Görüş Bildir
Haberler
Suriye'ye Ait Savaş Uçağı Hatay'da Düştü: 9 Saat Sonra Bulunan Pilot Tedavi Altında

Suriye'ye Ait Savaş Uçağı Hatay'da Düştü: 9 Saat Sonra Bulunan Pilot Tedavi Altında

Ulaş
04.03.2017 - 21:14 Son Güncelleme: 06.03.2017 - 00:15

Suriye'ye ait savaş uçağı Hatay'ın Samandağ ilçesi kırsalında düştü. Yaşanan gelişmeye hükümet kanadından ilk açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, bölgedeki Türk birliklerinin arama çalışmalarına destek olduğunu ifade etti. Bir gazetecinin 'Türkiye sınırları içinde mi düştü?' sorusuna ise 'netlik yok' yanıtını verdi. Dün başlayan çalışmalar sonrasında uçağın pilotuna da ulaşıldı. Pilot, ambulansta ilk müdahalenin yapılmasının ardından ifadesi alınarak hastaneye kaldırıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samandağ ilçesine bağlı Yaylacık Mahallesi kırsalında saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını söyleyen köylüler jandarmaya bilgi verdi. Bölgeye giden ekipler patlamaya düşen bir savaş uçağının neden olduğunu belirledi.

Pilot 9 saat süren çalışmaların ardından bulundu

Pilot 9 saat süren çalışmaların ardından bulundu

Pilotun yüksek yerlere çıkarak telsiz bağlantısı kurabileceğini değerlendiren ekipler, Ayvaderesi mevkisinin tepelik alanlarında aramalara ağırlık verdi. Ekipler, uçağın pilotunu 9 saatlik çalışmanın ardından, paraşütün bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre uzakta bitkin halde buldu.

Burada ambulansta ilk müdahalesi yapılan pilot, daha sonra Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Pilot Sufhan'ın ifadesinde, uçakla İdlib kırsalında operasyon yürütmek için Lazkiye'den havalandığını ancak bu sırada vurulduğunu söylediği kaydedildi.

'iade edilecek mi?' Başbakan Yardımcısı Canikli'den yanıt

'iade edilecek mi?' Başbakan Yardımcısı Canikli'den yanıt
İçeriğin Devamı Aşağıda

'İçinde bulunduğumuz an itibarıyla pilotun tedavisi devam ediyor.  Bütün olay netleştikten sonra buna ilişkin karar da verilecek ama şu an olay çok  taze. Hangi amaçla ve nasıl Türkiye sınırlarına düştüğü, uçağın, pilot da dahil  atladığı, hangi görev ve faaliyet çerçevesinde buralarda bulunduğu hususları  bütün açıklığıyla ortaya çıktıktan, netlik kazandırıldıktan sonra bununla ilgili  karar da önümüzdeki günlerde verilecek. Şu an itibarıyla durum budur.'

Hatay Valisi: 'Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotun atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz' demişti

Hatay Valisi Erdal Ata: 'Biraz önce aldığım bilgiye göre, jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotun atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz.'

'Sınırın ne tarafından düşürüldüğüne dair netlik yok, araştırmalar sürüyor"

'Sınırın ne tarafından düşürüldüğüne dair netlik yok, araştırmalar sürüyor"

Nevşehir'de gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, uçağın MİG tipi bir savaş uçağı olduğunu belirterek şöyle konuştu: 'Suriye rejimine ait olduğu düşünülen MİG tipi bir uçağın Hatay Samandağ Yaylacık mevkisinde düştüğü yönünde bir bilgi var. Pilotun atladığı yönünde bilgiler geliyor. Oradaki birliklerimiz arama çalışmalarına destek oluyorlar.' 

'Uçak Türkiye sınırları içerisinde mi düştü?' sorusuna ise, 'Bu konuda netlik yok. Bizim sınırda da olabilir, Suriye sınırında da olabilir araştırmalarla bu ortaya çıkacak. Düşme nedeni konusunda da henüz bir netlik yok ama o bölgede hava şartlarının oldukça olumsuz olduğu yönünde raporlar var' şeklinde yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı enkazın bulunduğu yerden fotoğrafları paylaştı

Anadolu Ajansı enkazın bulunduğu yerden fotoğrafları paylaştı

Muhalifler: 'Rejim uçağı düşürdük'

Muhalifler: 'Rejim uçağı düşürdük'

Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan İdlib ilinin kırsalını bombalayan Beşşar Esad rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı. 

Muhalif askeri grup Ahraru’ş Şam'ın sözcüsü Ahmed Karaali, AA muhabirine telefonla açıklamada, “Rejim uçağı İdlib kırsalını bombalarken alçaktan uçuş yapıyordu. 23 mm uçaksavar ile vurduk. İsabet alınca uçakta teknik arıza oldu. Ardından düşmeye başladığı görüldü.” dedi.

  • AA / DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
21
14
9
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rolshun

Bi multeci suriyeli ucagi eksikti suriyelilerin her bi boku bu ulkeye asalak gibi yapisti iyice

raheanne

Emri ben verdim.

Murat

Bu adamın ahı gitmiş vahı kalmış. Bağkurdan emekli olacan amca ne işin var uçakla senin.