Görüş Bildir
Haberler
Slack Nedir? Slack Nasıl Kurulur?

Slack Nedir? Slack Nasıl Kurulur?

Müge Kakşi
06.10.2021 - 10:15

Blut tabanlı bir ekip iş birliği uygulaması olan Slack Kanadalı bir geliştirici tarafından kurulmuştur. Searchable Log of All Conversation and Knowledge cümlesinin baş harflerinden oluşturulan Slack uygulamasının Türkçe'si ise 'Tüm Konuşmaların ve Bilgilerin Aranabilir Günlüğü' anlamına gelmektedir. Slack uygulaması aynı zamanda Google Drive, Trello, Dropbox, Box, GitHub gibi entegrasyonları desteklemektedir. Günümüzde özellikle birçok ekip çalışmasının olduğu işyerlerinde veya projelerde kullanılan Slack uygulamasının ne olduğu ve nasıl kurulduğu merak ediliyor. Peki, Slack nedir? Slack nasıl kurulur? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngilizce Searchable Log of All Conversation and Knowledge cümlesinin baş harflerinden oluşan Slack uygulaması internette çokça araştırılan uygulamalar arasında yer alıyor. Web ortamında kullanılan uygulamanın IOS ve Android sürümleri de mevcuttur. Slack ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı şekilde kullanılmaktadır. Ücretsiz olan halinde ise bazı mesajlaşma sınırlamaları mevcuttur. 2013 yılında kurulan Slack uygulaması daha çok ekip içi iletişim sağlayan bir bulut tabanlı uygulamadır. Slack'in ne olduğuna ve nasıl kurulduğuna dair tüm bilgilere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Slack Nedir ve Nasıl Kurulur?

Slack Nedir ve Nasıl Kurulur?

Yurt dışında yaygın olarak kullanılan Slack uygulaması her projeye ayrı bir grup veya kanal oluşturarak düzenli bir ekip çalışma ortamı oluşturmak için yararlı bir uygulamadır. Bulut tabanlı bir ekip iş birliği uygulaması olan Slack 2013 yılında Kanada'lı bir geliştirici olan Stewart Butterfield tarafından kurulmuştur. Slack uygulamasını ana hatlarını gruplar oluşturmaktadır. 

Diğer mesajlaşma uygulamalarından farklı olan Slack daha çok iş dünyasının çalışma şekline ve daha kolay ekip içi iletişimine yarayan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Şirket içi ekiplerin oluşturulduğu gruplarda sektöre göre yapılan bilgi paylaşımları, duyurular, dosyalar vs gibi tüm belgeleri kanala eklenmiş herkes görebilmektedir. Ayrıca kanaldaki kişilerle ayrı olarak da konuşabilirken sizde ekli olmasına gerek yoktur. Kısacası projelerdeki ekip içi iletişimi kolaylaştıran bir uygulamadır.

Slack Nasıl Kurulur?

  • Öncelikle Slack uygulamasını telefonunuza veya bilgisayarınıza indirip ardından açılan ekranda üyelik işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 

  • Üyeliğinizin gerçekleşmesinin ardından “Create New Team” yazan butona tıklayarak kendinize yeni bir kanal oluşturursunuz.

  • Kanalınız için takım ismi, takım türü ve takımınızın Slack adresini girerek Slack grubunuz veya takımınız oluşmuş olur. Bu şekilde grubunuza isimler ekleyerek Slack grubunuzdan ekibinizle iletişime geçebilirsiniz. 

  • Ayrıca kanalınızdaki üyelerin birbirinde kayıtlı veya ekli olması gerekmiyor, kanala eklenen herkes orada birbiriyle ayrı olarak veya grup üzerinden iletişim kurabiliyor. Ayrıca her bölüm, departman veya ekip için ayrı bir kanal açabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın