Görüş Bildir
Haberler
Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? 2021-2022 Ortalama Hesaplama! Karne Notu Hesaplama...

Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? 2021-2022 Ortalama Hesaplama! Karne Notu Hesaplama...

Takdir ve teşekkür hesaplama gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2021-2022 Eğitim öğretim yılının ilk döneminin bitmesine günler kaldı. 1. dönemin tamamlanmasına az bir süre kala milyonlarca öğrenci karnenin yanında takdir mi, teşekkür mü alacağını merak ediyor. Karne gününden önce öğrenciler araştırmalar yapıyor. Peki, Takdir, teşekkür puan hesaplama nasıl yapılır? Takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır? İşte 2021- 2022 ortalama hesaplama...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021-2022 eğitim öğretim döneminin ilk karneleri 21 Ocak Cuma günü verilecek. Tatile sayılı günler kala öğrenciler tarafından takdir teşekkür hesaplama konusu merak ediliyor. Peki, taktir, teşekkür belgesi kaç puanla alınır? Taktir. teşekkür puan hesaplama nasıl yapılır? İşte takdir, teşekkür hesaplama...

Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? 2021-2022 Karne Not Ortalama Hesaplama

Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? 2021-2022 Karne Not Ortalama Hesaplama

Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

Takdir, Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır?

Takdir, Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır?

Öğrenciler 70,00-84,99 arasında bir yıl sonu başarı puanına sahipse teşekkür belgesi almaya hak kazanacak olup 85,00 ve daha yukarısına sahip olanlar ise takdir belgesi alacaklar.

Karne Notlara Neye Göre Belirlenecek?

Karne Notlara Neye Göre Belirlenecek?

İlkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacak. Yüz yüze yapılan sınavlar da geçerli olmayacak.

İllere gönderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

Öte yandan, salgın koşulları ve halk sağlığının korunması ilkesi göz önünde bulundurularak, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne basımı ve dağıtımının yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime açılacağı da belirtildi.

25 Aralık 2020'de MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

5 Gün Devamsızlık Yapana Takdir, Teşekkür Belgesi Verilmeyecek!

5 Gün Devamsızlık Yapana Takdir, Teşekkür Belgesi Verilmeyecek!

Yapılan düzenlemeye göre, başarı puanları kaç olursa olsun, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciye takdir ya da teşekkür belgesi verilmeyecek. İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan o bilgiler;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi

,b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. İşte, yayımlanan o değişiklik;

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
8
7
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın