Görüş Bildir
Haberler
Strateji Oyunu Tutkunlarının Saatlerce Başından Kalkamayacağı 12 Oyun

Strateji Oyunu Tutkunlarının Saatlerce Başından Kalkamayacağı 12 Oyun

Strateji türünün hayranları için oyun dünyasının en keyifli strateji oyunlarından bazılarını derledik. Her biri onlarca saatlik oynanış vadeden bu yapımlar sizi ekrana bağlayacak. Kimi distopik bir dünyada kimi tarihin cephelerinde kimi de uzak gelecekte geçen bu oyunları çok seveceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Frostpunk

1. Frostpunk

Frostpunk oyuncuları dünyanın ölümcül soğuğun hakimiyetine girdiği post-apokaliptik bir zamana götürüyor. Yaşayan son kolonilerden birine yön verdiğiniz oyunda halkınızı soğuktan korumalı ve elinizdeki her şeyi kullanarak sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturmalısınız.

2. Mutant Year Zero: Road to Eden

2. Mutant Year Zero: Road to Eden

Mutant Year Zero: Road to Eden XCOM'un sıra-tabanlı strateji bileşenlerini insanlık sonrası bir dünyaya götürüyor. Mutantlara yön verdiğimiz oyun yenilikçi oynanış mekanikleriyle Steam üzerinde 11 binden fazla inceleme aldı. 

Çok Olumlu notuyla satışa sunulan Mutant Year Zero: Road to Eden geçtiğimiz aylarda Epic Games üzerinden ücretsiz olarak sunulmuştu.

3. Factorio

3. Factorio

Factorio ise inanılmaz detaycı yapısıyla endüstri mühendislerinin pratik yeteneklerini test etmeye geliyor. Mütevazı görselliği ve giderek daha karışık hale gelen yapısıyla Factorio gerçek bir strateji deneyimi vadediyor. Makineler, kablolar, devreler ve endüstri dünyasının diğer nimetleriyle ilgilenmeyi sevenlere Factorio'yu kesinlikle öneriyoruz.

4. Europa Universalis IV

4. Europa Universalis IV

Orta Çağ'ı tüm ihtişamıyla ekranlara getiren Europa Universalis IV ise Rönesans'tan başlayan devasa bir yolculuğa davetiye çıkarıyor. Ticaret, diplomasi, entrika ve savaşla dolu bu yolculukta tarihi iradeniz doğrultusunda eğip bükebilir ve yönettiğiniz milleti zafere götürebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Warhammer 40,000: Dawn of War II

5. Warhammer 40,000: Dawn of War II

Eş zamanlı strateji türünün yıldızlarından biri olan Warhammer 40,000: Dawn of War II ise oyuncuları sadece savaş ve kaosun hakim olduğu çok uzak bir geleceğe götürüyor. 

Galaksi üzerinde hak iddia eden insan ırkına, bencil ve kibirli Eldar ordularına ya da makineli tüfeklerle savaşan Orklara yön verdiğimiz oyunu özellikle eş zamanlı strateji severlerin kesinlikle oynaması gerekiyor.

6. Hearts of Iron IV

6. Hearts of Iron IV

Bir başka Paradox Interactive oyunu olan Hearts of Iron IV ise İkinci Dünya Savaşı'nın cephelerini klavyemizden yönetme fırsatı sunuyor. Geliştiricinin strateji oyunlarındaki deneyimini kanıtlayan yapım, yakın tarihi odağına alan stratejistlerin favori oyunları arasında yer alıyor.

7. XCOM

7. XCOM

Sıra tabanlı strateji türünün öncüsü olan XCOM ise sizi saatlerce ekran başına kitleyecek. Her oyunda formüllerini daha başarılı bir hale getiren XCOM serisi, uzaylıların istilasına uğramış dünyada gizli bir askeri örgütü yönetmenizi istiyor.

Her askerin kıymetinin paha biçilemez olduğu XCOM birliğinizde adımlarınızı dikkatlice düşünmeli ve etkili risk hesaplamaları yapmalısınız.

8. Total War: WARHAMMER II

8. Total War: WARHAMMER II

Strateji türünün bir klasiği olan Total War serisi Warhammer: Total War üçlemesiyle strateji formüllerini fantastik elementlerle birleştiriyor. Total Warr: Warhammer II ise üçlemenin hem ilk hem de son oyununa göre çok daha tutarlı sefer ve savaş mekanikleriyle öne çıkıyor.

Sevilen yapım farklı ek paketleriyle beraber tarih tutkunlarını bile fantazya gemisine bindirecek.

9. Northgard

9. Northgard

İskandinav mitolojisini seven oyuncuların oynarken çok eğleneceği Northgard ise oyuncuları bir Viking klanının liderliğine davet ediyor. Kıtanın hakimiyetini amaç edinen klanlardan dilediğinizi seçtiğiniz Northgard, öğrenmesi kolay fakat ustalaşması zor olan strateji oyunlarından biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Crusader Kings 3

10. Crusader Kings 3

Paradox Entertainment tarafından geliştirilen Crusader Kings 3 ise Orta Çağ'da strateji, diplomasi ve entrika dolu bir dünyaya kapı açıyor. Hanedanlığınızı yükseltmek için her şeyin mümkün olduğu Orta Çağ dünyasında onlarca saat harcayacak ve bir türlü oyunun başından kalkamayacaksınız.

11. Warhammer 40,000: Mechanicus

11. Warhammer 40,000: Mechanicus

Warhammer 40,000 dünyasını stratejiyle birleştiren bir diğer yapım ise Warhammer 40,000: Mechanicus oldu. Sıra tabanlı strateji mekaniklerini kendine has yeniliklerrle güçlendiren yapım, oyuncuları Adeptus Mechanicus adındaki askeri birliği yönetmeye çağırıyor. 

Mechanicus'un yarı-insan yarı-makine birimleri ise İnsan İmparatorluğu'nun uzayın derinliklerindeki düşmanlarını yok etmeyi amaçlıyor.

12. Age of Empires IV

12. Age of Empires IV

Age of Empire serisinin yıllar sonra gelen dördüncü halkası oyunculardan geçer not almayı başardı. Hem seriye sadık kalan hem de alıştığımız strateji tadına yenilikler getiren oyun Xbox Game Pass aboneliği bulunan herkes tarafından oynanabiliyor. Age of Empires II'de yüzlerce saat harcayan strateji hayranlarının serinin yeni oyununa bayılacağını düşünüyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
18
10
7
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın