Görüş Bildir
Haberler
Süt Reçeli Tarifi

Süt Reçeli Tarifi

OlsadaYesek.com
09.03.2015 - 02:51 Son Güncelleme: 09.03.2015 - 11:38

Damak Çatlatan Süt Reçeli Tarifi

Süt reçeli, gerçekten çok ilginç bir tarif. Az malzeme, püf noktaları ve bira zahmet ile çok güzel bir lezzet elde edebilirsiniz. Tabi reçel desek de kahvaltıda tereyağı ile beraber yenilebilecek bir lezzet değil tam olarak. Kahvaltıda yenilebilir fakat yoğun bir tada sahip olduğu için biraz bayabilir.

SÜT REÇELİ YAPIMI

Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı süt

1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı

Sütü ve şekeri çok derin bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Ara ara devamlı karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kabartma tozunu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra devamlı olarak karıştırın.

Burası çok önemli çünkü kabartma tozunu ilave ettikten sonra süt köpürmeye başlıyor. Köpürme inene kadar ocağın altını kısabilirsiniz. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra kıvam almaya ve rengi dönmeye başlayacaktır. Cıvık muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. Soğuduktan sonra kıvamı daha da koyulaşacak. Verilen bu ölçüden yaklaşık olarak 1 kâse çıkmaktadır.

Süt Reçeli Hazırlamanın Püf Noktaları

Pastörize süt ile yapılabilir ama çiğ sütle çok daha lezzetli oluyor. Çiğ süt ve şekeri birlikte kaynatın. Kullanacağınız tencere mutlaka büyük olmalı. Bir kilo sütü 3,5 kiloluk bir tencerede hazırlamanız uygun olacaktır.

Kabartma tozu yerine karbonat kullanmayın. Karbonat rengini çok daha koyu hale getiriyor. Rengi ve kıvamı sütle, ocağın ısısıyla ve karıştırma sıklığına göre değişmektedir. Yani bu hazırlayacağınız tarif çok hassas bir tariftir.

Haberin Tamamı İçin: Süt Reçeli Tarifi | Olsadayesek

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kadın ve Sağlık

https://www.kadinvsaglik.com/2018/03/sut-receli-nasil-yapilir-en-guzel-tarifleriyle-yapimi.html

İsmail Bülbül

Süt reçelleri harika: https://zeytinana.com/ev-yapimi/sut-receli-400-gr