Görüş Bildir
Haberler
Sözleşmeliye Kadro Teklifi TBMM'ne Verildi

Sözleşmeliye Kadro Teklifi TBMM'ne Verildi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kamuda çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması ile ilgili kanun teklifinin, Meclis Başkanlığına verildiğini söyledi. Elitaş, 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel statüsündekilerin kadroya alınacağını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Belediyelerde çalışan sözleşmelilerde 3 yıl şartı aramadan kadroya geçecek"

"Belediyelerde çalışan sözleşmelilerde 3 yıl şartı aramadan kadroya geçecek"

Elitaş '' Sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifini Cumhur İttifakı ortağımız MHP ve Mustafa Destici'nin de imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunduk. Sözleşmeli personelin nasıl çalıştırılacağına ilişkin düzenlemeler mevcut. Buna geçenler devlet memuru kadrosunda devam edecekler. Sözleşmeli personellerin devam garantisi olmadığı gibi terfi imkanları ve imza yetkileri yoktu. Bunlar devlet memuru statüsüne gireceklerinden dolayı bu imkanlardan yararlanacaklar. Sözleşmeli olarak çalışan kamu personelleri 1 ay içinde müracaat ettikleri takdirde atamaları yapılacak. Belediyelerde çalışan sözleşmelilerde 3 yıl şartı aramadan kadroya geçecek. Toplam 458 bin 615 sözleşmeli çalışan kadroya geçecek. Belediyelerde çalışan sözleşmelilerde 3 yıl şartı aramadan kadroya geçecek. Toplam 458 bin 615 sözleşmeli çalışan kadroya geçecek.'' dedi.

TBMM çalışanlarının 657'ye tabi olmadığını hatırlatan Elitaş ''Uzman Çavuşlarla ilgili bir kanun var. O kanuna göre Uzman Çavuşlar belli bir yıl çalıştıktan sonra eğer çalıştıkları kurumlarda ihtiyaç varsa memuriyet hakkı kazanabiliyor. O hak devam edecek'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklaması

EYT ile ilgili olarak ise Elitaş, 'EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz. Ama bizden tarih beklemeyin' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatma Akyüz

Hizmet alımı adı altında çalışan taşeronlara da aynı hak verilse keşke...