Görüş Bildir
Haberler
TV
Stephen Colbert, Gollum Davasında Erdoğan'ı Tiye Aldı

etiket Stephen Colbert, Gollum Davasında Erdoğan'ı Tiye Aldı

Fatih UZUN
12.12.2015 - 17:33

Aydınlı doktor Bilgin Çiftçi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yüzüklerin Efendisi filminin karakterine benzetmesine ilişkin açılan dava ABD'nin en ünlü politik komedyenlerinden Stephen Colbert'in programına kadar gitti. 'Amerika'yla ilgili en sevdiğim şey iktidar sahipleriyle dala geçme hakkımın anayasa ile korunması.' diyerek konuşmasına başlayan Colbert 'Türkiye'de bir adam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Yüzüklerin Efendisi'ndeki Gollum'a benzediği için iki yıl hapis cezası alma tehdidiyle karşı karşıya.Yanlış anlaşılmaları engellemek için belirteyim Erdoğan Yüzüklerin Efendisi'nden bir isim değil. Kulağa Erdoğan, Aragorn'un babası olabilirmiş gibi geliyor ama öyle bir şey yok. Aragorn'un babası Arathorn!' dedi. 

Her şeyin Dr. Bilgin Çiftçi'nin malum fotoğrafı Facebook'ta paylaşmasıyla başladığını söyleyen Colbert, görünüşe göre Türkiye'de devletin başındaki insanlara hakaret etmek cezai bir suçmuş. Mesela Türkiye'de yaşasam muhtemelen şunu diyemem: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bıyığı burnunu bir iş makinesi kepçesi gibi gösteriyor. Doktor Çiftçi'nin muhteşem bir savunma fikri olduğunu da söyleyen Colbert ancak davaya bakan yargıçların anlayacağından şüphe ettiğini de söyledi.

Bilirkişi atanmasına da göndermede bulunan Colbert, yargıcın bundan haberim yok sadece bazı bölümleri izlediğim demesine, ben bile Türkçe'de 'filmi izlemedim' demenin başka yolu olduğunu biliyorum dedi.

Videonun sonunda mahkeme ile ilgili bir canlandırmaya da yer veren Colbert 'Kanıtlar onun Gollum olmadığını, yüzüğü ele geçirdikten sonra dönüşen Smeagol olduğu söylüyor' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
276
197
78
27
8
4
2