Görüş Bildir
Haberler
Standartlara Efsane Ayar: Şarap Misali Yıllandıkça Cinselliğiyle Dost Olan 11 Seksi Kadın!

etiket Standartlara Efsane Ayar: Şarap Misali Yıllandıkça Cinselliğiyle Dost Olan 11 Seksi Kadın!

50 yaşını geçmiş bir kadın olmak bazen görünmez gibi hissetmektir. Bir mekana girdiğinde eskisi gibi hayranlık dolu bakışlarla karşılanmazsın. İnsanların sen yokmuşsun gibi davrandığını hissedebilirsin. Orta yaşlı kadınlar çoğu zaman yalnızca bu ufak tefek değişimlere aldanıp, en güzel yıllarını geride bıraktığını düşünerek kendine olan güvenini kaybeder.

Güzelliğin ve enerjinin gençlikle eş görüldüğü bir kültürün içinde yaşıyoruz. Ancak kaç yaşında olursa olsun bir kadının zeki, güzel ve zarif olabileceğine inanarak yola çıkılan bu proje aksinin de mümkün olduğunu kanıtlar nitelikte. Huffington Post'un fotoğrafladığı 48-67 yaş aralığındaki 11 kadın arasında evli olanlar da var bekar olanlar da... Kimisi kanserle mücadele ediyor, kimisi torunlarıyla ilgileniyor. 

Hepsinin ortak noktası ise; kendilerini seksi hissettikleri kıyafetleri giyip, seksi olmanın onlar için gençliklerine nazaran şu an ne anlama geldiğini anlatmaları. Ortaya çıkan fotoğraflar ise muazzam, hem de rötuşsuz!

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/entry/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sheryl Roberts, 48 — "Na-mükemmel olduğumu ve kusurlarımı biliyorum."

1. Sheryl Roberts, 48 — "Na-mükemmel olduğumu ve kusurlarımı biliyorum."

'20'lerimde modellik yaparken kendine güveni tam olmayan bir takipçiydim. Kendime ait bir kimliğim yoktu. Trend olan ne varsa onu giyer, yaşıtım olan kızların yaptıklarını yapar ve beğenilmek için çabalardım. Kendi gücüm veya cinselliğim hakkında hiçbir fikrim yoktu.

20 yaşındayken olduğum kız ile şu an 48 yaşındayken olduğum kadın arasındaki en büyük fark ise beni tanımayan insanların hakkımdaki düşünceleriyle çok daha az ilgileniyorum. Diğer insanların algısı benim gerçekliğim değil. Kaynaşmak ve uyum sağlamak istemiyorum. IndigoStyle Vintage ismiyle vintage ürünler satmayı yani tarzımı ve kendimi en üst seviyede ifade ettiğim işimi de bu yüzden seviyorum. 

Seksiliğim kendime olan güvenimden, gülümsememden ve kendimi kabul edişimden kaynaklanıyor. Keşfetmekten korkmuyorum, tamamen na-mükemmel olduğumun ve kusurlarımın farkındayım.'

2. Anne Rosenberg, 59 — "İçimde alevlenen her türlü duygu orada kalmak zorundaydı."

2. Anne Rosenberg, 59 — "İçimde alevlenen her türlü duygu orada kalmak zorundaydı."

'1960'ların çocuklarından biri olarak için biraz daha hippi olmalıydım belki ama nedense hiç öyle bir anım yok. Eğitime odaklanmıştım, vaktimin geri kalanını ise ata binerek ve çiftlik işleri yaparak geçirdim. Pazen bir gömlek, tulum ve botlar her zamanki giysilerimdi. Seksi olmak diğerlerinin işi gibi gelirdi. Ben bir nevi nötrdüm ve içimde alevlenen her türlü duygu orada kalmak zorundaydı. 

Kendime çok gülüyorum çünkü 20 yaşında tüm dünya seksi olmamdan ve cinselliğimden çok memnun olacakken ben bir odaya kapanmıştım ve şimdi olgun yaştaki seksi kadınlar herkesi şaşırtırken açılıyorum. Seksilik bana şu an davetkar ve yaratıcı geliyor. Çok şaşırtıcı.'

3. Mary Ann Holand, 58 — "En seksi yerimizin vücudumuz değil beynimiz olduğunu fark ediyorsun."

3. Mary Ann Holand, 58 — "En seksi yerimizin vücudumuz değil beynimiz olduğunu fark ediyorsun."

Kadınlar yaşlanana kadar güzelliklerinin kıymetini bilmiyor. 50 yaşından sonra kendimi 20'li yaşlarımdakinden çok daha seksi hissettim. 20'lerimde kendimi diğerleriyle karşılaştırıp, moda ve güzellik dergilerinin belirlediği standartlara göre yargılardım. Ne baskı ama! 

Olgunluk beraberinde güveni getiriyor ve en seksi organımızın vücudumuz değil beynimiz olduğunu fark ediyorsun. Seksiliğimi yalnızca ben belirlerim bir başkası değil. Hislerimi beni bugüne kadar ulaştıran yol şekillendirdi. 

Ben bir eşim, anneyim, büyük anneyim ve meme kanseri savaşçısıyım. 50'li yaşlarımda seksiliğimin farkında olmak büyük bir lütuf ve bunun tadını çıkarmakta kararlıyım.'

4. Shannon Bradley-Colleary, 50 — "50 yaşında bu saçmalıklara harcayacak enerjim yok."

4. Shannon Bradley-Colleary, 50 — "50 yaşında bu saçmalıklara harcayacak enerjim yok."

“50 yaşından sonra daha fazla 'evet' dediğimi ve bununla birlikte güzel, enerjik, seksi ve canlı hissettiğimi fark ettim. 'Suriyeli mültecilere yardım etmek ister misiniz?' Evet. 'Tanıtım amaçlı verdiğimiz direk dansı dersine katılmak ister misiniz?' Evet. 'Kendi eşinizle iki yabancı gibi davranacağınız bir blind date'e katılmak ister misiniz?' Evet, beni de kaydedin!

20'li yaşlardayken denemek istediğim şeylerin hepsine evet diyebilecek kadar zeki ve yeterince seksi olmadığıma dair kaygılarım vardı. Hatta orgazm konusunda çok daha iyi olmam gerektiğini düşünürdüm. 50 yaşında ise bu saçmalıklara harcayacak enerjim yok. 

Her şeyi olduğu gibi kabul ediyorum ve diyorum ki: Yalnızca bugünlük, aynaya baktığında gördüğünden memnun kalabilir misin? Evet. Ve teşekkürler.'

5. Barbara Rabin, 67 — "Şimdi çok daha güçlüyüm."

5. Barbara Rabin, 67 — "Şimdi çok daha güçlüyüm."

“Özgüven seksidir. Yani olduğun kişiden memnun olmak. Yani aynaya bakıp gördüğünden memnun olmak. 

Bir zamanlar yaşlı kadınların uzun saçlı olamayacağını duymuştum. Ve benim yaşımdaki çoğu kadın uzun saçlı değil. Fakat ben uzun ve dalgalı saçları seviyorum, bana seksi geliyor. Kendinize bakınca gördüğünüz şey hoşunuza gitmeli ve harika göründüğünüzü düşünmelisiniz.

20'li yaşlarda sadece kariyerimle ilgilenirdim. Şimdi ise eşimi kaybettim ve kanser oldum. Şimdi çok daha güçlüyüm. Ve güç de seksidir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pamela Madsen, 52 — “20'li yaşlardeyken cinsel anlamda görünmez olmak isterdim"

6. Pamela Madsen, 52 — “20'li yaşlardeyken cinsel anlamda görünmez olmak isterdim"

“20'li yaşlardeyken cinsel anlamda görünmez olmak isterdim çünkü vücudumla olan ilişkime güvenmiyordum. Görülmekten korkardım. Şimdi 50'lerimde ise sıkıysa bakmayın diyorum! 

Artık seksi bulunmaktan korkmuyorum çünkü artık seksi olmak benim için korku değil güç ve haz! 50'lerimde kendi 'evet' ve 'hayır'larıma güveniyorum. Onlarca yıl almış olabilir ama şu an cinselliğimle çok iyi dostuz ve onunla dans etmeye bayılıyorum.'

7. Sandra LaMorgese, 59 — "Duygusal ve cinsel ilişkiler yaşadığımız insanlar gelir geçer."

7. Sandra LaMorgese, 59 — "Duygusal ve cinsel ilişkiler yaşadığımız insanlar gelir geçer."

“20'lerimdeyken seksi olmak yalnızca görüntüyle ilgiliydi. Seksi bir kadının ne yapacağı, ne söyleyeceği, nasıl görüneceği ve hissedeceği hakkında net bir fikrim vardı. Bu görüntüyü yansıtmak için çok çaba sarf ettim. Ama şimdi 50'li yaşlarımda tamamen farklı bir bakış açım var.

Şöyle ki; sempatik, seksi ve albenili davranmaya ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum çünkü zaten bunların hepsi olduğumu biliyorum. 

Duygusal ve cinsel ilişkiler yaşadığımız insanlar gelir geçer. Hayat böyledir. Her şeye rağmen kalıcı olan benim yani benim cinselliğim, benim kişiliğim, benim kendime verdiğim değer ve ilk önce benim içimden gelmesi gereken aidiyet duygusu. Bunu fark etmek beni cinselliğimle ilgili çoğu kaygıdan kurtardı çünkü artık diğer insanların bu denkleme kattığı gizli değişkenler hakkında endişelenmeme gerek yok. Onun yerine beni mutlu, eksiksiz ve sevgi dolu hissettiren şeylere odaklanabiliyorum. Bu pozitif özellikleri çekici bulan başka insanlarla karşılaştığımda ise eğlenceli ve hayat dolu deneyimler yaşıyorum.'

8. April Johnson, 58 — "20lerimdeyken seksi olmak, karşı cinsi etkileyecek belli bir biçimde giyinmekti."

8. April Johnson, 58 — "20lerimdeyken seksi olmak, karşı cinsi etkileyecek belli bir biçimde giyinmekti."

“Güzellik benim için çekici olmak anlamına geliyor. Peki insanları çekici kılan nedir? Yardımsever, sevgi dolu, iyi ve düşünceli olmak. Bu nitelikler iç güzelliğinizin dışınıza yansıdığı bir cazibe yaratır. 

20'lerimdeyken, seksi olmak karşı cinsi etkileyecek, belli bir biçimde giyinmekti ve onların seksi bulduklarını sandığım şeylerdi. Şimdi 50'li yaşlarda seksi olmak ise bir hissiyat... giydiğim kıyafetler filan değil. Giysiler beni var etmez. Ben onları var ederim. Kendimden çok ama çok memnunum. 

Seksi hissetmek bana haz veriyor ve beni mutlu ediyor. Mutluluk diğer insanlara da bulaşıyor. Dünyaya mutluluk saçmak için harika bir yöntem değil mi!'

9. Robin Hoffman, 50 — "Evet bedenler güzel ancak içlerinden yansıyan şey onların katbekat fazlası!"

9. Robin Hoffman, 50 — "Evet bedenler güzel ancak içlerinden yansıyan şey onların katbekat fazlası!"

'21'de seksi olmak ve 50'de seksi olmak benim için hala süren bir yolculuk. 'Kıçım asit yıkama kotla nasıl duruyor?' sorusundan siyah taytlara keskin bir geçiş yaptım. Ama seksi olmanın cuma gecesi mekandaki dağınık saçlı yakışıklı beni fark edecek mi durumu ile ilgili değil, benim hayatta nerede durduğumla ilgili olduğunu da hala keşfediyorum. Kendi yol haritamı buldum. 

Ya içinde dayanma gücü ve sevgi saçan bir merkez ya da karnımdaki her fazlalığı ve er eleştiriyi gözümde büyüten karanlık bir merdane. 50 yaşında seksi olmak bana göre; tüm o gölgelerden kurtulup hepimizin içinde var olan ışığı dışarıya saçmak. Ruh güzelliği ile kıç-meme güzelliği karşı karşıya! Evet bedenler güzel ancak içlerinden yansıyan şey onların katbekat fazlasıdır!'

10. Felicia Gomes-Gregory, 50 — "Bana öğretilenlere göre; beni bir hanımefendi ve seksi yapan şey giydiğim kıyafetlerdi. "

10. Felicia Gomes-Gregory, 50 — "Bana öğretilenlere göre; beni bir hanımefendi ve seksi yapan şey giydiğim kıyafetlerdi. "

“25 yaşındayken, seksi olmayı öğrenme aşamasındaydım. Fikirlerim dış etkenlerle (dergiler/kitaplar/tv) şekilleniyordu; erkekler, beni yetiştiren kadın ordusu ve özellikle de annem.

Bana öğretilenlere göre; beni bir hanımefendi ve seksi yapan şey giydiğim kıyafetlerdi. Şimdi 50 yaşında ise, seksi olmak benim için dış güzelliğimin yanı sıra iç güzelliğimi besleyip büyütmek. Bir kadın hem ruhsal hem de fiziksel olarak güçlendiğinde kendinden emindir, kendi kıymetini gerçek anlamda bilir ve etrafındakileri sever. Seksi olması ve de seksi hissetmesi çok kolaydır. 

50'li yaşlarımı hayatımda yepyeni bir yolculuk olarak görüyorum. Bu macerada benim için en önemli 4 şey ise 'yaşamak, sevmek, dans etmek ve inanmak.' Önümüzdeki 10 yıl boyunca!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Constance Boardman, 57 — "Dış görünüşümü en ince ayrıntısına kadar ölçüp tartmamam gerektiğini biliyorum."

11. Constance Boardman, 57 — "Dış görünüşümü en ince ayrıntısına kadar ölçüp tartmamam gerektiğini biliyorum."

“Seksi hissetmek artık vücudunla çok çok daha az ilgili. Gençliğinde dış görünüşünle ilgili endişelendiğin her şey çok saçma gerçekten. 

50'lerimin başındayken, kendimi seksi hissetmekte ben de bir süre zorlandım. Vücudundaki değişimler birdenbire gözüne çarpıyor işte. Şimdi ise seksin ne kadar keyifli olduğunun farkındayım ve dış görünüşümü en ince ayrıntısına kadar ölçüp tartmamam gerektiğini biliyorum.

Vücudumun asla eskisi gibi olmayacağını kabul etmeye kendimi alıştırıyordum. Ama bunları bir şekilde aştım artık.'

😍😎👏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
247
158
53
45
39
34
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aytek Muhtemel

onedio ana menüye diğer kategorileri de koyun.. amateur, mature....

Faruk Memişoğlu

Editör old mature seviyor sanırım, asian ve russian kategorilerini de ekle kardeş

Alp Eren A.kaya

Ava addams nerde isis love nerde lisa ann nerde...

Heisenberg

Brandi Love'u unutmuşssun ama. :D