Görüş Bildir
Haberler
Takipçilerinin Midesini Bulandırdı! Erling Haaland, Bu Kez Golleriyle Değil Yedikleriyle Gündemde

Takipçilerinin Midesini Bulandırdı! Erling Haaland, Bu Kez Golleriyle Değil Yedikleriyle Gündemde

Bahadır
17.05.2023 - 15:07

Manchester City'nin genç forveti Erling Haaland, bu sezon attığı gollerin yanı sıra beslenme düzeniyle ilgili olarakta sık sık gündeme geliyor. Üst üste rekorlara imza atan Norveçli futbolcu, geçtiğimiz günlerde bu başarısını yediği yiyeceklerle ilişkilendirmişti. 22 yaşındaki forvet, son olarak Instagram hesabından yediği yemeğin fotoğrafını paylaştı. Bu paylaşım, bazı hayranlarının hiç hoşuna gitmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günde 6 bin kalori

Günde 6 bin kalori

22 yaşında olmasına rağmen fiziğiyle yeşil sahaların en dikkat çeken futbolcularından biri olan Erling Halaand, ete olan düşkünlüğü kadar sebze tüketmeyi ihmal etmiyor. Gün içerisinde yaklaşık 6 bin kalori tüketen Norveçli, öğünleri hakkında paylaşımlarda bulunmuş daha önce de ıspanak, lahana ve ve sudan oluşan bir 'iksir' içtiğini sirkadiyen ritmi içinse güneş ışınlarını kullandığını açıklamıştı.

Sirkadiyen ritim nedir?

Sirkadiyen ritim nedir?

Sirkadiyen ritim, bir organizmanın biyolojik saatinin (sirkadiyen ritmi) yaklaşık olarak 24 saatlik bir periyotta meydana gelen doğal ritmik döngüsünü ifade eder. Bu ritimler, bir organizmanın uyku-uyanıklık döngüsü, hormonal salınım, vücut sıcaklığı ve diğer fizyolojik süreçler gibi birçok biyolojik olayı etkileyebilir.

Sirkadiyen ritimler, bir organizmanın iç saatine dayanır ve genellikle günlük ışık-döngüsüne (güneşin doğuşu ve batışı gibi) uyum sağlamaya yardımcı olur. İnsanlar ve diğer canlılar, sirkadiyen ritimlerini doğal olarak korumak için çevresel ipuçları kullanırlar.

Örneğin, uyku-uyanıklık döngüsü, sirkadiyen ritmin belirgin bir örneğidir. İnsanlar genellikle gece uyumak ve gündüz uyanık olmak eğilimindedirler. Bu döngü, sirkadiyen ritimlerin bir sonucu olarak ortaya çıkar ve uyku hormonu melatonin gibi faktörler tarafından da etkilenir.

Sirkadiyen ritimler, vücudun çeşitli süreçleri düzenlemesine ve uyum sağlamasına yardımcı olurken, uyku düzeni bozuklukları, jet lag ve gece vardiyası çalışması gibi durumlar sirkadiyen ritimleri etkileyebilir.

Haaland, yediği son öğünü hayranlarıyla paylaştı

Haaland, yediği son öğünü hayranlarıyla paylaştı

Instagram'da 29.4 milyon takipçisi bulunan yıldızın karaciğer tepsisini 'That's bloody lovely' notuyla paylaşmasına tepki gösterenler de oldu. Bazı takipçileri, yemeği görüntüsünden dolayı 'iğrenç', 'dışkıya benziyor' olarak nitelenlerdi.

"Kalp ve ciğer yerim"

"Kalp ve ciğer yerim"

Geçtiğimiz aylarda The Big Decision belgeselinde yer alan golcü futbolcu, aldığı besinler hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

'Siz bunu yemiyorsunuz, ama ben vücuduma bakmakla ilgileniyorum. Mümkün olduğu kadar yerel olan kaliteli yemek yemenin en önemli şey olduğunu düşünüyorum. İnsanlar etin zararlı olduğunu söylüyor ama hangisi? McDonald's'tan aldığın et mi? Ya da orada ot yiyen yerel inek mi? Kalp ve ciğer yerim.'

Halaand'ın bu sezonki performansı

Halaand'ın bu sezonki performansı

Premier Lig'de rekor kırarak 36 gole ulaşan yıldız isim, yerel kupalarda 4, Şampiyonlar Ligi'nde de 12 gol kaydetti. Toplam 52 golle kaydeden forvet, bugün Real Madrid ile 1-1'in rövanşında Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselme mücadelesi verecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
6
5
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Thistle

O golleri yüreğe, ciğere borçluysa yesin aslanım. Akşam 2 tane atıver Thistle abin için. Takım golü 2 dedim çünkü :))

Otto Skorzeny

City mi alır Real mi ? Ama galiba City fanısın

Aleyna

ye koçum ye aslanım iyidir ciğer dalak böbrek kimseyi dinleme ama o fotoğraf ne düzgünce yap oyle ye bir dahakine

Pasif Kullanıcı

Kan pudingi yiyen düdük Anglosaksolar sakatata kafayı takmış. Yürüyün gibin len kendi iğrenç yemeklerinize bakın.