Görüş Bildir
Haberler
Tahliye Edilen Türk Vatandaşları İstanbul'da

Tahliye Edilen Türk Vatandaşları İstanbul'da

Caner
04.04.2015 - 14:03 Son Güncelleme: 04.04.2015 - 19:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemen'deki iç karışıklık nedeniyle Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Büyükada Korveti ile tahliye edilerek Cibuti'ye getirilen 55 Türk vatandaşı, uçakla İstanbul'a geldi.

THY'nin Mogadişu, Cibuti seferini yapan tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen Türk vatandaşları, Dış Hatlar Terminali'nin geliş kapısında yakınları tarafından karşılandı. Karşılama sırasında duygusal anlar yaşandı.

Yemen'den tahliye edilen Türk vatandaşlarından Sümeyye Öcal, değişik anlardan ve süreçlerden geçtiklerini söyledi. TCG Büyükada Korveti'yle Yemen'den Cibuti'ye aktarıldıklarını anlatan Öcal, 'Orada çok güzel ağırlandık. Elçilik bizimle çok iyi ilgilendi. Yetkililere teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

Öcal'ın babası Nebi Öcal da sağ salim evladına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.

İslam ülkelerinin tümüne barış gelmesini dileyen Nebi Öcal, 'Bir an örce bu sıkıntıların hepsi biter inşallah. Evlatlarımıza kavuştuk ancak evlatlarını bekleyenler var. Rabbim inşallah bir an önce onlara da kavuşmayı nasip eder. Şu anda duygu yoğunluğu yaşıyorum. Haber alamamak çok zor bir durum. Elimiz kolumuz bağlı, beklemekten ve dua etmekten başka yapabilecek bir şey yok' ifadelerini kullandı.

Mustafa Emrah Önal da evlerine tank mermisi isabet ettiğini belirterek, Dışişleri Bakanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın güzel bir çalışmayla kendilerini kurtardığını aktardı.

Ali Üşümüş de Aden'den deniz yoluyla Cibuti'ye aktarıldıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

'Aden'den geliyoruz. Şiddetli bombardımana maruz kaldık. Büyük çaplı zararlar oluştu. Zor zamanlar yaşadık. Memleketimizde bulunduğumuz için huzurluyuz. Yemen ve Aden harap olmuş durumda. Oranın halkı çok zor şartlarda yaşıyor. Sana'da bulunan Türk arkadaşlarımız da büyük sıkıntı yaşıyor. Onlar da kurtarılmayı bekliyor. Uçak inemedi.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0