Görüş Bildir
Haberler
Sıtma Olduğu Anlaşılan Nijeryalı Yolcu Türkiye'den Ayrıldı

Sıtma Olduğu Anlaşılan Nijeryalı Yolcu Türkiye'den Ayrıldı

adem kara
14.08.2014 - 10:44

Türk Hava Yolları (THY) ‘nın, Lagos-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağında rahatsızlanıp, ‘Ebola virüsü’ şüphesiyle tedavi altına alınan ve yapılan tetkiklerde sıtma rahatsızlığı olduğu tespit edilen Stella Omorowa Türkiye’den ayrıldı.

Ebola virüsü şüphesiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gören Stella Omorowa ve 4 yaşındaki oğlu yapılan tetkiklerin ardından sabah saatlerinde taburcu edildi. Omorowa, Türk Hava Yolları personeli tarafından Barcelona’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na getirildi. Barcelona yolcuğu öncesi soruları yanıtlayan Omorowa, “Bir gün İstanbul’a gezmeye geleceğim” dedi.

Hastanede yaşadığı süreç hakkında da açıklamalarda bulunan Stella Omorowa, “Ben rahatsızlandığımda herkes benim Ebola virüsü taşıdığımı düşünmüş. Ama ben herkese Ebola virüsü taşımadığımı anlatmaya çalıştım. Daha sonra yapılan tedavi sonucunda sıtma rahatsızlığı olduğum belirlendi ve tedavim başladı. Şimdi Barcelona’ya dönüyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başhekimi Aykut Yener Kavak ise, “Hastamızı gördüğünüz gibi sağlıklı bir şekilde yolcu ediyoruz. İki gün önce uçak buraya geldiğinde bize hasta yolcumuz var diye anons edildi. Hudut sağlık havalimanı ekibi olarak kabin ekibine hasta hakkında bilgileri sorgulattık. Mevcut salgının olduğu bölgeye herhangi bir seyahati olmuş mu?, Son üç hafta içerisinde hayvanlarla bir teması olmuş mu?, Üç hafta içerisinde etrafında yüksek ateşli rahatsızlık geçiren yakın bir arkadaşı oldu mu? Diye sorular sorduk. Bu soruların cevaplarının negatif olduğunu öğrenince uçağa belli seviyede kontrol tedbirleri alarak çıktı. Daha sonra hastayı değerlendirdik. Hasta yol boyunca kustuğu için bitkin ve yerde yatar pozisyondaydı. İlk müdahalenin ardından hastaneye alınması gerektiğine karar verdik. Şuan hastamız son derece sağlıklı ve hastanenin uçabilir raporu ile kendisini uğurluyoruz” diye konuştu. 

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0