Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig'de Perde Kapanıyor: Şampiyon Kasasını Parayla Dolduracak!

Süper Lig'de Perde Kapanıyor: Şampiyon Kasasını Parayla Dolduracak!

Deniz Gök
15.05.2021 - 13:54 Son Güncelleme: 15.05.2021 - 16:33

Türkiye’de tarihi gece için geri sayım başladı. Süper Lig’de kupayı kaldıracak takım 40 milyon liralık Şampiyonluk bonusunu da kasasına koyacak. Tarihi gecede Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ipi göğüslemek için mücadele edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2020-2021 sezonunun 42. ve son hafta maçlarıyla tamamlanacağı ligde, şampiyon ve küme düşen son takım belli olacak.

Salgın nedeniyle geçen sezon küme düşmenin kaldırılmasıyla 21 takımla başlayan ligde, şampiyonluk heyecanı son haftaya taşındı.

Ligde geride kalan 41 haftada Beşiktaş 81 puanla zirvede yer alırken, aynı puana sahip Galatasaray ise averajla ikinci sırada bulunuyor. Süper Lig'de 79 puana sahip Fenerbahçe ise üçüncü sırada yer alıyor.

Bugün oynanacak maçlarda Beşiktaş, Göztepe'ye konuk olacak. Galatasaray ise Helenex Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak. Fenerbahçe ise kümede kalma mücadelesi veren Hes Kablo Kayserispor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Şampiyonluk ihtimalleri

Şampiyonluk ihtimalleri

Süper Lig'de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray'ın da Helenex Yeni Malatyaspor'a puan kaybetmesi halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Beşiktaş'ın Göztepe'yi tek farkla yenmesi ve Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor'u 4'den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda rakibine üstün olan siyah-beyazlılar yaşayacak.

Beşiktaş ile Galatasaray'ın yenilmesi ve Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf averajla siyah-beyazlılar olacak.

Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u yenmesi ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Galatasaray'ın berabere kalması ve Beşiktaş'ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek.

Galatasaray'ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş'ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de sarı-kırmızılılar kupaya uzanacak.

Fenerbahçe için ise tek şampiyonluk ihtimali bulunuyor.

Olası puan eşitliklerinde averajla rakiplerinin gerisinde kalacak sarı-lacivertli takım maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray'ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.

Süper Lig'de oynanacak 42. ve son hafta maçlarının programı şöyle:

Süper Lig'de oynanacak 42. ve son hafta maçlarının programı şöyle:

Şampiyonun kasası dolacak

Şampiyonun kasası dolacak

Dünya'dan Ceyhan Kuburlu'nun haberine göre kupayı kaldıracak takım sadece şampiyonluk primi olarak 40 milyon lira kazanacak. Buna Şampiyonlar Ligi, sponsorlukları, lisanslı ürün satışları da eklenince toplam gelir 1 milyar lirayı bulacak.

Kulüpler bir sezon boyunca yayın gelirlerinden toplam 2.8 milyar liraya yakın para kazanacak. Galibiyet, beraberlik, ilk 6’ya girme parası ve eski şampiyonluklar için alınacak rakamlar kulüplerin kasasını da dolduracak. 

Burada aslan payını şampiyon olan kulüp kazanacak. Şampiyon olan kulübün kasasına yayın gelirlerinden 200 milyon lira girecek. Şampiyonlar Ligi’ne direk katılınması durumunda 400 milyon lira da UEFA’dan para kazanacak. 

Sponsorluklar ve ticari gelirler 250 milyon lirayı buluyor. Diğer gelir kalemleriyle 3 kulüpten hangisi şampiyon olursa olsun yaklaşık 1 milyar liralık bir gelire ulaşılacak.

Yayın gelirleri nasıl dağılıyor?

  • Katılım Payı: 36 milyon TL

  • Galibiyet: 2 milyon 250 bin TL

  • Beraberlik: 1 milyon 125 bin TL

  • Şampiyonluk: 40 milyon TL

  • 2’ncilik: 32 milyon TL

  • 3’üncülük: 24 milyon TL

  • 4’üncülük: 16 milyon TL

  • 5’incilik: 8 milyon TL

  • 6’ncılık: 3 milyon TL

  • Eski şampiyonluk başına: 3.6 milyon TL

Dünya ve AA

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
8
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Men of sky

şampiyonluk primi 40 milyon tl yani 3.8 milyon euro 2 futbolcu maaşı anca ödenir. asıl parayı şampiyonlar ligi veriyor

koala70223321

sen üç milyar yedi yüz elli milyon sen milyar sen para çekmişsin sen bu parayı sen ne yaptın?

ItsTook20Min

Futbol konuşurken TL kullanmak pek doğru değil bu anlaşmaların büyük bir bölümü yabancı para birimleri cinsinden yapılıyor. Varsayalım ŞL katılımcısı 10 mily... Devamını Gör