Görüş Bildir
Haberler
Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin: Karbon Salınımını Azaltmak İçin Hangi Önlemleri Alabilirsiniz?

Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin: Karbon Salınımını Azaltmak İçin Hangi Önlemleri Alabilirsiniz?

11.02.2021 - 08:00

Sürdürülebilir bir gelecek için hepimizin ufak tefek de olsa bazı önlemler alması şart. Karbon salınımını azaltmak için yapacağımız birkaç küçük değişiklik ile geleceğimizi daha sürdürülebilir kılabiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kısa mesafelerde motorlu taşıt kullanmamaya çalışın.

Motorlu araçlar karbon salınımına neden olan yakıt tüketimine sebep oluyor. Kısa mesafeleri yürüyerek veya bisikletle katetmeyi tercih edebilirsiniz.

2. Uzun mesafede elektrikli veya hibrit araç kullanımına yönelmekte fayda var.

Tabii günümüz koşullarında böyle bir imkanınız olmayabilir. Eğer elektrikli veya hibrit araçlara yönelemiyorsanız, araç satın alırken karbon salınımı az olan araçları tercih edebilirsiniz. Ne kadar az o kadar iyi...

3. Beyaz eşyalarınızı A+++ kullanın.

Bu sayede hem daha az enerji harcayarak kendi bütçenize de katkı sağlamış olursunuz hem de daha az karbon salınımına sebep olmuş olursunuz.

4. Tasarruflu cihazlar kullanın.

Sadece beyaz eşyalarda değil, evinizde kullandığınız tüm cihazlarda tasarruflu ürünler kullanırsanız yüksek miktarda karbon salınımının önüne geçmiş olursunuz. Ev bütçenize yapacağınız katkı da cabası.

5. Kullanmadığınız elektronik cihazın fişini çekin.

srv.onedio.com

Kullanmadığınız elektronik cihazları stand by modunda bekletmek yerine fişini çekerseniz daha az elektrik tüketimine neden olursunuz. Bu sayede gereksiz karbon salınımının da önüne geçersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İhtiyacınızdan fazla gıda almayın.

6. İhtiyacınızdan fazla gıda almayın.

Gerek alışverişte gerek sofrada ihtiyacınızdan fazla gıda alıp bitiremeyince çöpe atmanız büyük bir israfın yanında gıda atığı oluşmasına sebep olur. Gıda atıkları da çürüyünce sera gazı emisyonlarını artırır.

7. Çamaşır yıkarken ılık su kullanın.

srv.onedio.com

Çamaşır makinanızın enerjisinin %90'ını su ısıtmak için kullandığını biliyor muydunuz? Çamaşırlarınızı ılık suyla yıkarsanız daha az enerji kullanımına neden olursunuz.

8. Alışverişlerinizde bez çanta kullanın.

srv.onedio.com

Alışverişlerinizde naylon poşet yerine bez çantalar kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bez çantalar daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Ayrıca naylon poşetler gibi çabucak atık haline gelip doğaya zarar vermezler.

9. Geri dönüşüme önem verin.

Geri dönüşüm konteynerlerini daha sık kullanmak, diğer insanları da bu konuda bilinçlendirmek aslında çok kolay ve etkili bir yöntem. Bu sayede sürdürülebilir enerjiyi artırır ve kimyasal atık oluşmasına engel olursunuz.

10. Yeşili koruyun!

Daha sürdürülebilir ve sağlıklı bir gelecek için yapmamız gereken en önemli şey belki de yeşili korumak. Yeşil bitkiler karbondioksiti emer ve hepimiz için gerekli olan oksijeni serbest bırakır. Yeşil alanları koruyarak ve artırarak tüm dünyaya hayat katabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem İçin Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
9
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

elektronik eşyada energystar bandrollü ürünler tercih edin. az kimyasal kullanmaya çalışın. bina boyası vs tercih ederken aydınlık renkler tercih etmeye çal... Devamını Gör