Görüş Bildir
Haberler
Sürekli Tükettiğiniz Ürünlerin Bazılarının Sizi Öldürebileceğini Biliyor muydunuz?

Sürekli Tükettiğiniz Ürünlerin Bazılarının Sizi Öldürebileceğini Biliyor muydunuz?

Hepimizin bildiği gibi, yemek hazırlamak sağlığımız açısından çok önemlidir. Meyve ve sebzelerin yıkanması onların bazı maddelerden temizlenmesi için yaygın bir uygulamadır.

Dünya üzerinde yediğinizde sizi öldürebilecek birçok zehirli gıda var fakat günlük yaşamda kullandığımız ürünlerden bazıları da yanlış tüketildiğinde ölümcül olabiliyor.

Kaynak: 1, 2

1. Bal

Az bilinen bir gerçek, ancak doğal bal pirolidinid alkaloidleri olarak adlandırılan zehirli bir toksin içerir. Bu toksinleri yok etmek için yetiştirildikten sonra bir pastörizasyon sürecinden geçmelidir, pastörize edilmemiş ballar son derece tehlikelidir. Pastörize edilmemiş baldan sadece bir çay kaşığı yemek 24 saat sürebilen baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik ve kusmaya yol açabilir.

2. Patates

2. Patates

Sıradan patatesler, yanlış zamanda tüketilirse tehlikeli olabilir. Patatesin yaprakları ve gövdesi, çiçekli bitkilerde bulunan ve bir patates olan nightshades adı verilen bir zehir içerir.

3. Kaju

3. Kaju

“Ham” kaju fıstığı, zehirli sarmaşıkta da bulunan, urushiol denen bir kimyasal içerir. Gerçek çiğ kaju fıstığı tüketmek özellikle alerjisi olan kişiler için ölümcül olabilir. Yani eğer bir sebepten dolayı doğada kaju ile karşılaşırsanız, onları yemeyin.

4. Kırmızı barbunya fasulyesi

4. Kırmızı barbunya fasulyesi

Bazı besinleri çiğ yemek sağlıklı sayılırken, bazı yiyecekleri çiğ tüketmek sağlıksız sonuçlar ortaya çıkarabilir. Kırmızı barbunya fasulyesi de böyle bir besin. Kırmızı barbunya fasulyesi, aslında midenizdeki hücreleri öldüren lektinler adı verilen toksinleri içerir. Bu zararlı toksin olmadan kırmızı barbunya fasulyesinin tadını çıkarmanın tek yolu, onları doğru bir şekilde hazırlamak: pişirmeden en az beş saat önce fasulyeleri suya batırmaktır.

5. Lima fasulyesi

5. Lima fasulyesi

Lima fasulyesi, kimyasal hidrojen siyanüre dönüşebilen linamarin adlı kimyasal bir bileşik içerir. Tabii ki, hastalanmak için çok fazla fasulye yemelisiniz ama bu listedeki diğer öğeler gibi, onları pişirip iyice süzdüğünüz sürece bir sıkıntı yaşamazsınız.

6. Ravent

6. Ravent

Fırında ya da ocakta pişirilen ravent böbrek taşlarına neden olan oksalik asit içerir.

7. Mürver ağacı meyvesi

7. Mürver ağacı meyvesi

Bu biraz egzotik geliyor olsa da, mürver sık ​​sık reçellerde, şaraplarda ve çaylarda kullanılır. Tüm bunların tohumları ve yapraklarının siyanür üreten glikozitin ölümcül seviyelerini içerdiği düşünüldüğünde kulağa biraz korkutucu gelebilir. Yanlış bir şekilde hazırlanmış mürver suyu, şarap ya da çaydan oluşan bir bardak sadece hafif bir hastalığa neden olur, ancak yaşamı tehdit eden bir tehlikede olmak için beş kadeh içmek yeterlidir.

8. Manyok

8. Manyok

Manyok kelimesini bilmiyor olabilirsiniz, ancak bazı ülkelerde çokça kullanılıyor. Bu kök sebzesi Güney Amerika'da yetiştirilir ve doğru şekilde hazırlandığında oldukça lezzetli olabilir. Bununla birlikte, yanlış hazırlanmış veya çiğ olarak tüketilmişse, manyok, hidrojen siyanüre dönüşme eğilimine sahiptir.

9. Kiraz

9. Kiraz

Kiraz, erik, şeftali ve kayısılar vücudumuzun siyanüre dönüştürdüğü bileşikler içerir. Fakat kirazdan farklı olarak diğer meyveler çok daha büyük çekirdeklere sahip olduğundan, bu durum onları kazayla yutmayı zorlaştırır. İyi haber şu ki, çekirdekleri yutmadığınız sürece bu durum bir sıkıntı teşkil etmez. Fakat ezilmiş iki kiraz çekirdeği sizi öldürmeye yeterli olabilir.

10. Ake

10. Ake

Jamaika'ya özgü bu meyve, bir ada favorisidir  aslında ve ake Jamaika'nın sevilen ulusal meyvesidir! Ancak, doğru şekilde hazırlanmadığı takdirde dünyanın en ölümcül gıdalarından biri haline gelebilir. Her şeyden önce, akenin sadece sarı kısımları tüketilmeli ve bu sarı yerler meyvenin yenilebilir olması için doğru bir şekilde pişirilmelidir. Ake'yi hazırlarken daha da önemli olan şey ise zamanlamadır. Yeterince olgunlaşmış meyveyi yemek, kusmaya neden olabilir ve bu da nöbetlere ve ölümcül hipoglisemiye sebep olabilir.

11. Domates

11. Domates

Gövdelerinde ve yapraklarda bulunan glikoalkaloid, vücudunuz savunmasız ise bazı ciddi sorunlara neden olabilen bir zehir içerir. Bu yüzden domatesin yapraklarını yememeniz tavsiye edilir.

12. Çiğ et

12. Çiğ et
list25.com

Zayıf bir bağışıklık sisteminiz varsa, Pişmemiş et içerdiği bakterilerle sizi öldürebilir. Etinizi doğru pişirdiğinizden emin olun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
46
13
11
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Can Atar

hakikatten de sürekli tüketiyoruz. manyok ne amk?

Pasif Kullanıcı

Manyak mı manyok mu diye sebze/meyve varmis aq kesin her zaman evinizde olan bir şeydir.

Pasif Kullanıcı

Trakonya.