Görüş Bildir
Haberler
Spor Tarihinden 11 İlginç Anekdot

Spor Tarihinden 11 İlginç Anekdot

2016 Spor Takvimi’nden derlediğimiz, sporun birçok türünde eğlenceli ve komik anlarını yansıtan birbirinden ilginç olaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maymun co-pilot

1. Maymun co-pilot

16 Mayıs 1953’te, NASCAR yarışında Tim Flock yarışa yanında bir maymunla katıldı. Yarışı kazanan Flock daha sonra 7 yarışta daha Jocko Flocko adını verdiği, özel yarış kıyafeti giydirdiği maymunla birlikte yarıştı.

2. Magdeburg Protestosu

2. Magdeburg Protestosu

25 Mart 2012’de, Almanya’da 4. Lig’te mücadele eden Magdeburg takımının taraftarları, 5 maçtır gol atamayan takımlarının gol atmasına yardımcı olmak için futbolculara kalenin nerede olduğunu ok işaretleriyle göstererek ilginç bir protestoya imza attılar. Takım bir gol atabildi ama 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

3. 12. Oyuncu

3. 12. Oyuncu

18 Nisan 2001’de, Bayern Münih maçı öncesinde fotoğraf çektiren Manchester United kadrosunu görenler gözlerine inanamadı. Çünkü kadroda 12 kişi vardı. Gerçek daha sonra ortaya çıktı. Karl Power adlı İngiliz taraftar da giydiği Manchester United formasıyla fark edilmeden futbolcularla birlikte gazetecilere poz vermişti.

4. Maçın kırılma anı

4. Maçın kırılma anı

2 Eylül 2011’de, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri grup maçında Hollanda’ya 11-0 yenilen San Marino’nun teknik direktörü Giampaolo Mazza maçtan sonra şu açıklamayı yapmıştı: “Maçın kırılma anı 55. dakikada ofsayttan yediğimiz 5. gol oldu.”

5. Duty Free ama o kadar da değil!

5. Duty Free ama o kadar da değil!

1990 yılında İngiltere’ye gelen Arnavutluk Milli Takımı Heathrow Havalimanı’nda gözaltına alındı. Duty Free mağazasından alışveriş yapan takım, Duty Free’nin bedava alışveriş anlamına geldiğini düşündüğü için aldıklarını ödemeden mağazadan çıkmıştı. Olayın aslı anlaşılınca da serbest bırakılmışlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diline hakim olamayan futbolcu

6. Diline hakim olamayan futbolcu

İngiltere amatör liginde oynayan Lee Todd, bir maçta 2. saniyede kırmızı kart gördü. Nedeni ise hakemin düdüğünü çok sesli bularak küfür etmesi oldu.

7. Burası Türkiye!

7. Burası Türkiye!

28 Temmuz 2012’de, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6’ncı ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde, yarışçılardan Sabri Ünver polis tarafından durdurularak ehliyet ruhsat kontrolü yapıldı.

8. Yoğun sis maça heyecan kattı

8. Yoğun sis maça heyecan kattı

21 Kasım 1945’te, Arsenal-Dinamo Moskova arasında oynanan hazırlık karşılaşmasını yoğun sis kapladı ancak hakemler oyuna devam edilmesini istedi. Bir süre sonra Dinamo Moskova oyuncu değişikliği yaptı ama kimse oyundan çıkmadı. Hatta maç sonunda bir ara sahada 15 kişiydik diye itiraf geldi. Arsenal de geri kalmadı kırmızı kart gören oyuncusunu tekrar oyuna soktu. Kalecisi sisten göremeyip kale direğine çarpınca da seyircilerden biri kaleye geçti.

9. Mahalle maçında olmaz

9. Mahalle maçında olmaz

19 Temmuz 1930’da, Uruguay’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda Meksika-Arjantin maçında iki kez penaltı kararı verildi ancak penaltı noktası sahada işaretli değildi. Bolivyalı hakem 11 metreyi kendince belirledi ama mesafe 17 metreyi bulmuştu ve penaltı noktası ceza sahasının dışında kalmıştı. Buna karşın Meksikalı Manuel Rosas penaltılardan birini gole çevirmeyi başarmıştı.

10. İlk ve son

10. İlk ve son

1974 FIFA Dünya Kupası’na katılmak için eleme maçında Polonya ve İngiltere karşılaşıyordu ve İngiltere 1-0 öndeydi. Maçın son 90 saniyesinde İngiltere’de Kevin Hector oyuna girdi, topa bir kez dokunabildi o da kendi kalesine gol oldu. İngiltere elendi, bu maç da Hector’un ilk ve son milli maçı oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ölümüne yarış

11. Ölümüne yarış

4 Haziran 1923’te ABD’li jokey Frank Hayes, New York’ta katıldığı yarış sırasında kalp krizi geçirip öldü ancak durmayan at, yarışı birinci bitirdi. Hayes, bir at yarışı kazanan tek ölü jokey unvanını elde etmiş oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
42
9
9
9
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın