Görüş Bildir
Haberler
Sony 4K UHD TV'ler Futbol Tuşu İle Geliyor

Sony 4K UHD TV'ler Futbol Tuşu İle Geliyor

Caner
01.05.2014 - 21:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sony 4K Uhd Tv'ler Futbol Tuşu İle Geliyor

Sony, yepyeni BRAVIA 4K UHD ve Full HD TV serisi ile sinema kalitesini evlere taşıyarak, izleyicilere bambaşka bir televizyon izleme deneyimi sunuyor. Tüketicileri cezbedecek çok sayıda yeni özelliği de içinde barındıran, Mayıs ayında piyasaya sürülecek olan yeni 4K UHD ve Full HD TV serisi Çırağan Palace Kempinski'de , tarihinde düzenlenen basın lansmanıyla görücüye çıkarıldı.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Hiroshi Kikuchi , Sony'nin diğer teknoloji şirketlerinden farklı bir yere konumlandığını ifade etti: ' Biz mühendisiz ama aynı zamanda müzisyen, yönetmen, oyuncu ve sanatçıyız. Birlikte de tek bir bütün olarak çalışıyoruz. Ürünümüz bir TV, şarkı veya film olsa da başarısını ürün özelliklerindeki rakamlara veya pratiklere bakarak ölçmüyoruz. Başarısını insanlara hissettirdikleriyle ölçüyoruz. 'Mercekten göze' teknolojisinin gücü ile en iyi detayları sunabiliyoruz. Sony 4K televizyonunda gerçek bir 4K içeriğini izlemek insanı şaşırtacak, 'wow' dedirtecek deneyim. İzleyiciler, görüntüdeki detaylar sayesinde ışığın altında dans eden toz taneciklerini bile fark edebilir .'

4K içeriğin yaygınlaşması için yaptıkları çalışmalara da değinen Kikuchi , ' Sony olarak, 4K içeriğin izlenebileceği görüntü ortamlarını artırarak evlerde 4K izleme deneyimini zenginleştirmeye devam ediyoruz. Yeni televizyonlar, ev sinema projektörleri ve video modelleri de büyüyen 4K ürün gamına katıldı. Aynı zamanda kullanıcıların 4K içeriğin zevkine varabileceği farklı yolları da artırıyoruz. 4K izleme deneyimini evlerde zenginleştirmek için mevcut 4K içeriğinin çeşitliliğinin ve içeriğin izlenebileceği ortamları da artırmak çok önemli. Bu hedeflere ulaşmak için Sony olarak 4K video ve fotoğraf görüntü hizmetleri gibi farklı girişimlerde de bulunuyoruz .' şeklinde konuştu.

Gerçekçi ve canlı gibi görünen kırmızı ve zümrüt yeşili tonları Geleneksel LED TV'nin üç katı parlaklığa ulaşan bir parlaklık aralığı sunan X-tended Dynamic Range PRO teknolojisi, görüntü kalitesini daha da geliştiren eşsiz arkadan aydınlatma algoritmasını kullanarak siyah alanların daha koyu, parlak alanların ise daha parlak görünmesini sağlıyor. İzleyiciler, aynı zamanda tüm sahnenin sunduğu duyguları hissettiren, çarpıcı renkler sağlayan TRILUMINOS ekran ile geniş bir renk gamının da tadını çıkaracaklar. X-tended Dynamic Range PRO ile bir araya getirildiğinde, kırmızı ve zümrüt yeşilinin tonlarının gerçekçi ve canlı gibi görünen yeniden üretimi ile mükemmel bir görüntü kalitesi elde ediliyor.

Yeni ürün yelpazesindeki modellerin bir kısmında, ekran boyutlarının sürekli olarak büyüdüğü bir dönemde dengeyi artırmak üzere geliştirilen yenilikçi ' Wedge ' tasarım anlayışı bulunuyor. Televizyonun ağırlık merkezini daha aşağı çekerek geleneksel TV'lere kıyasla daha küçük bir altlık boyutu elde edebilen Sony, böylece büyük ekran boyutuna rağmen çok daha çeşitli kurulum opsiyonlarına da imkân veriyor. Kurulum opsiyonlarının artırılmasının yanı sıra, ses kalitesi de iyileştiriliyor. Hoparlör Kapasitesini artıran 'wedge' yapısı, bugüne kadar bir düz ekran TV'de olanlardan daha derin ve daha güçlü ses sunmak için büyük bir hoparlörü içinde barındırıyor. Hoparlör kapasitesinin artırılması ile, bas da zenginleştiriliyor ve sesdeki bozulma azaltılıyor; böylece TV izleme deneyimi bir adım daha öteye taşınıyor.

Her türlü içerikte nefes kesici 4K çözünürlük

Sony'nin sunduğu yeni 4K UHD modellerinin yedisi de Sony'nin eşsiz yükseltme ve süper çözünürlük teknolojilerinin bileşiminden yararlanarak her türlü içeriği güzel ve nefes kesici 4K çözünürlük ile sunan güçlü görüntü işleme motoru 4K X-Reality PRO'yu içinde barındırıyor. Orijinal 4K içeriklerde, 4K X-Reality PRO, 4K'dan 4K'ya tanımlı veri tabanını kullanarak görüntü kalitesini daha da geliştiriyor. Böylece, orijinal 4K görüntülerin netliği ve canlılığı iyileştirilirken hem kontrast artırılıyor hem de ekran üzerindeki renkler zenginleştiriliyor. HD içeriklerde, 4K X-Reality PRO sadece piksel sayısını artırmak yerine yükseltme için içeriğe uyarlanabilir bir veri tabanından yararlanıyor. 4K X-Reality™ PRO, televizyona yüklenen içeriklere bağlı olarak, her pikselin 4K'ya yakın bir deneyim için optimize edilmesini sağlamak üzere uygun bir yükseltme algoritması seçiyor.

ClearAudio+ teknolojisi ile seslerde gerçek netlik

2014 Full HD BRAVIA ürün yelpazesi aynı zamanda yüksek kaliteli ses üretmek için Sony'nin eşsiz dijital ses işleme teknolojilerini bir araya getiren ClearAudio+ teknolojisinin kullanımı ile güçlü ses de vadediyor.

Yeni Bağlantı teknolojileri ile 4K geleceğine hazır

Yeni Sony 4K UHD televizyonlar , 4K/60p içeriği görüntülemelerini mümkün kılan en son HDMI standardı olan HDMI 2.0'ı da destekliyor. Bu, spor gibi hızlı hareket eden içerikler için ideal standart olma özelliğini taşıyor. Televizyonlar aynı zamanda akıllı telefon ve tabletlerden gelen 4K çıktıyı destekleyen MHL 3.0 ile de uyumlu. Bu özelliklere ek olarak, HEVC'i destekleyen yeni bir dekoder ile donatılan yeni modeller, internetten gerçek zamanlı veri akışı ile gelen 4K/60p içerikleri de oynatabiliyor.

İçeriklere hızlı ve kolay erişim imkânı

Sony'nin bu yıl piyasaya çıkaracağı yeni BRAVIA TV'ler sundukları yeni kullanıcı deneyimi ile izleyicilerin aklını başından alacak. İlk defa sunulan One-Flick Eğlence özelliği izleyicilerin sevdikleri kanalları hızlıca seçebilmesine veya evdeki kaynakların çoğundaki içeriklere göz atabilmesine imkân veriyor. İzleyiciler aynı zamanda buna eşlik eden One-Flick uzaktan kumandayı da bir dokunmatik yüzey veya akıllı telefon kullanıyormuşçasına kolayca kullanabiliyorlar. Yukarı veya aşağı doğru hafif vuruşlar ile, izleyiciler dijital yayın, DVR , yerel/kişisel dosyalar ve çevrimiçi içeriklere kolaylıkla erişebiliyorlar. One-Flick Eğlence , izleyicilerin, tercihlerini bir ' En Çok Seçilenler ' menüsünde saklayabiliyor ve kişisel alışkanlıkları ile arkadaşlarının tavsiyeleri doğrultusunda içerik tavsiye edebiliyor. Ayrıca, sadece NFC özellikli bir akıllı telefon veya tabletin One-Flick Uzaktan Kumanda'ya dokundurulması ile, izleyicilerin fotoğraf, web sitesi, müzik ve film gibi bir mobil cihaz üzerinde saklanan içerikleri görüntülemesine de imkân veriyor.

FIFA Dünya Kupası yaklaşırken, futbol severler kendilerini stadyumun ortasına taşıyan Canlı Futbol Modu'nun da tadını çıkartabilecekler. Canlı Futbol Başlatıcı , izleyicilere YouTube ve resmi FIFA video kanalından, önceden kaydedilen görüntüleri izleme ve oyunun tarihi hakkında daha fazla bilgi edinme imkânı sunuyor.

Sony'nin sunduğu X9505B , X9005B ve X8505B serisi 4K LED TV'ler ile W955B , W855B , W805B , , W605B, R485B ve R435B serisi Full HD/HD TV'ler ayından itibaren tüm Sony mağazaları ve yetkili satış noktalarından, temin edilebilecek. Sony 4K TV'lerin fiyatları 6.000TL ila 60.000 TL arasında değişiyor.

teknoloji

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Di...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0