Görüş Bildir
Haberler
Taksim Meydanı'nda İlginç Ağaçlandırma

Taksim Meydanı'nda İlginç Ağaçlandırma

Fatih UZUN
18.07.2014 - 17:20

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 2005 yılında yaptığı, 'İstiklal Caddesi'nin konseptinde ağaç olmadığı' yönündeki açıklamasının ardından büyük değişimin başladığı İstanbul'un kalbi İstiklal Caddesi'ndeki son görüntü görenleri isyan ettiriyor.

Topbaş'ın yaptığı bu açıklamanın ardından ağaçların söküldüğü İstiklal Caddesi'ndeki değişim, arnavut kaldırımların da kaldırılmasıyla rahatsız edici bir hal almıştı. 'Yayalara daha rahat yürüme sağlayacağı' iddiasıyla kaldırılan arnavut kaldırımın yerine döşeme taşları serilmiş, kısa sürede kırılan bu taşlar da oluşan çukurlar nedeniyle caddede yürüyenleri tehlikeye atmıştı.

Her gün onbinlerce kişinin geçtiği İstiklal Caddesi'nde bugün ise çok daha farklı bir görüntü var. Ağaçları sökülen, arnavut kaldırımları kaldırılan İstiklal Caddesi'ne şimdi de asfalt döktüler. Bir bölümü halen döşeme taşlarıyla kaplı olan caddenin büyük bir bölümünde artık asfalt var. Oluşan çirkin görüntü nedeniyle sosyal medyada da çok sayıda tweet atıldı.

Araç trafiğine kapatma bahanesiyle tamamen beton yığınına çevrilen Taksim Meydanı'nda ise 'ağaçlandırma' yapıldı. Sosyal medyada paylaşılan karelerde, saksı içinde ağaçlar görülüyor.

habertempo

Kaynak: http://www.habertempo.com.tr/istanbul...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0