Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan Kulüpleri Bu Parayı Nereden Buluyor? Önce Ronaldo Şimdi de Benzema ve Kante

Suudi Arabistan Kulüpleri Bu Parayı Nereden Buluyor? Önce Ronaldo Şimdi de Benzema ve Kante

Bahadır
21.06.2023 - 12:51

Cristiano Ronaldo transferiyle futbol dünyasına damga vuran Suudi Arabistan, yerel ligine olan ilgiyi çekmek amacıyla yapılan transferlerine hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor. Yıldız oyunculara tarihte görülmemiş tekliflerle giden Suudi kulüpler, şu ana kadar bir çok oyuncuyu ikna etmeyi başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasıl bu kadar yüksek maaş verebiliyorlar?

Nasıl bu kadar yüksek maaş verebiliyorlar?

Suudi Arabistan'ın devlet fonu Suudi Public Investment Fund, Cristiano Ronaldo, Benzama ve Kante gibi birçok yıldızın ülkeye gelmesindeki en büyük etken. Ülkedeki ekonomik yapı ileriye taşımak için 1971 yılında kurulan bu fon, spora olan desteğini son yıllarda büyük ölçüde arttırdı. 

Geçtiğimiz yıl İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcaste United, 300 milyon sterline bu fona satıldı. Daha sonra Al Hilal ve Al Ittihad'ın yüzde 75'i de yine bu fonun kendi bünyesine geçirildi. Böylelikle iki kulübün transfer piyasasındaki eli güçlendi.

Suudi kulüplerin tranfer politikası

Suudi kulüplerin tranfer politikası

Sözleşmeleri sona eren kulüpsüz futbolcular, Suudi Arabistan'da transferin gözdesi. Mali şartlara uymak zorunda olan takımlar, FIFA ile karşılaşmamak için bonsverssiz oyunculara yöneliyor. Bonservis ödemek yerine sporculara dudak uçuklatan kontratla gidiyorlar. 

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, geçen sene Avrupa kariyerini sonlandırarak Al Nassr ile yıllık 200 milyon dolardan iki buçuk yıllık sözleşmeye imza atmıştı.

Benzama ve Kante de gitti

Benzama ve Kante de gitti

Real Madrid ile sözleşmesi sonra eren Fransız golcü, kariyerini Arabistan'da sürdürme kararı aldı. Tabi bu kararın ağır basan tarafı ekonomik yönü oldu. Tecrübeli golcüye Al Ittihad, iki yıl için 400 milyon dolar önerdi. 35 yaşındaki futbolcunun imzayı attıktan sonra ilk cümleleri ise şöyleydi:

'Kalıcı bir miras bırakmak istiyorum çünkü futbolu seviyorum. Sınırlarımı zorlamak ve daha yükseğe çıkmak için her zaman rekabetçiyim. Bu yüzden onlara yeteneğimi göstermek için iyi hazırlanacağım.'

Al Ittihad, Benzama transferinden sonra bugün de Chelsea'den ayrılan Kante ile anlaştığını duyurdu. Üç yıllık sözleşmeye imza atan 32 yaşındaki orta saha, yeni kulübünden toplamda 100 milyon dolar kazanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın