Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan: IŞİD'i İncirlik'ten Vurmaya Hazırız

Suudi Arabistan: IŞİD'i İncirlik'ten Vurmaya Hazırız

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri Reuters'e yaptığı açıklamada “IŞİD’i İncirlik hava üssü üzerinden vurmaya hazırız” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuğgeneral Ahmed Asiri, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona üye ülkelerin savunma bakanlarının iki hafta önce Brüksel'de bir araya geldiğini söyledi. Toplantıda Suriye'ye bir kara harekatı olasılığının tartışıldığını belirten Asiri bu konuda herhangi bir karar alınmadığını kaydetti. Asiri “Konu siyasi düzeyde tartışıldı ancak askeri bir misyon olarak tartışılmadı” dedi.

Tuğgeneral Ahmed Asiri “Eğer bu (kara harekatı) organize edilecek olursa, ne kadar birlik gönderileceği ve nasıl gidecekleri karara bağlanırsa, biz de buna katkı sağlarız” diye konuştu.

"İncirlik'teki uçaklar henüz operasyon yapmadı"

"İncirlik'teki uçaklar henüz operasyon yapmadı"

ABD öncülüğündeki koalisyon son dönemde Irak ve Suriye'de mevcudiyetini artıran IŞİD'in Suriye'deki varlığına karşı hava operasyonları düzenliyor. Avrupa'daki bazı ülkelerin de yer aldığı koalisyon uçakları İncirlik hava üssünü de kullanıyor.

Brüksel'de koalisyonda yer alan ülkelerin savunma bakanlarının IŞİD'e karşı operasyonların nasıl arttırılabileceğini de görüştüğünü belirten Assari;

'Koalisyon IŞİD'e karşı Suriye'de gerçekleştirilecek hava operasyonların sayısını arttırmaya karar verdi... (Biz de) İncirlik'e intikalin bize Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede operasyonel anlamda daha çok ulaşılabilirlik sağlayacağını düşünüyoruz... Bu kapsamda Cuma gününden beri uçaklarımız oradalar. 4 F16 uçağı mürettebatı ile birlikte İncirlik'te' dedi.

İncirlik'e intikal eden uçakların henüz bir operasyona katılmadığını da belirten Assari, koalisyonun görev dağılımında İncirlik'teki unsurlara görev verilmesi halinde ise operasyona katılmaya hazır olduklarını da belirterek, 'Ne görev verilirse bunu uygulamaya hazırız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Görev almamız halinde uygulamaya geçeriz"

"Görev almamız halinde uygulamaya geçeriz"

Assari Reuters'ın İncirlik üssünde bulunan uçak sayısının önümüzdeki dönemde arttırılıp artırılmayacağına ilişkin bir sorusuna ise şöyle cevap verdi:

'Burada esas konu (uçak) sayısı değil katılım. IŞİD'e karşı koalisyonda 62 ülke yer alıyor. Komuta merkezi Amerikalıların kontrolünde ve katılımcılara görevleri onlar veriyor. Görev almamız halinde uygulamaya geçeriz. Az ya da çok sayıda uçak olması önemli değil. Biz katılım konusunda istekliyiz.'

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
21
10
5
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Araplardan bize ne zaman hayır geldi ki şimdi hayır gelsin. Bugün vururlar yarın desteklerler. İnanmayın şunlara Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. not:... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

62 ülke, sürekli atılan bombalar, gönderilen silahlar, rahatını bozan araplar burası çok pis kokuyor

görüncek adam

Suudlar kendi kendilerini vurabilirmiş.Aslında herkes biliyor işid bahane , ateşkes şahane, islamcı piçleri tekrar toplarlanmasını sağlamak için bu mücadele.