Görüş Bildir
Haberler
Suriye Elektronik Ordusu'ndan Türkiye'ye Siber Saldırı

Suriye Elektronik Ordusu'ndan Türkiye'ye Siber Saldırı

ATKN
09.02.2015 - 12:28 Son Güncelleme: 09.02.2015 - 15:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye Elektrononik Ordusu isimli grup, aralarında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi kurumların olduğu e-posta hesaplarını hack'lediğini duyurdu.

7 Şubat'ta 'Türkiye dosyaları' başlığıyla e-postalar sızdırılmaya başlandı. Suriye Elektronik Ordusu’nun sızdırdığını iddia ettiği e-posta adresleri arasında sadece Türkiye değil Suudi Arabistan, Katar ve Arap Birliği’ne ait olanlar da bulunuyor.

https://twitter.com/AliserDelek/status/564727494230949889

2009-2012 yılları arasını kapsayan e-postalar arasında ABD Başkanı Barack Obama ve dönemin ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin gönderdiği e-postalar da bulunuyor.

Suriye Elektronik Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Savunma Bakanlığı, Başbakanlık ve bazı bakanlara ait özel mailleri Türkiye klasörü başlığında bu fotoğrafla yayınladı...

Sealeaks belgeleri olarak bilinen ve Suriye Elektronik Ordusu tarafından hacklenen ve'leaks.sea.sy'sitesinde yayınlanan bir yazışmada 14 Eylül 2012 tarihinde Barack Obama 'dan doğrudan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan mektupta Obama, Erdoğan'a karşı çok samimi ifadeler kullanması dikkat çıktı.

'Sevgili Tayyip' mektuba başlayan Obama'nın Erdoğan'dan, 'bizim çocuklara destek çıkmasını istediği ve o günkü Cuma namazından sonra 'radikal dinci şiddeti telin eden ve barışı özendiren' konuşma yapmasını rica ettiği görülüyor.

ABD'li yetkililer Türk yetkililere mesajın 'acilen' iletilmesi gerektiğini söylüyor.

Sözkonusu mektubun Eylül 2012'de ABD'de yayınlanan ve İslam dünyasında infiale neden olan ' Müslümanların Masumiyeti ' adlı filmin büyük tepkilere sebep olması üzerine yazıldığı belirtiliyor.

Cumhuriyet ve İleri Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0