Görüş Bildir
Haberler
Oyun Dünyasına #10YearsChallenge Gözüyle Bakıyoruz: Günümüzün Popüler Oyunlarında 10 Yıl Önce Neler Oluyordu?

Oyun Dünyasına #10YearsChallenge Gözüyle Bakıyoruz: Günümüzün Popüler Oyunlarında 10 Yıl Önce Neler Oluyordu?

Son günlerde yeni bir akım ortaya çıktı. Adına da '#10yearyearschallenge#' dendi. Bu akımın amacı insanlar 10 yıl öncekini hallerini sosyal medyada paylaşması ve bunları insanlara göstermesi. Bu akıma ünlüler, sporcular, aktörler ve daha birçok insan katıldı. Biz de bu akımı en popüler oyunlar üzerinde derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA

FIFA

10 sene önce FIFA oynarken oyuncuların yüzleri bile belli olmazken, günümüzde kramponlarının çivilerine kadar görebiliyoruz. Eskiden kalıp olarak oturan formalar, günümüzde her türlü esneyebiliyor. Grafiklere diyecek tek bir lafımız yok zaten.

PES

PES

FIFA ve PES olarak ikiye ayrılan dünya hala hangisinin daha iyi olup olmadığına karar vermiş değil fakat ikisinin de iyi olan noktaları var. PES eskiden grafik olarak normal düzeyde bir oyundu fakat son senelerde oyuncuların kollarındaki dövmeleri bile aynısını yapmayı başardılar. Oyun mekaniği olarak çok gelişen PES her yıl kendini daha da geliştirmeye devam ediyor.

NBA

NBA

Eskiden NBA oynarken hiçbir taktikle oynayamazdık. Ama günümüzde sanki bir koç gibi tüm takıma taktikler verebiliyorsunuz. Oyuncuların ter damlalarına kadar görebiliyorsunuz. Son yıllarda basketbolda moda olan sakal bırakma akımını bile yapmışlar. Özellikle LeBron James ve James Harden'ın sakallarını en ince teline kadar görebiliyoruz.

Counter Strike

Counter Strike

Günümüzde hala en çok oynadığımız oyunlardan biri olan Counter Strike kendisine çok şey kattı. Eskiden ses efektleri, grafikler, konuşmalar ve oyun dinamiği olarak gerçekten başarısızdı. Fakat Counter Strike: Global Offensive ile kendine çok şey kattı.

Need for Speed

Need for Speed

Oyun çıktığından itibaren grafikleriyle bizi hayran bırakmıştı fakat son yıllarda kendisini en çok geliştiren oyunlar arasında yer alıyor. Eskiden arabayla kaza yaptığımızda eğilir ve bükülürdü. Artık tozlar havaya kalkıyor hatta biz bile irkiliyoruz. Bu da araba yarışları arasında hala yükseklerde olmasının bir başka sebebi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WWE

WWE

Bu oyunu oynarken, sanki ringde biz varız gibi bir izlenim yaratıyor. Amerikan güreşini şov olarak bizlere sunan WWE, eski oyunlarında grafiklerine vasat diyebiliriz. Eski oyunlarında geçişleri 2 boyutluydu fakat yeni çıkan oyunlarında artık güreşçilerin ter damlalarına, kollarındaki damarlara, mimiklerine kadar rahatlıkla görebiliyoruz.

Call of Duty

Call of Duty

Bizleri FPS moduna alıştıran oyunların başında gelen Call of Duty gerçekten çok başarı kazanmış bir oyundur. Fakat tabi ki teknolojinin de ilerlemesiyle kendini günden güne geliştiren bir başka oyundur. Eskiden silah efektleri normal bir düzeyde olan oyun, son zamanlarda oyunlarında drone bile kullanmaya başladı ve bu kadar ilerlemesiyle patlama efektleri, savaş anındaki yarattığı etki çok daha fazla oldu.

God of War

God of War

Eski zamanlarda bizleri mitolojiye alıştıran ve dövüştüren oyun God of War son oyunuyla bizleri yine büyüledi. Eski oyunlarında ki grafikler o döneme göre orta düzeydeydi ve gerçekçi değildi. Son oyununda ki grafikleriyle gerçekten de yanında savaşıyormuş gibi biz izlenim veriyor.

Mortal Kombat

Mortal Kombat

Teke tek dövüş oyunlarının başında gelen Mortal Kombat son younunda ki grafikleri belki de bu zamanda üretilmiş en iyi oyun grafiği olabilir. Eski oyunlarında gerçekten grafik olarak kötüydü fakat yeni oyunlarında giderek çığır açıyor.

Football Manager

Football Manager

Eski oyunlarında antrenman ve biraz taktik işe yarıyordu fakat yeni oyunda hepsi değişti. Artık antrenmanı oyuncuya göre ayarlıyorsunuz, eğer oyuncuyu satmak istediniz fakat satılmadı morali bozuluyor ve takımın da moralini bozuyor. Fazla antrenman yaptırırsanız oyuncular sakatlanıyor. Sonuç olarak son oyunuyla birlikte gerçekten de tam bir teknik adam gibi davranmanız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Playstation'un Gelişimi

Bonus: Playstation'un Gelişimi
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
29
21
7
7
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rom

Mortal Kombat her zaman zamanının en iyi grafiklerini kullandı... Eski grafikler kötü değildi.

portside

ilk çıktığında PC magazin dergisi hareketleri vermişti. Koşa koşa gitmiştik.

Eluine

Csb5, Cs1.0, Cs1.1, Cs1.2, Cs1.3, Cs1.4, Cs1.5, Cs1.6, Cscz, Css, CsGo. Awesome!