Görüş Bildir
Haberler
Sur'dan, Bağlar'a, Bağlar’dan 'Allah Bilir Nereye?'

Sur'dan, Bağlar'a, Bağlar’dan 'Allah Bilir Nereye?'

Onedio Medya
15.03.2016 - 13:30 Son Güncelleme: 15.03.2016 - 14:00

Bağlar İlçesi'nin en büyük mahallerinden olan Kaynartepe Mahallesi'nde oturanlar, operasyon başlaması ardından yanlarına alabildikleri eşyalarıyla birlikte evlerini terk etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Hatice Kemer'in verdiği bilgiye göre ilçe, Sur'daki çatışmalardan kaçanların, ev kiraları daha uygun olduğu için taşındığı bir semt.

İlçede sık sık düzenlenen gösteriler ve bir anda parlayan çatışmalar Sur'un eski, Bağlar'ın yeni sakinlerini kaygılandırıyor.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağının genişletildiği Bağlar'da dün yoğun çatışmalar yaşandı

'Sur'dan Bağlar'a, Bağlar'dan çadıra mı?'

'Sur'dan Bağlar'a, Bağlar'dan çadıra mı?'

Sur'un Hasırlı Hacı Mahmut Sokağı'nda yaşayan Mahfuz Eryılmaz, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilince evini terk etmek zorunda kalıp iki çocuğu ve eşiyle birlikte taşındığı Bağlar'da çatışmaların ortasında kaldığını söylüyor.

Mahfuz, çatışmaların yine Sur'u terk edip Kaynartepe'ye taşınan bir komşusunu ziyarete gittiklerinde başladığını belirtip 'Kaynartepe Mahallesi'ne taşınan bir komşumuza akşam ziyarete gittik. Bir anda silahlar patladı' dedi.

Mahfuz tanık olduklarını şöyle anlattı:

'Biter diye biraz bekledik ama sesler ve çatışma şiddetlenince eve dönmeye karar verdik. Aralardan kaçarak geldik, eve zor ulaştık. Bizim gibi yüzlerce insan oradan kaçıyordu.'

'Bağlar da karışık ve tanıdığım birçok aile o bölgeye taşındı. Artık yeni bir ev de kiralayamaz insanlar. Çadır kurmaktan başka seçenek kalmadı bize.'

'Allah bu ateşe su döksün'

'Allah bu ateşe su döksün'

Al Jazeera'den Abdülkadir Konuksever'e konuşan Davut Kaymaz da çatışmaların başladığı zamanlarda üç ay önce Sur ilçesinin Hasırlı mahallesinden kaçarak Bağlar’a yerleşen ailelerden. Bir yandan ağlayan çocuğunu teskin etmeye çalışırken bir yandan da anlatıyor.

“Sur’dan kaçtık buraya geldik burada da tutulduk böyle bir şey var mı? Hasırlı Mahallesi’nden kaçıp bu sokağa yerleştik. Sabah kalktık baktık hendek falan var, çocuklarımızı aldık yine kaçıyoruz. Allah bilir nereye gideceğiz, Allah bu ateşe su döksün.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göç DHA objektiflerine böyle yansıdı...

Göç DHA objektiflerine böyle yansıdı...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dürüst

kürtleri pkkdan çok iyi ayırırım gerçekten bunu çok iyi yaparım ama arkadaş snn yoluna maskeli kişiler kazıp bomba yüklicek kaldırım taşlarını üst üste dikip... Devamını Gör

Sur'dan Bağlar'a, Bağlar'dan Kayseri'ye ( Allah Korusun ama bu gidişat böyle gösteriyo ) Kayseri'den Konya'ya, Konya'dan Ankara'ya, Ankara'dan Bursa'ya, Burs... Devamını Gör