Görüş Bildir
Haberler
Taksim ve Kızılay Meydanlarına Ücretli Giriş Yeniden Gündemde

etiket Taksim ve Kızılay Meydanlarına Ücretli Giriş Yeniden Gündemde

ATKN
23.08.2016 - 10:52 Son Güncelleme: 23.08.2016 - 14:55

Kızılay ve Taksim Meydanı gibi merkezlerde Londra, New York modeli düşünülüyor. Kent merkezlerine araç girişinden ücret alınması önerisi yeniden gündemde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı ve belediye gelirlerinin artırılmasına yönelik taslakta, uygulamanın özellikle büyükşehirlerdeki trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlayacağı öne sürülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taksim Meydanı

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili bakanlıklarla üzerinde çalıştığı taslakta, 'Kentin trafik yoğunluğu olan merkezlerine araç giriş ve geçişlerinin meclis kararı ile ücretlendirilmesi' maddesi yer alıyor.

'Trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlayacak'

'Trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlayacak'

Kızılay Meydanı

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı dönemindeki çalışmaya ilişkin detaylar, 'ücretli yol-ana merkezlere ücretli geçiş' başlığında yer alıyor ve dünyadan da örnekler verilerek, trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Daha önce de gündeme gelmişti

Daha önce de gündeme gelmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kent merkezlerine araç girişinden ücret alınması önerisi, Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde açıkladığı 'öncelikli dönüşüm' programında gündeme gelmişti. 

Ahmet Davutoğlu tarafından Kasım 2014'te açıklanan programında vatandaşları ilgilendiren düzenlemelere de yer verilmiş, kent merkezlerine otomobil girişinin sınırlandırılacağı ve araç girişini ücretlendiren pilot Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) uygulamasının başlatılacağı belirtilmişti.

Sizce Kızılay ve Taksim gibi merkezlere araç girişi ücretli olmalı mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
205
143
104
23
18
17
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

yok böyle saçmalık yemin ediyorum kimi öpeceklerini şaşırdılar geçen günde adalara giriş ücretli olsun dediler benim apartmana da turnike koysunlar her giriş... Devamını Gör

supertan

ooouu tan efendi...beğeni rekoru kırılmış...harbi fenoven adamsın heee

Gökberk

Donumuzu alın

Pasif Kullanıcı

direk domaltın abicim uğraşmayın ya.