Görüş Bildir
Haberler
Suriye: Mevcut Gerilimin Sorumlusu Türkiye'nin Politikaları

etiket Suriye: Mevcut Gerilimin Sorumlusu Türkiye'nin Politikaları

ATKN
26.11.2016 - 23:10

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, Türkiye'nin Suriye konusunda uyguladığı politikaları eleştirerek, yaşanan gerilimden bu siyasetin sorumlu olduğunu öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Associated Press'in bildirdiğine göre Lübnan'dan yayın yapan el Mayadin televizyonuna konuşan Mekdad, 'Türkiye ile Suriye arasında tansiyonun yüksek olmasından Türkiye'nin uyguladığı politikalar sorumludur' dedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde bulunan Türk birliklerine yönelik perşembe günü düzenlenen saldırıda üç asker şehit olmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), saldırının Suriye rejimine ait savaş uçaklarıyla düzenlendiğini söylemişti.

Mekdad, 3 Türk askerinin şehit olduğu saldırıyı Suriye ordusuna ait savaş uçaklarıyla yapıldığı suçlamasını ne kabul etti ne de reddetti.

Mekdad, 3 Türk askerinin şehit olduğu saldırıyı Suriye ordusuna ait savaş uçaklarıyla yapıldığı suçlamasını ne kabul etti ne de reddetti.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre Suriyeli yetkili, 'Eğer Türkler, şikayet edeceklerse kendilerine etsinler. Bu olay, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin toprakları içerisinde meydana geldi' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan yardımcısı ayrıca, Türkiye'nin Suriye'ye yabancı savaşçı göndererek ve bu kişilere silah vererek 'Suriye ve Suriyelileri yok etmek' istediğini de öne sürdü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
207
80
59
26
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Bu Suriye meselesi bize fena girecek gibi en basindan yuzumuzu cevirip kimseyi almamali hic bulasmamaliydik "ama onlar bizim din kardeşimiz ühü ühü" diye ald... Devamını Gör

Friedrich Nietzsche

O pkk'yi destekliyor bu destekliyor diye agliyorsunuz.Kendi hükumetiniz suriye'de kan doken,kafa kesen dünyanin farkli yerlerinden gelmiş muhalif cihatcilar... Devamını Gör

Ali Veli

amerikanın pkk pyd denen asıl işgalcilere yardım etmesi iyi rusyanın masum katili zalimlere yardım etmesi iyi islam adını kullanan günahkarların insanları öl... Devamını Gör