Görüş Bildir
Haberler
Şule İdil Dere Davasında Sanık Avukatı: 'Gece Vakti Telefonuyla İlgileniyordu, Kusurludur'

Şule İdil Dere Davasında Sanık Avukatı: 'Gece Vakti Telefonuyla İlgileniyordu, Kusurludur'

Yasin Arslan
16.11.2018 - 16:14 Son Güncelleme: 17.11.2018 - 09:18

Bundan yaklaşık 2 yıl önce Yoğurtçu Parkı’nda yürüyüş yapan 23 yaşındaki Şule İdil Dere, hafriyat kamyonun altında kalarak hayatını kaybetmişti. Kamyonu kullanan şoför Mümin Kılıç, kaza sonrası serbest bırakılmıştı. 

Olay hakkında Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6’ıncı celsesine, tutuksuz sanıkların avukatları ilginç bir savunma yaptı. Cep telefonuna bakarak yürüyen kişilerin dikkatsiz olduğunu söyleyen sanık avukatları, Şule İdil Dere'nin gece vakti parkta dolaşırken telefonuyla ilgilendiğini ve kusurlu olduğunu öne sürdü.

Olaydan sonra Dere'nin ailesi adalet arayışı içine girmişti👇

İBB ise 8 üst düzey görevlisinin yargılanmasına izin vermemiş, 3 alt düzey memurun yargılanmasının önünü açmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davanın altıncı celsesi bugün görüldü.

Davanın altıncı celsesi bugün görüldü.

Hürriyet gazetesinden Aziz Özen'in haberine göre, Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6’ıncı celsesine, tutuksuz sanıklar Saffet Altındağ, Kamil Celal Yıldırım, Ergun Ata, Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Aslan ve babası Berdan Dere ile taraf avukatları katıldı.

Cep telefonuyla konuşan kişiler, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranıyor.

Cep telefonuyla konuşan kişiler, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranıyor.

Bazı sanık avukatları, duruşma sırasında gerekli imkanların sağlanarak video kaydı izletmek istedikleri, bu kayıt içeriğinde, cep telefonuna bakarak yürüyen şahısların dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davrandıkları hususunun ispat edileceği talebinde bulundu. Mahkeme hakimi ise olayın görüntü kayıtlarının dosyada bulunduğunu söyleyerek avukatların talebini reddetti.

Sanık avukatı: 'Yaya girişine kapatılan alana gece vakti girmiş, telefonla ilgilenmiştir'

Sanık avukatı: 'Yaya girişine kapatılan alana gece vakti girmiş, telefonla ilgilenmiştir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunun üzerine bilirkişi raporunun yeterli olmadığını söyleyen sanık avukatı Rıza Saka, Dere'nin kazada kusurlu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

'Müteveffanın kazanın meydana gelmesinde kusurlu olduğu kanaatindeyiz.  Ancak bu yönde bilirkişi raporunda bir değerlendirme yapılmamıştır. Müteveffa, yaya girişine kapatılan alana gece vakti girmiş, telefonla ilgilenmiştir. Kazada kusurlu olduğu sabittir. Cep telefonuyla meşgul olmanın kazaların sebeplerinden biri olduğu ortadadır. Yeniden bilirkişi raporu düzenlenmesini talep ediyoruz.'

'Olduğu yer yayalara özgüdür, telefonla ilgilenmesi normaldir'

'Olduğu yer yayalara özgüdür, telefonla ilgilenmesi normaldir'

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Murat Özveri de Yoğurtçu Parkı'nın yayalara ait olduğunu söyleyerek mahkemeye şöyle konuştu: 

'Olayın olduğu yer yayalara özgü bir alandır. Müteveffanın telefonla ilgilenmesi, müzik dinlemesi normal bir davranıştır. Kamusal bir alandır ve kamu tarafından orada bir risk olmadığı güvence altına alınmıştır. Yeni bir bilirkişi heyetinden rapor alınması hususu detaylara yönelik ve yargılamanın esasına katkı sağlamayacak niteliktedir. Görüntü kayıtlarında da görülmüş olduğu üzere olay yerinde güvenlik tedbiri alınmamış, herhangi bir bariyer kurulmamıştır. Risk ve tehlike değerlendirmesi yapılmamıştır. Keza görüntülerde dahi birçok kişinin olay yerinden geçtiği görülmektedir. Olaydan kısa bir süre önce de iki kişi dereye düşmüş, bir kişi de ezilme tehlikesi geçirmiştir. Gerekli eğitim verilmiş olsaydı, çalışmaların o anda durdurulmuş olması gerekirdi.'

Duruşma ertelendi.

Duruşma ertelendi.

Mahkeme, sanıklar Saffet Altındağ, Kamil Celal Yıldırım ve Ergun Ata’nın, olayın yaşandığı tarih olan 12 Mayıs 2016 tarihinde hangi görevde bulunduklarının öğrenilmesi için İBB Başkanlığı’na  yazı yazılmasını kararlaştırdı. Ayrıca  yeni bir bilirkişi raporu aldırılması yönündeki taleplerin değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Ayrıca bakınız👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
23
8
6
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aysun Bulut

Harfiyat kamyonları resmen trafik teröristidir.Binek araçlarla yapamayacağınız hızları yapıyorlar.Yine aynı şekilde sollamalar yapıyorlar.Yarışıyorlar.Aşırı... Devamını Gör

dusunen_odun

bazıları hukuk fakültesi okumakla uğraşacağına doğrudan fahişelik yaparsa daha onurlu yaşar

Aykut Şendil

idil telefonla ilgileniyoduda görmedi peki şöför napıyodu o arada? -uyuyo- muydu acaba??