Görüş Bildir
Haberler
Sony’nin Prototip Projektörü Yüzeyleri Dokunmatik Ekrana Dönüştürüyor

Sony’nin Prototip Projektörü Yüzeyleri Dokunmatik Ekrana Dönüştürüyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sony’nin Future Lab ismini verdiği Ar-Ge grubu, çılgın fikirleri prototip haline getirmeye devam ediyor. Son örneklerini Amerika’nın Austin şehrinde düzenlenen SXSW etkinliğinde sunan ekip, Sony projektör prototipini kullanarak yüzeyleri dokunmatik ekrana dönüştürüyor.

İnteraktif Masaüstü adı verilen bu proje, derinlik ve hareket sensörleri sayesinde yüzeyin üstüne koyulan kitapları yansıtabiliyor. Bu projenin, Bastian Brocker’in 2012’de PlayStation Eye kamera ve Microsoft Kinect sensörünü kullanarak geliştirdiği gerçeklik özellikli kahve masasının gerçeğe dönüştürülmüş hali olduğunu söyleyebiliriz.

Projektör prototipinin özelliklerini gösterirken Lewis Caroll’un Alice Harikalar Diyarında eserini kullanan Sony, kitap açıldığında içinde bulunan animasyonların sürüklenerek masaüstüne taşınabildiğini ve masaüstünde bulunan gerçek nesnelerle etkileşim içine girebildiğini gösterdi.

Şimdilik prototip aşamasında olan proje, tarih kitapları ve önemli edebi eserlerin hareketli ve interaktif ders materyallerine dönüşmesi açısından son derece etkileyici.

Kaynak: http://www.theverge.com/2016/3/13/112...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın