Görüş Bildir
Haberler
Süryani Rahibe 36 Yıl Sonra Evine Dönmüştü: ‘Bu Şeytan İşidir, İnsan İşi Değildir’

Süryani Rahibe 36 Yıl Sonra Evine Dönmüştü: ‘Bu Şeytan İşidir, İnsan İşi Değildir’

Mardin’den 1985 yılında ailesiyle birlikte Almanya’ya göç eden Hatune Doğan, geçtiğimiz yıllarda ülkeye kesin dönüş yapmıştı. Süryani rahibenin, bahçesine diktiği zeytin ağaçları kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. Olay sonrası büyük üzüntü yaşayan 52 yaşındaki Hatune Doğan açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haberi yurtdışında aldı

Haberi yurtdışında aldı

Midyat ilçesinin kırsal İzbırak Mahallesi’nden, 1985’te 15 yaşındayken ailesiyle beraber Almanya göç eden Süryani Rahibe Hatune Doğan, geçen yıl kesin dönüş yapıp tarımla uğraşmaya başladı. Babasının eski evini onaran ve restorasyonunu yapan Doğan, bahçesine zeytin fidanları dikti. Bugüne kadar 22 kitap yazan, Türkçe, Kürtçe, Süryanice, Almancanın yanı sıra İngilizce, Fransızca, Arapça, Latince ve bazı Afrika dillerini de bilen Doğan, yaklaşık 1 ay önce hayır işleri için Afrika ülkelerine gitti. Doğan’ın bahçesine diktiği 15 zeytin fidanı, geçen hafta kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldı. Fidanların kırılmış olduğunu gören komşusu, durumu hala yurt dışında olan Hatune Doğan’a bildirdi.

‘Fidanlar onlara ne yaptı!’

‘Fidanlar onlara ne yaptı!’

Olayı duyunca çok üzüldüğünü belirten Hatune Doğan, “Ben izbıraklıyım. Biz dönüş yapıyoruz vatanımıza. Vatanımızı çok seviyoruz. Ev yaptık. 3 sene önce zeytin fidanı koymuştum bahçede. Geçen hafta maalesef bu fidanları kırmışlar, bozmuşlar. Niye o fidanları kırdılar? Fidanlar onlara ne yaptı, 3 senelik zeytin fidanları. Yani yazıklar olsun bunu yapanlara ve bu tabii şeytan işidir, insan işi değildir. Keşke bu olmasaydı. Biz dönmek istiyoruz ve dönüyoruz. Devletin koruması bize lazım ve istiyoruz. Teşekkürler. İnşallah barış olacak tüm dünyada ve Türkiye'de de. Selam istiyoruz, barış istiyoruz” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
4
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Hoşgeldin demiş İrfan.

seyduna

evet, bir gün daha dinimizi kurtardılar. tek başına yaşayan ve kendilerinden olmayan bir kadının bahçesindeki 15 adet, kendilerinden olmayan zeytin ağacını k... Devamını Gör