Görüş Bildir
Haberler
Sivilce İlacı Ölüme Götürdü: İngiltere'de İntihar Eden 15 Yaşındaki Kızın Son Mesajları Ortaya Çıktı

Sivilce İlacı Ölüme Götürdü: İngiltere'de İntihar Eden 15 Yaşındaki Kızın Son Mesajları Ortaya Çıktı

Dünya genelinde en çok kullanılan sivilce kurutucu ilaçlardan biri, yarattığı yan etkiler nedeniyle İngiltere’de 15 yaşında bir genç kızın intihar etmesine neden olmuştu. İlacın yarattığı şiddetli depresyon sonrası kendini asarak intihar eden Annabel Wright’ın, ölmeden önce attığı son mesaj ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ergenlik çağındaki gençler için büyük bir sorun olarak görülen sivilceler için kullanılan ilaçlar, sık sık şiddetli yan etkileriyle gündeme geliyor. Son olarak İngiltere'de hormonal bozukluk, şiddetli depresyon gibi yan etkilere sahip sivilce kurutucu ilaçlardan biri, genç bir kızı intihara sürüklemişti.

9 ay kullanılan ilaç ölümü getirdi

9 ay kullanılan ilaç ölümü getirdi

Sabah'ın haberine göre İngiltere'nin Yorkshire bölgesinde yaşayan 15 yaşındaki Annabel Wright, doktorların yazdığı reçete sonucunda 14 yaşında başladığı yüksek dozdaki sivilce kurutucu ilacı 9 ay kullandıktan sonra depresyona girerek intihar etmişti.

Ailesiyle yemek yedikten sonra odasına kapanan ve sadece 20 dakika sonra odasında kendini asarak intihar eden Annabel'in ölümü, yalnızca İngiliz basınında değil, tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Kızlarının intiharı karşısında darmadağın olan aile, Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan ilacın şirketine dava açmış ve intihara yol açmaya varan ağır ilaç hakkında tüm anne-babalara uyarıda bulunmuştu. İngiltere'de devam eden davada, yeni gelişmeler yaşandı.

Snapchat mesajlarına erişildi

Snapchat mesajlarına erişildi

Devam eden davada ifade veren doktorlar, Annabel'in yaşadığı sivilce sorunu için o ilacı yazmaktan başka hiçbir çareleri olmadığını söylerken, ifadeler karşısında yıkılan anne Helen Wright, duyduklarına büyük tepki gösterdi. Doktorların ve ilaç firmasının, depresyon ve intihar eğilimi etkilerinden bahsetmediğini söyleyen Helen, ilacın yasaklanması gerektiğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mavibiyik

Bende kullandım roaccutan 5 ay. 9 ay uzun bir süre olmuş. Herkeste farklı etkiler gösteriyor olabilir tabii ama bende hiç psikolojik rahatsızlık yaratmamıştı... Devamını Gör

arslanoglu

İlaç çok yan etkili drun sana demiştir aylık test falan da yapılıyor iç organları çürütüyor mu diye

ezgi arda

annabel mi :%