güçsüz bir insanmış gibi hareket ederler. Sonrada sizin duygularınızla oynar ve sizi manipüle ederler. Kendinizi onun yanında yaptığınız şeylerden dolayı sürekli suçlu hissediyorsanız aman dikkat! Çünkü bu durumu fark etmezseniz, sonunda kendinizi onun ne kadar iyi bir insan olduğuna ikna etmeye çalışırken bulacaksınız.

3. Resmen ruh emicilerdir!

3. Resmen ruh emicilerdir!

Sürekli kendi sorunlarını başkalarında anlatıp yardım isteyen bu tip insalardan uzak durun. Kendilerini yardıma ihtiyaç duyan biri gibi tanıtırlar ve bu şekilde de hiçbir şey için sorumluluk almak zorunda kalmazlar. Başkalarına bağımlı yaşarlar. Uzun süredir böyle biriyle bir ilişkiniz veya arkadaşlığınız varsa; bir süre sonra sabrınızın, enerjinizin ve duygularınızın emildiğini düşüneceksiniz.

4. Oldukları yerde sayarlar.

4. Oldukları yerde sayarlar.

'Kurban' rolü üstlendikleri için zaten kendilerini sürekli yardıma muhtaç bireyler olarak tanıttıklarından bahsetmiştik. Ama bunun da ötesinde, genellikle hayatlarını tekdüze yaşarlar. Bir şeyleri yapmamak için binlerce nedenleri vardır ve sizin nedense hep ona yardımcı olmanız gerekir.

5. Sabit fikirlilerdir.

Hatalı olduklarını asla kabul etmezler ve kendi aleyhlerine olan hiçbir şeyi ne konuşmak ne de düşünmek isterler. Eğer böyle bir durumda kalırlarsa da insanlarla konuşmayı keser ve uzaklaşırlar. Bazıları ise, sorunlar asla yaşanmamış gibi davranır ve sizi çileden çıkarırlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güven problemleri vardır.

6. Güven problemleri vardır.

Öz güvensizlerdir ve kendilerine asla inanmazlar. Tabi bu durumda başkalarına güvenmeleri de beklenemez. Bütün hislerini onlar dosdoğru anlatabilirken, kendileri haricindeki herkes güvenilmezdir ve bu yüzden de kendileriyle alakalı hiçbir şeyi başkalarına anlatmazlar. Bu kişi en yakınları olsa bile!

7. Kendilerini başkalarıyla karşılaştırmaktan alıkoyamazlar.

Öz güvensiz oldukları için sürekli kendilerini başkalarıyla kıyaslarlar. 'Öz eleştiri' ise en nefret ettikleri kelimedir. Kendilerini hep eksik kalmış ya da yarım hisseder ve başkalarını içten içe kıskanırlar.

8. Mutsuzdurlar.

8. Mutsuzdurlar.

Hayatlarında olumlu ne olursa olsun, bu onlara hiçbir zaman yetmez. Ayrıca ne olursa olsun, hep daha fazlasını isterler ve bu şekilde de aslında bir kısır döngüye girmiş olurlar. Mutsuz ve uyumsuzlardır.

9. Geçimsizdirler.

Onunla aynı fikirde olmayan, eleştiri yapan insanları fazlasıyla ciddiye alır ve akabinde de sinirlenirler. Ama sinirlenmek dediysek de bu normal boyutlarda değil, agresifçe ve kin güderek gerçekleşir. Kendilerini aynı bir savaşta gibi görüp, karşılarındaki herkesin onları incitmek için çabaladığını düşünürler.

10. Asla sorumluluk almazlar.

10. Asla sorumluluk almazlar.

Onlara göre sorun hep başkalarındadır. Bundan dolayı da hep karşılarındakini suçlarlar. Ne kendileri ne de başkaları için sorumluluk aldıklarını asla göremezsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu tarz bir insanla hiç karşılaştınız mı? Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
59
13
7
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zeyneb Canan

bunların çoğu benim zaten.

akcygt

bu mantıkla acı biber falan da yemeyelim...

Tolga Aydın

Böyle bir tip tanımıştım. Düşmanımın başına diyeceğim ama o bile değil yani...