Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyada Erkeklerin Kadınlara Verdikleri Tepkilere Dair 8 Deneysel Çalışma

Sosyal Medyada Erkeklerin Kadınlara Verdikleri Tepkilere Dair 8 Deneysel Çalışma

Merve Ç.
23.02.2015 - 15:18 Son Güncelleme: 23.02.2015 - 15:41

Bir süredir Twitter adlı sitede kitlemle buluşma fırsatını yakalıyorum. Bu bana kendimi ifade etme fırsatı verdiği kadar Türk erkeği hakkındaki tezlerimi de gözlemleme fırsatı veriyor. Çok etkili bir şekilde kontrollü deneyler icra edebiliyorum. İşte sizler için yaptığım bir takım kontrollü deneylerin sonuçlarını bugün sizlerle paylaşıyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her yol mübah.

Türk erkekleri için 'kız düşürmeye' giden yolda her şey mübah. 

Bunun için denek olarak seçtiğim 10 farklı erkeğe 10 farklı yaklaşım sergiledim. Kimini aşağıladım, kimine küfrettim, kimini hiç kaale almadım, kimine güldüm, vs. Sonuç olarak gördüm ki 10 erkekten hiçbiri geri adım atmadı. Güldüğüm erkekle, küfrettiğim erkek arasında davranış bakımından hiçbir fark göremedim. Bu da demek oluyor ki, erkek milleti kız düşürmeyi kafasına koydu mu küfretsen 'canım çok tatlı küfür ediyorsun' diyor.

2. Kız elden kaçıyor!

louisajm.files.wordpress.com

Seni fark etmiş kızı elden kaçırırsan gerizekalısın.

Bunu test etmek için erkeklerle tartışmaya girmeye özen gösterdim. Acaba kaç tanesi, beni kaybetmeyi göz alıp görüşlerini sonuna kadar savunacak merak ettim. Bunun için yaklaşık 20 erkekle ciddi ciddi tartıştım. Sonuçta gördüm ki hepsi görüşlerinden derin tavizler verdi. Çünkü 'O zaman sana güle güle' dediğim hiçbir erkek, vedalaşmayı göze alamadı. Kızı kaçıracağıma görüşlerimi satarım anlayışı %100 işliyor.

3. Ya onları ben de pek sevmiyorum...

Kız gelecek yerden kanka esirgenmez.

Burada bir erkeğin hiç tanımadığı bir kız için arkadaşlarını satıp satmayacağını test etmek istedim. Bunun için oluşturduğum deney basitti. 8 kişilik bir arkadaş grubunu mention atarak tartışmaya çektim ve yavaş yavaş hepsini bloklayıp sadece birini bıraktım. O bir kişinin derhal DM yoluyla bana ulaşıp, 'ya onların kusuruna bakma, ben de yazdıklarından hazzetmedim ama naparsın :)' demesi uzun sürmedi.

4. Çok haklısınız.

www.funnyjunk.com

Kadın her zaman haklıdır.

Bu deney için arkadaşlarım arasından bir kontrol grubu oluşturdum. Ve denek ile mention yoluyla irtibat kurduktan sonra kontrol grubunun bana saldırmasını sağladım. Görmek istediğim şey deneğin benim için nereye kadar gidebileceğiydi. Tecrübe ettiği on deneğin onu da benim için kontrol grubu ile küfürleşip, onları spamlatmaya kadar gitmiş olmasıydı. Tabii ki sonuç DM'de bitti. 'Nasıldım ama :)' tabii ki blokladım.

5. Sen başkasın.

Kendini özel hisseden erkeğin önünde hiçbir şey duramaz.

Burada bir erkek kendini özel hissederse neler yapabilir onu görmek istedim. Benimle dalga geçtiğini fark ettiğim 5 kişilik bir erkek grubu içerisinde birini takip ettim. Ardından bir tweetini favorilerime ekledim ve sonuç hiç de şaşırtıcı değil, benim o grup içerisinde has bir savunucum oldu, grubu benim yerime dağıttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sevişmeyi ben de severim...

www.funnyjunk.com

Sevişmek mi? Hem de kız mı dedi bunu?

Bir Türk erkeğine içinde 'sevişme' kelimesinin geçtiği bir cümle kurarsanız onu istediğiniz yöne çekebilirsiniz tezimi doğrulamak için kendime yakışıklı, kendinden emin bir kurban seçtim. Bir tweeti üzerinden atışmaya başladım. Ne derse aksini savundum, bana küfretmesi için zorladım. Haliyle etti, ben de ona 'sevişmek gibi çok sevdiğim bir eylemi küfür olarak kullanmanız çok rahatsız edici' diye cevap verdim. Sonrası malum DM kutum dolup taştı.

7. Mutlaka ilgisini çekeceğim!

Umut fakirin ekmeği...

Basit bir deneydi benim için, bir erkeğe umut verilirse bu umudunu ne kadar koruyabileceğini test etmek istedim. Bir tweetine ':)' mention'ı atıp, takibe aldığım erkeğin ardından yağmur gibi yağan, DM ve mention'larına hiç cevap vermedim. Ardından takibi bıraktım. Mention'ları sildim. İnanmazsınız hala tweetlerimi favorilere ekleyip, RT ediyor. Umut fakirin ekmeği.

8. Benim için hiç sorun değil.

İşin ucunda kız varsa hiçbir iş angarya olmaz.

Basit bir deneydi yaptığım. Bir erkeğin hiç tanımadığı bir kız için neler yapabileceğini görmek istedim. Seçtiğim 10 erkek ile 2 gün tweetleştim. Güvenlerini kazandıktan sonra hepsini havaalanına benim için bir şey almaya yolladım. Hepsi gitti :)

Sonuç:

Bunu erkekleri kullanmak, onları kandırmak olarak gören erkek arkadaşlar aynı deneyleri siz de kızlar üzerinde yapın bakalım ne sonuç alıyorsunuz. Bana kızacağınıza kendinize çeki düzen verin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
42
39
8
2
2
0