Görüş Bildir
Haberler
Societe Generale'den Dövize Müdahaleyle İlgili Çarpıcı Yorum

Societe Generale'den Dövize Müdahaleyle İlgili Çarpıcı Yorum

Batuhan
14.12.2021 - 13:02

Societe Generale, Merkez Bankası'nın piyasalara doğrudan müdahalesine ilişkin; değerli döviz rezervlerini harcadığını ve halihazırda istikrarsız olan durumu daha da kötüleştirerek kura olan güvenin azalmasına yol açabileceğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rekor üstüne rekor kıran dolar 14'ü aşarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz piyasasına dördüncü defa müdahalede bulundu.

Merkez Bankası'nın 13 gün içerisinde 4 kez müdahale etmesine rağmen döviz kurunda artış sürerken gözler perşembe günü gerçekleşecek Para Politikası toplantısına çevrildi.

Bloomberg'de yer alan habere göre; Societe Generale, yayımladığı bir araştırma raporunda, şu anki reel politika faizi düşünüldüğünde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) belirli olmayan bir kur seviyesini korumak için değerli döviz rezervlerini harcadığını belirtti.

Enflasyon verilerinde tutarsızlık var

Enflasyon verilerinde tutarsızlık var

Döviz piyasasına müdahalelerin halihazırda istikrarsız olan durumu daha da kötüleştirerek kura olan güvenin azalmasına neden olabileceğini belirten Societe Generale, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİKenflasyon verileriyle ilgili de soru işaretleri olduğunu ifade etti.

TCMB’nin 16 Aralık’ta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından 100 baz puanlık bir faiz indirimi bekleyen banka, dolar kurunun 2022’nin ilk çeyreğinde 15 seviyesinde olmasını ve faizlerin ise zorunlu olarak artırılarak yüzde 20’ye çıkarılmasını bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan1903

koskaca merkez bankası dövizi düşürebilmek için sadece dolar mı satabiliyor başka yapabildiği bir şey yok mu o düşüşte suni düşüş zaten sonra yine artıyor