Görüş Bildir
Haberler
Siz de Her Şeyi Erteleyenlerden misiniz? Öz Disiplin Sahibi Olmanız İçin Hayatınıza Dahil Etmeniz Gereken Detayları Anlatıyoruz

Siz de Her Şeyi Erteleyenlerden misiniz? Öz Disiplin Sahibi Olmanız İçin Hayatınıza Dahil Etmeniz Gereken Detayları Anlatıyoruz

Her işi vaktinde yapan, kendi planına sadık kalan insanlara imrenmemek olmaz... Aslında bizden çok bir farkları da yok, tamamen ne yapmaları gerektiğini bilen insanlar onlar. Doğru düşünce tarzı ile öz disipline sahip olabiliriz. Peki, neler yapmalıyız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İrade gücünüzü daha önemli şeylere saklayın.

Çok eşya, zihninizi yoracaktır. Çok elbise, zihninizi yoracaktır... Karar verme mekanizmanızı böyle şeylerle yormayın. Biraz daha kendinize alan açarsanız, öz disiplinizi daha kolay yakalayabilirsiniz.

İradenizi eğitmeye başlayın.

Kendinize ufak hedefler koyarak, iradenizi eğitebilirsiniz. Örneğin; her gün kalktığınız saatten 1 saat daha erken kalkmayı kendinize görev edinebilirsiniz.

Zorlanacağınız tüm işleri sabah saatlerinde yapmaya özen gösterin.

Zihnin en berrak olduğu sabah saatlerinde yapacağınız işten çok daha büyük verim alabilirsiniz. İşlerinizi erkenden bitirmiş olduğunuz için gelen öz güven ve öz disiplin duygusu size çok daha güzel bir gün geçirtecek, inanın.

Rol model aldığınız insanları daha fazla inceleyin.

Neredeyse herkesin rol model aldığı birisi ya da birileri vardır. O başarılı iş insanının hayatını daha fazla inceleyin. Alışkanlıklarına bakın, hayatınıza bu alışkanlıkları sokmaya çalışın.

Kendinize bir hayat hedefi oluşturun.

Hedefsiz bir hayat, boşa akıp giden zamandan başka bir şey değildir. Kendinize hedefler koyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hedeflerinizi parçalara bölün.

Koyduğunuz bir hedefin hemen olmasını beklemek saçma olur. Bu nedenle, hedefinize ulaşmadan önce hangi yollardan geçeceğinize dair hazırlıklı olmanız gerekiyor. Hedefinizi parçalara ayırıp, en ufağından başlamaya çalışın.

Kendinize alarmlar kurun.

Yapmak zorunda olduğunuz her şey için hatırlatıcı alarmlar kurun ve asla aksatmayın. Belirli bir süre sonra alarma gerek bile kalmayacak çünkü öz disiplininizi elinize almış olacaksınız.

Ajandanızı hep yanınızda tutun.

Kendinize bir ajanda alın. Planlarınızı, yapmanız gereken işlerinizi oraya tarihine kadar yazın. Her gün o ajandayı kontrol edip, gelecek tarihteki işlerinizi planlayın.

Kendinizi ödüllendirin.

Artık öz disiplin aşamasına yaklaştığınızı hissettiğinizde ise kendinize uzun zamandır yapmak istediğiniz o iyiliği yapın. Tatile çıkın ya da kendinizi mutlu edeceğinizi bildiğiniz bir şey yapın.

Unutmayın ki, her zaman istediğinizi başarabilirsiniz. Yeter ki, biraz da olsa öz disiplin konusuna kafanızı yorun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
24
9
7
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merve Ceylan

Belki hayatımda yapmak istediğim şeyleri yapabilecek biriyimdir ama disiplinin hiçbiri yok bende.Bu yüzden her gün tembel ve uyuşuk şekilde yaşıyorum.