Görüş Bildir
Haberler
Süt İçmeyi Bırakırsanız Vücudunuzda Neler Değişir?

Süt İçmeyi Bırakırsanız Vücudunuzda Neler Değişir?

Almila
26.03.2021 - 07:30

Sütü sevmeyen yoktur herhalde...

Kaynak: https://timesofindia.indiatimes.com/l...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha güçlü kemikler:

1. Daha güçlü kemikler:

Küçükken hepimize öğretilen en büyük şehir efsanesi, süt içmezsek kemiklerimizin zayıf olacağı olabilir... British Medical Journal tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, ne kadar çok süt tüketirseniz, kalça kırığı olma şansınızın o kadar yüksek olduğunu belirtiyor...

2. Kalsiyum eksikliği olmaz:

2. Kalsiyum eksikliği olmaz:
www.sciencefocus.com

Kalsiyum sadece peynir ve süt gibi süt ürünlerinde mevcut değildir. Bu nedenle, yeterince meyve, sebze, fasulye, badem sütü, fındık sütü ve tahıl tüketirseniz kalsiyum eksikliği yaşamadan güçlü dişlere ve kemiklere sahip olabilirsiniz.

3. Mide ağrılarınız durur:

3. Mide ağrılarınız durur:

Laktoz, çoğu insanın vücudunun kabul etmediği ve kabızlığa neden olan sütte bulunan bir şekerdir. Süt ürünlerini parçalamaktan sorumlu bir enzim olan laktaz, laktoz intoleransınız varsa vücutta üretilmeyi durdurur. Yani, süt tüketmeyi bırakana kadar, midenizdeki ağrılar gitmeyecek...

4. Şeker hastası olma ihtimaliniz azalır:

4. Şeker hastası olma ihtimaliniz azalır:

Araştırmalara göre süt tüketmeyi bırakan veya azaltan kişilerin kansere yakalanma riski daha düşük. Bunun dışında piyasada bulunan paketlenmiş süt, yağ açısından düşük ancak şeker oranı yüksektir ve bu da bizi diyabete yatkın hale getirir. Bu nedenle, laktoz intoleransı olanların şeker hastalığına yakalanma olasılığı daha düşüktür.

5. Daha sağlıklı bir cilt:

5. Daha sağlıklı bir cilt:

İyi cilt ile süt arasında kesinlikle bir ilişki yoktur ancak... 

Dermatologlar akne, egzama veya diğer cilt rahatsızlıkları gibi sorunlarınız varsa süt ürünlerini bırakmanızı önerir. Cilt problemleriniz varsa süt tüketmekten kaçının ve farkı görün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kilo vermek kolaylaşır:

6. Kilo vermek kolaylaşır:

Fazla süt tüketimi midenizin şişmesine neden olabilir. Süt içmenin kilo vermenize neden olacağını öne süren bilimsel bir çalışma yoktur. Kilo vermek istiyorsanız, daha iyi sonuçlar için soya fasulyesi veya badem sütü tüketin.

7. Hormonlar dengelenir:

7. Hormonlar dengelenir:

İneklere süt üretimlerini artırmak için sıklıkla hormon enjekte edilir. Sonuç olarak, bu hormonları tüketiyor ve vücudumuzu tiroid gibi sorunlara yol açan hormonal dengesizliklere maruz bırakırız. Süt tüketimi azaltıldığında bu zararlı hormonların tüketimi de azalır ve vücudumuzdaki asıl hormonlar dengelenir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
31
16
7
6
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın