Görüş Bildir
Haberler
Son Dönemlerde Kadınların Memelerini Sıkılaştırmak İçin Kullandığı Diş Macunu Sürme Yöntemi Ne Kadar Faydalı?

Son Dönemlerde Kadınların Memelerini Sıkılaştırmak İçin Kullandığı Diş Macunu Sürme Yöntemi Ne Kadar Faydalı?

Rinascita
08.10.2018 - 08:53

Dünyanın birçok yerinde meme ölçülerinden memnun olmayan kadınlar var ve bu duruma çözüm aramakla saatlerini ve hatta bazen günlerini geçiriyorlar. Son dönemlerde popüler olan yöntemlerden bir tanesi de diş macunu sürmek. Peki bu yöntem ne kadar faydalı? Cevabı sizler için IFL Science'dan derledik.

Kaynak: https://www.iflscience.com/health-and...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diş macununu ne için kullanıyorsunuz?

Birçok insan büyük olasılıkla dişlerini temiz tutmak için kullandığını söyleyecektir. Bazıları sivilceleri kurutmak için, bazıları da memelerini büyütmek ve sıkılaştırmak için kullandığını itiraf edecektir. 

YouTube'da 8 milyon kez izlenen videoda memelerin diş macunu kullanılarak sıkılaştırılabileceği iddia ediliyor. 

'Beyaz diş macunu bunun için harika çünkü gözenekleri küçülterek cildin sıkılaşmasını sağlıyor.' diyor videoda.

Kulağa hiç de bilimsel gelmiyor değil mi?

Kulağa hiç de bilimsel gelmiyor değil mi?

Elbette bunun da bir sebebi var. Diş macunu temelde florür, silika gibi aşındırıcı maddeler, köpüklü olması için deterjanlar, naneli olması için aromalar kullanılarak üretiliyor. Bunlardan hiçbiri de memelerin büyümesine herhangi bir katkıda bulunmuyor. Hepsinden öte, şu an piyasada bulunan ve en çok satılan markaların kremleri bile cildinizin dış katmanına nüfuz edemiyor. Dolayısıyla diş macununun meme dokusuna kadar ulaşmasını beklemek çok da mantıklı değil.

Yale Üniversitesi'nden Prof. Mona Gohara bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'Diş macunu, vazelin veya herhangi bir kremin bu konuda işe yaradığına dair tıbbi bir kanıt bulunmuyor. Olsaydı iki çocuktan sonra ben kullanıyor olurdum. Ama özellikle diş macunu cilde zarar verebilir. Diş macununu cildinize sürmek, gül hastalığı, kontakt dermatit ve hatta kimyasal yanmalara yakalanma riskinizi arttırır.'

Eğer memelerinizin boyutu veya şekliyle mutlu değilseniz, yapmanız gereken en mantıklı ve gerçekçi şey oldukları şekilde kabul edip sevmeye çalışmak olacaktır. Diş macunu sürmek kesinlikle bir çözüm üretmeyecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
15
10
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
murat murattır

Resimlerde takılı kaldım mk :D

artuditu

Şu sporda mmlerini sıkıştıran kadının adını bilen ya da filmi bilen var mı bi izliyem sanki filmde o memeler gözükecek gibi :p