Görüş Bildir
Haberler
Stefan Jarl Documentarist'i Onurlandırıyor

Stefan Jarl Documentarist'i Onurlandırıyor

Hande öçalan
28.05.2015 - 14:50 Son Güncelleme: 29.05.2015 - 15:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yıl 8’inci yaşını kutlayan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ve özel sponsorlardan destek almadan düzenlenen yegane festivallerden DOCUMENTARIST 8. İstanbul Belgesel Günleri, 13-18 Haziran’da birçok farklı mekanda gerçekleştirilecek. Yedi yıl önce küçük bir etkinlik olarak başlayan ve bugüne kadar bağımsızlığını sürdüren DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri, bu sene “sansür ve belgesel” konusunu masaya yatırıyor olacak. Gösterim ve etkinliklerini de bu çerçevede konumlandıracak.

Ayrıca yerli ve yabancı filmlere verilen Johan van der Keuken Yeni Yetenek Ödülü ve FIPRESCI Eleştirmenler Ödülü de bir kez daha sahiplerini bulacak.

"Son Büyük Samuraylardan Biri"

"Son Büyük Samuraylardan Biri"

DOCUMENTARIST'in bu seneki onur konuğu ise, Ingmar Bergman’ın “İdealleri ve inançları uğruna inatla savaşan son büyük samuraylardan biri” diye nitelendirdiği İsveçli belgesel ustası Stefan Jarl.

Daha önce Bergman ve Max von Sydow gibi ustaların da En İyi Yönetmen dallarında ödüllendirildiği Guldbagge'den, Yaşam Boyu Başarı Ödülü de takdim edilen, Jarl, İsveç sinemasının belgesel türünde en ikonik işlerine imza atmış, ilham verici eserleriyle bilinen ustalardan biri.

1960'lardan 1990'lara uzanan bir süreçte, Stockholm'de yaşayan, birbirlerine yabancılaşmış insanların hayatlarını konu aldığı Mods Üçlemesi'nin Festival kapsamında gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu.

DOCUMENTARIST 8 Yaşında

DOCUMENTARIST, bu sene desteksiz yürüttüğü bütçe açığını kapatmak için ilk kez bir kitlesel fonlama kampanyası da başlattı. Bu kampanya sayesinde, festival bu seneki programını hakkıyla gerçekleştirebilmek için gerekli ek bütçeyi bireysel destekçilerinden sağlamayı umuyor.

Festival programı ve detaylı bilgi için belgesel severleri şuraya alalım

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0