Görüş Bildir
Haberler
Sur Şehitlerine Son Veda

Sur Şehitlerine Son Veda

Diyarbakır Sur'da şehit düşen Sercan Yılmaz, Osman Kaya, Mücahid Soydemir, Ömer Faruk Sayıl, memleketlerinde toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan asker ve polisler için uğurlama töreni yapıldı. Şehitler Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz, Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya ile polis memurları Mücahid Soydemir ve Ömer Faruk Sayıl'ın naaşları törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehitlerin naaşlarının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi.

Törenin sonunda şehitlerin naaşı defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Şehit ateşi Osmaniye'ye düştü

Şehit ateşi Osmaniye'ye düştü

Hatay'dan Diyarbakır Sur'a geçici görevle giden Şehit Polis memuru Mücahid Soydemir memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Soydemir'in cenazesi eşinin evinin önünde helallik alındıktan sonra Osmaniye Nuri Çomu Cami'ne getirildi. Kılınan namazdan sonra 30 yaşındaki Şehit Polis memuru Mücahid Soydemir'in naaşı tekbirler ile bir sure omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabası ile Osmaniye Karacalar Mezarlığı'na defnedildi.

Öte yandan bir dizi program için Osmaniye'de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programlarını iptal ederek cenaze törenine katıldı.

Uzman Çavuş Sercan Yılmaz Adana'da uğurlandı

Uzman Çavuş Sercan Yılmaz Adana'da uğurlandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Adana'da toprağa verildi.

25 yaşındaki şehidin naaşı, Adana Asker Hastanesi morgundan alınarak, merkez Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından Yılmaz'ın cenazesi, Merkez Sabancı Camisi'ne götürüldü.

Şehidin annesi Sahre Yılmaz, tören alanına geldiği sırada görevli polislere sarılarak, 'Düğünümüze hoş geldiniz' dedi. Anne Sahre ve baba Mehmet Feridun Yılmaz ile şehidin nişanlısı Mürşide Serttaş, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazı sonrasında Asri Mezarlık'taki şehitliğe defnedildi.

Törene Vali Mustafa Büyük, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri ve şehidin yakınları katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Yılmaz'ın nişanlısı Serttaş ile evlilik planları yaptığı, görevine yaklaşık 4 ay önce başladığı öğrenildi.

Erciş Uzman Onbaşı Osman Kaya'ya ağladı

Erciş Uzman Onbaşı Osman Kaya'ya ağladı

Jandarma Özel Harekât Birliğinde görevli uzman onbaşı Osman Kaya (24) Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Erciş'in Sahil Kent Mahallesi Büyükhafız Caminde düzenlenen cenaze töreninde İlçe Müftüsü Ziya Albayrak dua okudu. Bu sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törende sık sık tekbir getirilirken, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Şehidin kız kardeşleri 'Sıra bizdeydi sen neden öldün', 'Onlar bizim evimizi yaktı. Allah'ta onları yaksın' diye bağırdı. Şehidin annesi Fatma Kaya da sandalyede oturarak oğlunun tabununun başında beklerken, üzgün olduğu görüldü.

Kışla Caddesi'ndeki baba evine getirilen şehidin cenazesi daha sonra Alkanat Mahallesi mezarlığına götürüğlerek defnedildi.. 

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından emekli öğretmen olan, şehit babası Alaattin Kaya, 'Allah rahmet eylesin. Ne diyeyim. Vatan Sağolsun' dedi.

Özel Harekât Polisi Faruk Sayıl Kahramanmaraş'ta uğurlandı

Özel Harekât Polisi Faruk Sayıl Kahramanmaraş'ta uğurlandı

Özel Harekât Polisi Ömer Faruk Sayıl'ın (27) cenazesi ise Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı. 

Şehit Özel Harekât Polisi Ömer Faruk Sayıl'nın naaşı Diyarbakır'da düzenlenen resmi törenin ardından dün akşam hava yoluyla Kahramanmaraş'a getirildi.

Eşini teröre şehit veren Ülkü Saykıl, metanetini korurken, 2 yaşındaki çocukları Zeynep Zişan ile 4 aylık Şüheda Sayıl, olumsuz etkilenmemeleri için tören alanına getirilmedi.

Kilis'ten Diyarbakır'a geçici görevle gelen ve bir hafta ailesini ziyaret eden Şehit Ömer Faruk Sayıl'ı meslektaşları yalnız bırakmadı.

Törende; Şehit babası Mehmet Abid ve annesi Songül Sayıl, eşi Ülkü Saykıl metanetini korudu.

Ulu Camii'nde düzenlenen tören, Şehit Ömer Faruk Sayıl'ın Şeyh Adil Mezarlığı'nda ailesi ve sevenleri tarafından toprağa verilmesiyle sona erdi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın