Görüş Bildir
Haberler
Spotify Dünyanın En Popüler Genç Sanatçılarını Açıkladı

Spotify Dünyanın En Popüler Genç Sanatçılarını Açıkladı

Batuhan
05.06.2014 - 13:02

Spotify Dünyanın En Popüler Genç Sanatçılarını Açıkladı

Spotify, ilk kez oluşturulan ve dünya çapındaki müzik endüstrisinde büyük etki bırakan genç sanatçılar listesini açıkladı.

Spotify, en iyi 25 genç sanatçıyı bulmak için liste başı şarkıları, stream veya paylaşımların miktar ve büyüklüklerinin yanı sıra geçen yıldan bu yana elde edilen viral grafik başarılarını da inceledi. Spotify’da bir milyar yayına ulaşan ilk sanatçı ise İsveçli Avicii oldu. Avicii, 2014 yılında elektronik dans sahnesini kasıp kavurarak, en büyük etki bırakan genç sanatçı ünvânını kaptı.

Avicii, konu hakkında şu şekilde yorum yaptı: “Bu yıl olağanüstü bir yıl oldu ve Spotify’ın ’25 Yaş Altı En İyi 25′i içerisinde zirvede olmak (hem de 25. doğum günümden yalnızca birkaç gün önce) inanılmaz bir şey. Yaptığım işi gerçekten seviyorum ve yaptığım müziği böylesine heyecanla destekledikleri için hayranlarıma ve Spotify’a minnettarım.”

Avicii’yi Royals şarkısıyla Lorde takip ediyor. Lorde’nin arkasında da sırasıyla Miley Cyrus, One Direction ve Taylor Swift gibi sanatçılar geliyor. Listenin ilk onunda country müziğine yeni giriş yapan Hunter Hayes, şarkıcı ve söz yazarı Birdy ve Rita Ora da yer alıyor. Listede aşağı doğru indikçe, geçtiğimiz yıl Hip-Hop dünyasında parlamaya başlayan Earl Sweatshirt ve Joey Bada$$ gibi sanatçıların bir derlemesi de görülüyor.

İngiltere’den bağımsız plak şirketiyle çalışan rock sanatçısı Jack Bugg ve şarkıcı, söz yazarı Sky Ferreira “alternatif” müziği temsil ederken, Sam Smith ve John Newman da listede erkek sanatçıların adına yer alıyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/spoti...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spotify’ın 25 Yaş Altı En İyi 25′i şu şekilde

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0