Görüş Bildir
Haberler
Süslüler Buraya! Onedio'nun Makyaj Çantasına Mart Ayında Attığımız Güzellikler! 💅

etiket Süslüler Buraya! Onedio'nun Makyaj Çantasına Mart Ayında Attığımız Güzellikler! 💅

Merhabalar!

Bu ay yine maaşları Gratis'lerde, Watsons'larda, Sephora'larda ezdik. Pişman değildik; yine olsa yine yapardık! 😂

İşte bu ayın ürünleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Siparişimiz Mart ayında nihayet elimize geçince Jeffree Star'ın o çok konuşulan rujlarını deneme fırsatı bulduk.

1. Siparişimiz Mart ayında nihayet elimize geçince Jeffree Star'ın o çok konuşulan rujlarını deneme fırsatı bulduk.

Fiyatı dolar kuruna göre değişiklik gösterdiği için ve ucuz da bir ürün olmadığı için, almışken şöyle en iddialı, en kullanabileceğim tarzda bir renk seçeyim dedim ve demirbaş olarak Redrum'u tercih ettim.

Likit mat rujlarda en çok karşılaşılan sorun olan renkler koyulaştıkça dokunun da sertleşmesi ve kalıplaşması. Bu üründe ise bu yan etkinin minimuma indirildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Koyu ve mat rujlar arasında şimdiye kadar favırim Sephora'nın lip stainleriydi. Bundan sonra ise Jeffree Star, çok net!

Pigmentasyonu gerçekten iyi, dokusu kadifemsi ve en güzel tarafı da vegan ve hayvanlar üzerinde test yapmıyor oluşu! Fiyatının hakkını veriyor mu, veriyor. Ama zahmetli iş tabi, henüz ülkemizde satışta değil nitekim...

2. Sephora'ya uğradık tabii ve bunu da denememiş olmayalım dedik: Kat Von D Beauty Tattoo Liner!

2. Sephora'ya uğradık tabii ve bunu da denememiş olmayalım dedik: Kat Von D Beauty Tattoo Liner!

Eyeliner benim için makyaj konusunda kesinlikle demirbaş. Fondöten, allık, far; bunlar olmasa da olur ama eyeliner mutlaka olmalı! Pek çok Türk kızı da bunu tercih ediyor, biliyorum. O yüzden şimdiye kadar eyeliner seçimimi yaptığım Maybelline'den sonra bir de Kat Von D'yi deneyeyim dedim ve ben şahsen memnun kaldım.

Ucuz bir ürün mü? Kesinlikle değil. 110 küsür lira bence bir eyeliner için gayet pahalı. Ama bir kalem eyelinerdan alabileceğiniz verimin tamamını sağlıyor bu ürün size. Hem ince, hem kalın çizgiler çekebiliyorsunuz; gayet keskin ve ay sonuna doğru ucunda deformasyon olmadı, hala ilk günkü kadar keskindi. Pigmentasyonu iyi ama mürekkep gibi mat değil - orta seviyede diyelim; fakat bunun iyi tarafı da hata kaldırıyor olması. Yanlış çizdiğiniz yere anında müdahale edebiliyorsunuz. Kullanım açısından gayet önemli bir nokta bu da. Hele hele her gün süslenmeye uzun vakitler ayıramayacaksanız. Kalıcılığı ise gayet iyi! Gün sonunda eyeliner kuyruklarım dağılmadı ve göz pınarlarımda kömür gibi birikmedi.

Uzun lafın kısası; bence bu ürün alınır. Ama dışarı çıkacağınız uzun geceler için falan kullanılabilir. Günlük kullanım için birazcık fazla pahalı.

Bu ürün de vegan ve hayvan testi yapmıyor! 😍

3. 30 liraya alabileceğiniz, en şaşaalı gösteren ürün: Gosh Forever Eyeshahow Stick far!

3. 30 liraya alabileceğiniz, en şaşaalı gösteren ürün: Gosh Forever Eyeshahow Stick far!

Gosh iyi ki var!

Bu kadar ucuz, bu kadar da verim alabileceğiniz en ışıltılı ürün bu sanırım. Ben özellikle Silver Rose rengine bayıldım. Pigmentasyonu iyi - orta seviyede. Bence zaten böyle olması daha iyi çünkü uygulaması daha kolay oluyor. Uzman olmayan ellerde bu tarz bir ürün bulamaç gibi görünebilir. Bu dokudaki ve bu renkteki ürünleri günlük makyajlarınıza yakıştırmakta biraz zorlanabilirsiniz. Yine de makyaj çantasında ışıltılı bir gece için mutlaka bulunmalı.

Hayvan testi yapıyor mu? Yapmıyor!

4. Bir eczane köşesinde karşılaştığım güzellik: Derma E Anti Wrinkle Vitamin A krem!

4. Bir eczane köşesinde karşılaştığım güzellik: Derma E Anti Wrinkle Vitamin A krem!

Açık konuşacağım, böyle bir markanın varlığından dahi haberim yoktu. Eczacı Hanım ilaçlarımı depodan almaya gittiğinde, eczanenin raflarına boş boş bakarken denk geldim. Kutusunda tavşan logosunu görünce de hayvan testi yapmıyor olması hoşuma gitti. Zira uzun süredir kırışıklık karşıtı ürünleri daha sık kullanmak istiyordum ama Loreal gibi hayvanlara açık açık zulmeden markaları seçmek pek içime sinmiyordu. Anti aging ürünlerde hayvan testi yapmayan marka bulmak zor cidden. Bu yüzden attım çantaya. Fiyatı 70 lira civarı.

'En azından nemlendirici olur' dediğim bu ürün tahmin ettiğimden çok daha iyi çıktı. Hele kuru bir cildiniz varsa mutlaka deneyin derim. Kaş - alın bölgemdeki deri adeta kuruyup pul pul dökülür ve nemlendirici kullandığımda birazcık yatışır, ardından gene başlardı; bu ürün ile ise komple bitti! Tavsiye ediyorum. Göz çevresi kremi de baya iyi!

5. Manic Panic saç boyası denemek de bu aya kısmetmiş!

5. Manic Panic saç boyası denemek de bu aya kısmetmiş!

Açık kahverengiye sık sık boyadığım saçlarımın altında oryelle defalarca açılmış bir sarı var ve maalesef her yıkayışımda kendilerini gösteriyorlar. Özellikle saçlarımın uçlarında gözüken sarılara, bu defa farklı bir çare bulayım dedim ve Manic Panic'in koyu mavisini aldım. 

Manic Panic'i seçmemin sebebi, hakkında sürekli duyduğum 'boya değil adeta saç kremi! Yıpratmıyor besliyor!' tarzı efsanelerdi. Hem de saçlarıma biraz renk gelmiş olur, genç gösterir diye düşündüm. Zaten birebir mavi rengini, saçı platin sarıya kadar açmadıkça vermeyeceğini biliyordum.

50 küsür liraya sahip olabileceğiniz bu ürün gerçekten de krem gibi. Eldivene bile gerek yok, saç kremi sürercesine elinizle alıp uygulayabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Ayrıca saatlerce de beklettim! Çünkü diğer boyalar gibi hasar verme riski yok, ayrıca ne kadar bekletirsen de o kadar çok rengini veriyor.

Peki rengi verdi mi? Eh işte. Birazcık mavileşme oldu, evet. Ne kadar dayandı? en hafta bir hafta 😂 Üç yıkamanın sonunda izi bile kalmamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bakkaldan para üstü yerine alınan sakız misali edindiğim bu ürün beni öyle şaşırttı ki, dedim hemen kızlara yazmalıyım bunu!

6. Bakkaldan para üstü yerine alınan sakız misali edindiğim bu ürün beni öyle şaşırttı ki, dedim hemen kızlara yazmalıyım bunu!

Bir aktara yolum düştüğünde aldığım ürünleri öderken kenarda duran, üzerinde 5 lira yazan bu sabunları gördüm. Bunları da alayım da tamamlansın dedim. Şahane bir ürün aldığımı bilmiyordum. İşte karşınızda Badem Sabunu!

Malum, Türk kızıyız. Söz konusu banyo olunca duş jelleri değil; temizlik hissini beyaz sabunlar ve zeytinyağı sabunları daha iyi karşılıyor. Her daim doğal sabun tercih etmek isteriz ama badem sabununu daha önce hiç denememiştim. Datça'dan ve Mardin'den gelen çeşitleri var. Bir sabundan beklenmeyecek kadar cildi yumuşatıyor, arkadaşlar. Mutlaka deneyin. Zeytinyağı sabunlarını ve diğer doğal sabunları solda sıfır bırakacak. Dediğim gibi, beş lira!

7. Dirty Works 8 in 1 Miracle Serum...

7. Dirty Works 8 in 1 Miracle Serum...

Bu ürünün tam tamına 8 tane vaadi var: Lekeleri gidermek, kırışıklıkları engellemek, nemlendirmek, aydınlatmak vesaire vesaire... Bu açıdan son derece iddialı! 

Gratis köşelerinde denk gelebileceğiniz bu ürünün bu sekiz işlevi de göreceğine pek inanmasanız da, uygun fiyatı sebebiyle bir denemek isteyebilirsiniz. Ben müthiş bir kırışıklık kremi satın aldığımı düşünmüyorum bu ürün ile; fakat iyi bir nemlendirici edinmiş oldum en azından. Zaten kırışıklık karşıtı en iyi silah nemlendirme sonuçta... :)

8. Öneri olarak değil, uyarı olarak yazıyorum: Mıknatıslı takma kirpikler!

8. Öneri olarak değil, uyarı olarak yazıyorum: Mıknatıslı takma kirpikler!

Instagram'da, Facebook'ta mutlaka reklamlarına denk gelmişsinizdir. Eğer benim gibi asla takma kirpik kullanmayı beceremeyen biriyseniz de heyecanlanmışsınızdır. Ama yine de benim yaptığımı yapıp satın almayın, arkadaşlar. Bu ürünü kullanmak, sıradan yapıştırıcılı takma kirpikleri kullanmaktan daha zor!

Bir kere kirpiklerin başlangıç yerlerine oturmadan birbirine yapışıyor. Mıktanısları belli oluyor; adeta annesinin makyaj malzemeleri ile kendini korkunç bir şekle sokmuş kız çocuğu gibi görünüyorsunuz. Hiç denenmeye değecek bir ürün değil.

9. Bu konuya özellikle değinmek istedik; zira son dönemlerde kozmetik mağazalarının raflarında vajinal temizlik ürünlerinin sayısı baya arttı!

9. Bu konuya özellikle değinmek istedik; zira son dönemlerde kozmetik mağazalarının raflarında vajinal temizlik ürünlerinin sayısı baya arttı!

Öncelikle belirtelim: Kesinlikle ama kesinlikle jinekoloğunuza danışmadan herhangi bir vajinal temizleyici kullanmayın hanımlar. Vajinanın florası çok önemli; doğal ph değeri bazen banyoda sabun gibi maddelerden etkilenmesi, kullanılan antibiyotikler gibi sebeplerden dolayı bozulabilir ve bir temizleyici ürüne ihtiyaç duyabilirsiniz elbette. Bu durumda doktorunuzdan tavsiye ile ph değerini seçerek ürün alın derim.

Sebamed farklı ph seçenekleriyle, sağlık ve hijyen açısından, doktora danıştıktan sonra kullanılabilecek yegane ürün.

10. Kendini ayaklara adamış bir Alman markası! Dr. Scholl! 😂

10. Kendini ayaklara adamış bir Alman markası! Dr. Scholl! 😂

Kış boyunca pek önemsemedik ayakları... Fakat baharla beraber ince çoraplarınızı giyerken topuklarınızdaki kıtır kıtır çatlakları hissettiyseniz, Dr. Scholl çatlak kremi alma vaktiniz gelmiştir. 😂 Bu konuda Scholl gerçekten iyi, uzmanlığı ayak bir kere!

Siz de bize tavsiyelerde bulunun yahut denememizi istediğiniz ürünleri belirtin, sizler için yorumlayalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
76
30
15
9
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?