Görüş Bildir
Haberler
Sizin Neyiniz Eksik? Hayatlarında Daha Etkili ve Başarılı Olan İnsanların 12 Alışkanlığı

Sizin Neyiniz Eksik? Hayatlarında Daha Etkili ve Başarılı Olan İnsanların 12 Alışkanlığı

Bazı insanlar hayatlarında daha etkili ve daha başarılıdır. Bunun sadece şans ile geliştiğine inanmak ise son derece saçma olur. Peki, bu insanların diğer insanlardan farkı ne? Neden bazı insanlar bu kadar etkiliyken, bazı insanlar bu kadar sönük kalıyor? Nerede yanlış yapıyoruz? İşte tüm bu soruların cevaplarını çözebilmemiz için ufak bir araştırma yaptık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şey etki ve tepkiden ibaret.

1. Her şey etki ve tepkiden ibaret.

Aslında hayatımızdaki her şeyin başlangıcı ve sonu etki ve tepkiyle ortaya çıkıyor. Hayatımızda neyi nasıl başlatırsak sonucunu da aslında kendimiz hazırlamış oluruz.

2. Proaktif olmak ya da olmamak.

2. Proaktif olmak ya da olmamak.

Proaktif olmak insiyatif almaktan çok daha fazlasıdır. Kendi yaşamımızdan tamamen bizim sorumlu olduğumuzu anlatan bir kelimedir. Koşullardan değil tamamen kararlardan doğan sonuçlara odaklanmamızı belirtir. Proaktif bir insan, her zaman karşısındaki sorumluğu kabul eden insandır. Asla başlarına gelen şeylerden dolayı başka insanları ya da koşulları suçlamazlar. Her iyi ve kötü şeyin nedeni kendileridir. Proaktif biri misiniz? Cevabınız hayır ise, biraz bu konu üzerinde düşünmenizi rica ediyoruz.

3. Proaktivite alanımızı anlamamız için ilgi alanımızı çözmemiz gerekiyor.

3. Proaktivite alanımızı anlamamız için ilgi alanımızı çözmemiz gerekiyor.

Bazı ilgi alanlarımız kontrolümüz dahilindeyken, bazı ilgi alanlarımız kontrolümüz dışında gelişir. Kontrol dışında gelişen ilgi alanları için yapılabilecek pek bir şey yok. Ama asıl yönetebileceğimiz alanları belirlememiz gerekiyor.

4. Her koşulda inisiyatif alabilmek...

İşinizde başarılı olmak için biraz gözlem yapmanız yeterli olacaktır. Her zaman terfi alan ya da yöneticilerin gözdesi olan insanlar, her koşuldu inisiyatif alan ve daha aktif olan insanlardır.

5. 'Olsaydı' ya da 'Olabilirim'leri hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.

Hayatınızı ihtimaller doğrultusunda yaşayamazsınız. Etkili bir insan olmak istiyorsanız, 'Olacak!' demelisiniz. Bunun için de kendinize verdiğiniz sözü tutmanız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinize söz vermeli ve bunu ne olursa olsun tutmalısınız.

Öz bilinç ve vicdan gibi olgular nedeniyle kendinizi kandıramazsınız. Evet, ailenizi, öğretmenlerinizi, yöneticilerinizi belki kandırabilirsiniz ama kendinizi asla kandıramazsınız. O yüzden kendinize verdiğiniz sözlere her zaman sadık kalmalısınız.

7. Kişisel misyonunuzu belirlemelisiniz.

Kendinize bir anayasa gibi misyon belirlemeniz lazım. Dilerseniz bunu bir not kağıdına yazıp her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz. Bu misyonların yazılı olduğu kağıt sizin için bir kural kağıdı olmalı. Kuralları bozmamalı ve vicdanınızı rahat tutmalısınız.

8. Kendinizi yenilemelisiniz.

Tıpkı bilgisayarınıza, telefonunuza reset atar gibi düşünün. 4 aşamada kendinizi tamamen yenilemeniz gerekiyor.

9. Fiziksel olarak yenilenme

Egzersizi hayatınıza sokmanız gerekiyor. Beslenmenizi sağlıklı beslenmeye çevirmelisiniz ve her zaman stres yönetimini hayatınızda bulundurmalısınız. Meditasyona başlayarak stres yönetimini elinize alabilirsiniz.

10. Zihinsel olarak yenilenme

Her zaman daha fazla okumalısınız. İlgi alanınızla ilgili her şeyi biliyor olmanız gerekiyor. Hayatınızla ilgili her güzel şeyi hayal etmelisiniz. Hayal etmek başarmak demektir. Hayalinizde neleri kazandığınızı gördüğünüzde bunlar için çabalamak adına daha da hazırlıklı hissedeceksiniz. Her şeyinizi planlı ve programlı yapmalısınız. Yeni bir ajanda işinizi görecektir. Ve son olarak, her şeyinizi not almalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sosyal olarak yenilenme

Empatiyi hayatınızın en başına koymalısınız. 'Siz olsaydınız ne yapardınız?' her zaman bunu düşünmelisiniz. İçinizi her zaman temiz ve huzurlu tutmalısınız.

12. Ruhsal olarak yenilenme

Değerlerinizi belirlemeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Ruhsal olarak yenilenmenin en ama en büyük destekçisi ise kendi içinize dönmenizi sağlayacak olan meditasyon yöntemleridir.

Bu yenilenme ve yöntemlerle etkili insanların yarattığı farkı siz de yaşabilirsiniz, neden olmasın?

Bu yenilenme ve yöntemlerle etkili insanların yarattığı farkı siz de yaşabilirsiniz, neden olmasın?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
15
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özge Yücel

12 kurala gerek yok.. yalaka olun yeter..