Görüş Bildir
Haberler
Sporseverler Buraya! Ünlü Sporcuların Hayatlarını Konu Edinen 16 İlham Verici Film

Sporseverler Buraya! Ünlü Sporcuların Hayatlarını Konu Edinen 16 İlham Verici Film

10.04.2021 - 19:50

Ünlü sporcuların hayat hikayelerini konu edinen 16 nefes kesici filmi sizin için derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Raging Bull (1980)

1. Raging Bull (1980)
www.beyazperde.com

'Kızgın Boğa', orta siklet bir boksörün dizginlenemez kariyer hırsının, boksörün hayatına olan etkilerine odaklanıyor. Her zaman en iyisi olmak için kendine zarar verecek derecede korkutucu bir hırs barındıran boksör Jake La Motta, bu agresifliğini sadece ringde rakipleri üzerinde değil; ring dışındaki özel hayatına da taşıyor. Bu nedenle zamanla kariyerini kendi elleriyle un ufak ederken yakın çevresini de yavaş yavaş kaybediyor. Bu yükseliş ve düşüş hikayesini, bizlere boksörün kendi sesinden anlatan siyah-beyaz film, usta yönetmen Martin Scorsese imzalı ve özellikle başroldeki Robert De Niro’nun muazzam oyunculuğu daha uzunca yıllar hafızalardan silinmeyecek türden. Usta aktörün bu başarılı performansıyla Akademi Ödülleri’nde Oscar’ı kucakladığını hatırlatalım.

IMDb: 8,2

2. Rush (2013)

2. Rush (2013)
www.beyazperde.com

Zafere Hücum, iki yarışçı arasındaki rekabeti konu ediyor. 1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur... Avusturyalı F1 yarışçısı Niki Lauda ve İngiliz rakibi James Hunt arasındaki dillere destan rekabeti konu alan film, Formula 1'in altın döneminde, 1970'lerde geçiyor. A Beautiful Mind filminin Oscar ödüllü yönetmeni Ron Howard'ın yönettiği filmin başrollerini Daniel Brühl ve Chris Hemsworth paylaşıyor.

IMDb: 8,1

3. Cinderella Man (2005)

3. Cinderella Man (2005)
www.sinemalar.com

'Cinderella Man' lakabıyla tanınan ünlü boksör James J. Braddock'un gerçek yaşam öyküsüne dayanan film, Braddock ve ailesinin ABD'deki Büyük Ekonomik Kriz yıllarında yaşadığı sıkıntılı yılları ve verdikleri büyük yaşam mücadelesi. Yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin hüküm sürdüğü bir dönemde James Braddock, ailesini açlığa mahkum etmemek için dövüşmüş ve dünya ağır siklet boks şampiyonluğuna kadar yükselmişti.

IMDb: 8

4. Remember the Titans (2000)

4. Remember the Titans (2000)
www.beyazperde.com

Herman Boone bir Amerikan futbolu koçudur. 1970'lerin Virginia'sında ırkçılık hakimdir. Oldukça ırkçı yönelimlerin olduğu bir Amerikan futbolu takımı da bir koç aramaktadır. Bu lise takımı da kimlik sorunları yaşayan ve ırkçı tavırları olan oyunculardan kuruludur. Siyahi bir koç olan Herman Boone'un başa gelmesi, bütün bu kişilik bunalımlarının kökenine inecek ve insanların karakterlerini sorgulatacaktır.

IMDb: 7,8

5. The Fighter (2010)

5. The Fighter (2010)
www.beyazperde.com

En İyi Film dalında Oscar'a aday olan Dövüşçü, ilhamını gerçek bir olaydan alan öyküsüyle, iki kardeşin her şeye rağmen tekrar bir araya gelip parçalanan aile düzenlerini düzeltme çabalarına odaklanıyor. Dicky Ecklund (Christian Bale) eskiden efsane olmuş, ama yeteneğini boşa harcamış ve başarı imkanını kaybetmiş, şimdi ise kardeşini eğiten eski boksördür. Mickey Ward (Mark Wahlberg) ise Dicky’nin üvey kardeşidir. Mickey iyi bir boksör olarak adını duyurmadan önce Dicky onun ustalığını yapmıştır. Unvan maçına çıkan Mickey'nin hem maçı kazanması hem de dağılan ailesini bir araya getirmesi gerekmektedir...

IMDb: 7,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 61* (2001)

6. 61* (2001)
www.imdb.com

HBO yapımı bir televizyon filmi olan '61*', iki ünlü beyzbol oyuncusunun, Mickey Mantle ile Roger Maris'in rekabetine odaklanıyor.

IMDb: 7,8

7. Moneyball (2011)

7. Moneyball (2011)
www.beyazperde.com

'Oakland A' beysbol takımının başındaki isim olan Billy Beane (Brad Pitt) , kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kulüplere meydan okuyor. Fakat bunu yaparken de beysbol sporunun temel inançlarını baştan aşağıya sarsıyor. Onun yöntemleri kabul görmese, hatta delilik diye nitelendirilse de, Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam ediyor.... Michael Lewis'in 'Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game' adlı eserinden Steven Zaillian ve Aaron Sorkin tarafından uyarlanan ve gerçek bir hikaye dayanan filmin başrollerini Brad Pitt, Robin Wright ve Jonah Hill paylaşıyor.

IMDb: 7,6

8. I, Tonya (2017)

8. I, Tonya (2017)
www.beyazperde.com

Tonya Harding buz patenine gönül vermiş ve hırslı bir sporcudur. Buz pateni sporunda giderek yükselen Tonya, memnun edilmesi zor annesi, eski eşi Jeff Gillooly ile dengesiz ilişkileri ve hep daha iyi olmak adına kendini zorlaması gibi gerekçelerle stres içindedir. İki defa Olimpiyat ve iki defa da Skate America Champion ödülünü kazanan Tonya, eski eşinin de yardımıyla 1994 yılında ABD Şampiyonası öncesinde aynı dalda yarıştığı sporcu Nancy Kerrigan'ı sakatlaması için birini tutar. Ancak komplonun ortaya çıkması ile birlikte ödeyeceği bedeller Tonya için bir hayli zorlu olacaktır...

IMDb: 7,5

9. Rudy (1993)

9. Rudy (1993)
www.imdb.com

Rudy, çocukluğundan beri hayranlıkla takip ettiği Notre Dame Üniversitesi'nin futbol takımına girme hayalinin peşinden koşan Rudy Ruettiger'ın gerçek hikayesini anlatıyor. David Anspaugh'nun yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Sean Astin, Jon Favreau ve Vince Vaughn gibi isimler yer alıyor. 

IMDb: 7,5

10. Somebody Up There Likes Me (1956)

10. Somebody Up There Likes Me (1956)
www.sinemalar.com

Suç aleminden boks dünyasına geçip ünlü bir sporcu olan Rocky Graziano’nun gerçek hikayesini konu edinen filmin başrollerinde Steve McQueen ile Paul Newman yer alıyor.

IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Seabiscuit (2003)

11. Seabiscuit (2003)
www.beyazperde.com

Film, ruhu yaralı genç bir jokey olan Johnny Red Pollard, her şeyini kaybeden eski milyoner Charlie Howard ve şehir yaşamına uyum sağlamaya çalışan, eski dünyası tarihe karışmak üzere olan kovboy Tom Smith’in hikayesini anlatıyor. Bu üç insan, birbirlerini at yarışları sayesinde bulur ve efsane yarış atı sayesinde yeniden umudu keşfederler. Umudun adı Seabiscuit’tir. Bu muhteşem at, onları ve ülkesini eşsiz bir koşuya çıkartmaya hazır beklemektedir. Yönetmen Gary Ross’un perdeye aktardığı bu duygu yüklü film gerçek hikayeden alıntıdır.

IMDb: 7,3

12. Pele: Birth of a Legend (2016)

12. Pele: Birth of a Legend (2016)
www.beyazperde.com

Film, Brezilyalı efsanevi futbolcu Pêle’nin hayatı konu ediniyor. 1958 yılında henüz 17 yaşında olan genç Pêle, adını futbol tarihine altın harflerle yazdıracaktır. Zira o yıl Brezilya’ya ilk Dünya Kupasını kazandıran gol onun ayağından çıkmıştır. Brezilya’nın fakir mahallelerinden birinde büyüyen ama sıra dışı oyun tarzı ile sıyrılan Pele, hırslı ve boyun eğmeyen bir karaktere de sahipti. Hayatı yoksullukla doluyken Pele, geleneklerine aykırı ve otantik oyun tarzı ile tüm olasılıklara karşı yenilmez duruşu sayesinde bir ülkenin ününü sonsuza kadar değiştirecektir. Brezilya futbolunun adını dünyaya duyuran isim olarak tarihe geçen ünlü futbolcunun hayatını beyazperde de ilk oyunculuk deneyimine imza atan Kevin de Paula canlandırıyor. Filmin yönetmen ve senaristliğini ise Jeff Zimbalist ve Michael Zimbalist ikilisi beraber üstleniyor.

IMDb: 7,2

13. Chariots of Fire (1981)

13. Chariots of Fire (1981)
www.beyazperde.com

Harold Abrahams ve Eric Liddell iki atlettir. Biri Yahudi öbürüyse Hıristiyan'dır. Biri tanrının yaptıkları her işte bir şekilde varolduğunu düşünmektedir, diğeriyse spora olan tutkusunu kendini aşmak için bir mücadeleye dönüştürmüştür. İkisinin de amacı tektir: 1924 Olimpiyatları'na katılmak ve kazananlarla birlikte podyuma çıkabilmek.

IMDb: 7,2

14. Without Limits (1998)

14. Without Limits (1998)
www.beyazperde.com

'Limit Yok' filmi Olimpiyat koşucusu Steve Prefontaine'in hayatını anlatıyor. Ünlü sporcu Prefontaine'in çocukluğundan başlayan filmde Oregon'da geçen çocukluğu, Oregon Üniversitesi'nde geçirdiği zamanlar ve orada tanıştığı efsanevi koç Bill Bowerman'la çalışmaları işleniyor. Ünlü sporcunun Olimpiyat kariyerini de işleyen film Prefontaine'in 24 yaşında bir araba kazasında hayatını kaybedene kadar hayatını adım adım gözler önüne seriyor.

1970'lerin en önemli koşucularından Steve Prefontaine'in hayatına odaklanan 'Limit Yok' filminin yönetmen koltuğunda  Robert Towne oturuyor. Yapımcılığını ünlü yıldız Tom Cruise'un üstlendiği filmin başrollerini ise Billy Crudup, Donald Sutherland, Monica Potter  ve Jeremy Sisto paylaşıyor.

IMDb: 7,2

15. We Are Marshall (2006)

15. We Are Marshall (2006)
www.sinemalar.com

Eğer neşelenmiyorsanız, nabzınızı ölçtürmelisiniz. Futbol öyle bir oyundur ki önce sizi devirir ve sonra da ayağa kalkmanızı bekler. Bir uçak kazası, Huntington'ın Batı Virginia kasabasını vurur, daha çok da Marshall Üniversitesini. Büyük uçak kazasında hemen hemen tüm futbol takımını ve teknik ekibini kaybeden Marshall Üniversitesi'ne Jack Lengyel gelir ve kimsenin istemediği o işi üstlenerek takımı tekrar bir araya toplar. Matthew McConaughey, Lengyel rolünde; zafer şansı yok denecek kadar az olan tecrübesiz oyuncuların enerjik ve sevecen koçu rolüyle göz dolduruyor.

IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ali (2001)

16. Ali (2001)

Yıl 1964... Cassius Clay azılı rakibi Sonny Liston'ı yener ve boksta dünyanın en iyisi olma unvanını kazanır. Ardından gelen on yıl boyunca ünlü boksör tüm dünya tarafından tanınan efsane bir kişilik haline gelir. Tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen efsane boksçu Müslümanlığı seçerek bir kez daha tüm ilgiyi üzerine çeker. O artık Muhammed Ali'dir ve halen daha boks evreninde mucizeler yaratmaktadır, ta ki Vietnam Savaşı'na katılmayı reddedene kadar...

IMDb: 6,8

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın