Görüş Bildir
Haberler
Sosyal İzolasyon Günlerinde Seyahat Etmeden Dünyayı Keşfetmenin Yol Haritası

Sosyal İzolasyon Günlerinde Seyahat Etmeden Dünyayı Keşfetmenin Yol Haritası

cihan taştan
16.05.2020 - 06:45

Sosyal izolasyondayken de yeni yerler keşfedebilir, başka kültürlere dokunabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Haritayı açın ve hakkında pek fazla şey bilmediğiniz bir ülkeyi gözünüze kestirin.

1. Haritayı açın ve hakkında pek fazla şey bilmediğiniz bir ülkeyi gözünüze kestirin.

Sosyal izolasyon sebebiyle seyahatlere uzun bir ara vermiş olmamız, gezmeye ve keşfetmeye devam etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Yeni yerler keşfetmeye ve uzak diyarlardaki hayatlara göz atmaya başlamak için dünya haritasını önünüze koyun ve gözünüzü kapatıp bir ülke seçin.

2. Seçtiğiniz ülkenin tarihine, nüfusuna, ekonomisine ve en gözde şehirlerine bir göz atın.

2. Seçtiğiniz ülkenin tarihine, nüfusuna, ekonomisine ve en gözde şehirlerine bir göz atın.

Bir ülkeye dair fikir sahibi olmanın tek yolu, oraya taşınmak değil elbette. Ülkenin yakın tarihindeki önemli olaylar, nüfusunun büyüklüğü ve etnik dağılımı, güncel ekonomi durumu gibi birçok detay, bir ülkenin dinamiklerini anlamanıza yardımcı olabilir.

3. Biraz internet araştırmasıyla ülkenin görülmeye değer yerlerini öğrenin.

Seçtiğiniz ülkenin en popüler destinasyonlarını öğrenmek yalnızca birkaç tık uzağınızda. Dijital dünyada şehirler arası seyahat ise yalnızca saniyeler sürüyor.

4. Google Haritalar vasıtasıyla merak ettiğiniz bölgeye ışınlanın.

Görmek istediğiniz yer bir antik tiyatro, meşhur bir opera binası ya da sevilen bir mimarın asırlara meydan okuyan kütüphanesi olabilir. Haritadan istediğiniz yeri seçin ve oraya ışınlanın. Merak ettiğiniz yapıya dair görselleri tam karşınızda bulacaksınız.

5. Müzeleri ziyaret edin.

5. Müzeleri ziyaret edin.
www.mediateca.inah.gob.mx

Bir ülkenin tarihini ve kültürünü anlamak ya da arkadaş ortamlarında ne kadar kültürlü olduğunuzu göstermek için bundan daha işlevsel bir yöntem olabilir mi? Pandemi dolayısıyla yüzlerce müze online ziyarete açık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Milli parklarda özgürce dolaşın.

Güney Afrika’daki Kruger Ulusal Parkı’nda görebileceğiniz ‘beş büyükler’ listesinin hangi hayvanlardan oluştuğunu biliyor musunuz? Peki, öğrenmek istemez misiniz? Google Earth sayesinde birçok milli parkı kolayca ziyaret edebilirsiniz. Hep özendiğiniz o safari, yalnızca birkaç tık mesafesinde.

7. Dilini anlamasanız bile yerel televizyon kanallarına göz atın.

Televizyon yayınları bir ülkeye dair çok şey anlatır. Sabah programları, akşam haberleri ve 'prime time' dizilerine bakarsanız ülkeyi analiz etmek için yeterli bilgiye ulaşırsınız.

8. Müzik ruhun gıdasıdır! Yerel radyo kanallarını dinleyin.

Bir ülkeyi cezbedici hale getiren yegane şey doğal güzellikleri değil elbette. Yalnızca radyoda çalan popüler şarkılardan bile o bölgenin yerlilerinin yaşam tarzına dair fikir sahibi olabilirsiniz. Spotify'da Kolombiya'nın hit listelerini dinlediniz mi hiç?

9. O ülkeye özgü lezzetlerin tadına bakın.

Her ülkenin yerel mutfağı size hitap edecek diye bir şey yok tabii ki. Yine de merak ettiğiniz bir ülkenin popüler yemek tariflerini evde yapmayı denerseniz, gerçekten oraya gittiğinizde neyle karşılaşacağınıza dair fikir sahibi olursunuz.

10. Hayat pahalılığına dair kısa bir araştırma yapın.

Hayat pahalılığı, ileride yapacağınız seyahat planları için aşırı derecede önemli. Aynı zamanda insanların hayat tarzına dair de fikir veriyor. İnternette biraz sörf yaprak merak ettiğiniz memleketin asgari ücretini, orada yaşayanların ortalama gelirini ya da bir akşam yemeğinin ücretini öğrenebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şehrin ıssız sokaklarında kaybolun. Hem de hiç yorulmadan!

Covid-19 nedeniyle evden çalışıyorken öğle arasını Sidney sokaklarında geçirmek istemez misiniz? Google Street View'i açın ve şehrin ara sokaklarında kaybolun. Kim bilir, belki de aşık olacağınız şehir parmaklarınızın ucundadır.

12. Gezginlerin o ülkede çektiği belgesel programlarını takip edin.

Modern teknolojinin nimetleriyle birlikte dünya üzerinde kamera girmedik memleket kalmamıştır muhtemelen. Gözünüze hoş gelen her ülke için çekilmiş birkaç belgesel bulabileceğinize emin olun.

13. Nereyi gezeceğinize siz karar veremediyseniz bırakın buna yol filmleri karar versin.

Seyahat kısıtlaması olan şu günlerde yapılacak en mantıklı şeylerden biri, seyahat edenleri izlemek. Seçtiğiniz yol filmini izlerken geçeceğiniz ara sokaklara dair onlarca şey öğreneceğiniz kesin.

Bonus: Dünya seyahati kesmezse Ay’a gitmek elinizde!

Google’ın uydu görsellerini kullanarak hazırladığı Google Moon ile Ay’ın yüzeyini yakından inceleyebilirsiniz. Keşfetmenin sınırı yok!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın