Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Mesafe Döneminin Favorisi Karavan Tatilinin Sandığınız Kadar Ucuz Olmayacağını Gösteren Sebepler

Sosyal Mesafe Döneminin Favorisi Karavan Tatilinin Sandığınız Kadar Ucuz Olmayacağını Gösteren Sebepler

cihan taştan
04.08.2020 - 08:15

Karavanla tatile çıkan insanların paylaştıkları muhteşem kareleri gördükten sonra 'keşke benim de bundanım olsa' dediğinizi biliyoruz. Sosyal mesafe döneminde değeri bir kez daha anlaşılan karavan tatilinin maliyetleri sizi şaşırtabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sosyal mesafeden ödün vermeyerek tatile çıkmak herkesin hayali... Karavanla yollara düşmek ise bunun en keyifli yöntemlerinden biri. Peki ya maliyetler?

Karavan satın alıp yollara düşmeyi hayal edenlerin hesaba katması gereken ekstra maliyetleri sizin için derledik.

1. Hesaba katmanız gereken ilk büyük maliyet: Yakıt Ücreti 😓

Karavanla tatile çıkmayı cazip hale getirecek onlarca şey var ancak düşük maliyet bunlardan biri olmayabilir. Eğer karavanla tatile çıkmayı planlıyorsanız, kullandığınız aracın yakıt tüketimine ve seçeceğiniz rotaya göre değişmekle birlikte, ciddi bir yakıt masrafı sizi bekliyor.

2. Eğer karavanı kiralayarak yola çıkacaksanız maliyetler katlanacak demektir.

2. Eğer karavanı kiralayarak yola çıkacaksanız maliyetler katlanacak demektir.

Henüz kendi karavanınızı almadıysanız bu minik kaçamağın bedeli bir hayli artabilir. 2020 itibariyle kiralık karavan fiyatlarının yaklaşık 500 TL'den başladığını belirtelim.

3. Yola çıkmadan önce hesaba katmanız gereken bir diğer değişken de 'camping' ücretleri.

Türkiye'nin her yerinde karavanla giriş yapabileceğiniz kamp alanları mevcut. Bu tesislerde duş, tuvalet, elektrik gibi imkanlardan faydalanabilir, pis su tankınızı temizleyebilirsiniz ancak bu hizmetlerin de bir bedeli var. Evdeki hesabın çarşıya uyması için dikkatli davranmakta fayda var.

4. Karavanınızın bakım masrafları, standart bir otomobilin çok üzerine çıkabilir.

Ocak, jeneratör, buzdolabı, klima ve daha onlarca teknolojik alet... Araçtan ziyade evi andıran karavanların masraflarının sıradan bir araç gibi olacağını düşünmek yanlış olur. Karavan almadan önce bu masrafları kalem kalem incelemek fikrinizi değiştirmenize sebep olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Bir otelde ihtiyaç duyacağınız tüm malzemelerin mini versiyonunu satın alacağınızı unutmayın.

5. Bir otelde ihtiyaç duyacağınız tüm malzemelerin mini versiyonunu satın alacağınızı unutmayın.

Sonuçta tatile çıkacağınız karavan sizin minik oteliniz olacak. Dolayısıyla karavanın içine ihtiyaç duyduğunuz tüm malzemeleri koymanız gerekiyor. Kamp sandalyesi, tente, tüp, hortum, mini mutfak malzemeleri vb. derken alışveriş listeniz bir hayli kalabalık olacak.

6. Geceyi aydınlatmanın da hatırı sayılır bir bedeli var elbette!

Mini evinizde kullanacağınız elektrik, sandığınızdan daha pahalıya patlayabilir. Aydınlatma, buzdolabı, kanalizasyon, havalandırma gibi birçok şey için bolca elektrik kullanmanız gerekecek. Bu masraflar karavanınızın büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor. Yine de önceden hesap yapmakta fayda var. Güneş panelleri sayesinde bu masrafı azaltmanız mümkün.

7. Park yeri bulmak pek kolay olmayabilir.

Karavanı park etmenin otomobil kadar kolay olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Elbette, şehirden uzak, doğal alanları seçtiğinizde bu konuda sıkıntı çekmeyeceksiniz ancak turistik bölgelerde park yeri için yüksek meblağlar ödemek durumunda kalabilirsiniz.

8. Geçiş ücretlerindeki farkı da hesaba katmayı unutmayın.

8. Geçiş ücretlerindeki farkı da hesaba katmayı unutmayın.

Karavanınızın özelliklerine göre köprü ve otoyolların geçiş ücretleri değişecektir. Aynı şey milli parkların giriş ücretleri için de geçerli. Yol haritanızı güncellemeden önce bu detayları kontrol etmenizde fayda var.

9. Sigorta ve kasko ücretleri, maliyetleri arttıran kalemlerden bir diğeri.

Kullanacağınız karavanın modeline ve büyüklüğüne göre sigorta ve kasko ücretleri değişiklik gösterecektir. Karavan hayallerinizin suya düşmesini istemiyorsanız bu minik detaylara dikkat etmeyi unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Eskime ve yıpranma bedelini de unutmayalım.

Karavan almanın standart bir tatilden ayrıştığı noktalardan biri de yıpranma payı. Sonuçta aracı otoparkta yatması için satın almıyorsunuz. İkinci el araç piyasasının nasıl şekilleneceğini öngöremesek de zaman içerisinde aracınızın kilometresinin artacağı ve eskiyeceği bir gerçek.

11. Yeni evinizi istediğiniz şekle getirmek için: Yenileme ve Modifiye Masrafları

11. Yeni evinizi istediğiniz şekle getirmek için: Yenileme ve Modifiye Masrafları

Gelişen teknolojiyle birlikte her geçen gün daha şık ve kullanışlı ürünler ortaya çıkıyor. Buna paralel olarak karavanınızı daha konforlu hale getirmek için bu ürünlere ihtiyaç duymanız olası.

Doğayla iç içe olup özgürce gezebileceğiniz bir karavan almak, tatil anlayışınızı yeniden şekillendirmenizi sağlayacaktır. Eğer bu hayalinizi gerçekleştirmeden önce detaylı bir araştırma yaparsanız, evdeki hesaptan şaşmadan tatil yapmanın keyfini sürebilirsiniz. Yol açık, yola çık!

Kendi karavanınızı alıp özgürce seyahat etmek istiyorsanız bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın