Görüş Bildir
Haberler
Sony’nin Akıllı Gözlük Modeli SmartEyeglass Satışa Çıktı

Sony’nin Akıllı Gözlük Modeli SmartEyeglass Satışa Çıktı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın akıllı gözlük modeli Google Glass’tan sonra Sony‘den ’SmartEyeglass’ ile karşı atak geldi. Sony’nin ilk akıllı gözlük modeli olma özelliğini taşıyan SmartEyeglass, ilk olarak sadece geliştiricilere sunuldu.

Google Glass’tan farklı olarak tam bir gözlük şeklinde olan SmartEyeglass, arttırılmış gerçeklik (augmented reality) özelliğini taşıyor. SmartEyeglass, gözlük camının tamamına görüntü aktarabiliyor. Böylelikle kullanıcılar tam olarak gerçek hayat ile dijital hayatı birleştirebiliyor. Buna ek olarak gözlük bağlı olduğu bir modülle kullanılabiliyor. Modülün içerisinde işlemci, batarya, depolama ve mikrofongibi donanımsal özelikler var. Ses algılama sistemine sahip olan SmartEyeglass, kullanıcıların verdiği komutları bu modül üzerinden dinliyor ve buna göre işlem yapıyor.

Gözlüğün teknik özelliklerini paylaşmak gerekirse, SmartEyeglass’ın 3 mm kalınlığında camıbulunuyor. 77 gramlık hafifliğiyle dikkat çeken yeni akıllı gözlük modeli, Google Glass’tan hafif durumda. SmartEyeglass’ın şarj ömrü ise bize biraz zayıf geldi. Paylaşılan bilgilere göre SmartEyeglass’ın kamerası sürekli kullanılması durumunda şarjı 80 dakika dayanıyor. Kameranın kullanılmadığı durumlarda ise SmartEyeglass’ın 150 dakikaya kadar uzuyor. Buna ek olarak SmartEyeglass’ın GPS ve Bluetooth gibi özellikleri de bulunuyor.

Satış fiyatı 840 dolar

Yazının başında da belirttiğimiz gibi SmartEyeglass, şu anda sadece geliştiriciler tarafından satın alınabiliyor. Sony’den paylaşılan bilgilere göre SmartEyeglass, şu anda İngiltere, ABD ve Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Gözlüğün ücreti ise ABD’de 840 dolarAvrupa ülkelerinde 670 Euro ve İngiltere’de ise 520 İngiliz Sterlini olarak belirlendi. Başka bir deyişle Google Glass’tan kat kat ucuz durumda.

SmartEyeglass’ın raflarda yer alması için henüz biraz vakit var. Şirketten yapılan açıklamada yeni akıllı gözlük modeli 2016 yılında raflardaki yerini alarak son kullanıcılarla buluşacak.

  • Teknoyo

Sony SmartEyeglass’ı daha yakından tanımak için hazırlanan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Kaynak: http://teknoyo.com/sony-smarteyeglass/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0